SİCİLİ BOZUK MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI..!

Farklı suçlardan sicili bozuk olmasına rağmen Kütüphane Müdürü yapılmakta ısrar edilen tütün eksperi Alper Yancar, apar topar görevinden alındı. Yancar’ın geçmişte dolandırıcılık ve damacana da kaçak içki üretmek suçlarından yargılandığı ve ceza aldığı ortaya çıkarken eski kütüphane müdürü görevine iade edildi…

SİCİLİ BOZUK MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI..!
Yayınlama: 22.01.2021
Düzenleme: 23.01.2023
8.619
A+
A-

Farklı suçlardan sicili bozuk olmasına rağmen Kütüphane Müdürü yapılmakta ısrar edilen tütün eksperi Alper Yancar, apar topar görevinden alındı. Yancar’ın geçmişte dolandırıcılık ve damacana da kaçak içki üretmek suçlarından yargılandığı ve ceza aldığı ortaya çıkarken eski kütüphane müdürü görevine iade edildi…

Çanakkale Tarım İl Müdürlüğü’nde tütün eksperi olarak görev yaparken, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesine müdür olarak atanması nedeniyle şehirde “liyakat” tartışmalarına neden olan Alper Yancar, görevinden alındı.

Daha önce iki kez görevden alınan eski müdür Osman Zeki Coşar ise Bölge İdare Mahkemesi’ne açtığı davayı kazanarak bir kez daha Halk Kütüphanesi Müdürlüğü görevine geri iade edildi.

Atamasında usulsüzlük tespit edilen Yancar’ın, 2009 yılında kurdukları danışma şirketi üzerinden il müdürlüğünü binlerce lira zarara uğrattıkları ileri sürüldü. Yargılanan ve ceza alan Alper Yancar’ın, suçlamalar nedeniyle yaklaşık 3 ay cezaevinde tutuklu kaldığı öğrenildi.

ŞİRKET KURUP DEVLETİ DOLANDIRMIŞ…

CİMER’e yapılan bir ihbarı değerlendiren Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı müfettişler, Lapseki İlçe Tarım Müdürlüğü’ndeki 2009 ve 2010 yıllarındaki Kırsal Kalkınma ve Hibe projelerini incelemeye aldı. Sabah Gazetesinden Ümit Erkan Demircan’ın haberine göre, Bakanlık müfettişlerinin ortaya çıkardığı olayda; iddiaya göre tarımsal destekleme danışma ücretlerinin evrakta sahtecilik yapılarak bir şirkete aktarıldığı ve kurumun binlerce lira zarara uğratıldığı raporlara yansıdı. Bakanlık olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. Olayın ardından harekete geçen Cumhuriyet Savcılığı; Tarım İl Müdürlüğü’nde görev yapan Alper Yancar ve 15 kişi hakkında Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma suçlarından kamu davası açtı. Hazırlanan 76 sayfalık iddianamede sanıkların tarımsal danışmanlık destekleme ödemesi adı altında il Müdürlüğü’nün nasıl dolandırıldığı detaylı bir şekilde anlatıldı.

920 ÇİFTÇİNİN PARASINI KENDİ HESAPLARINA AKTARMIŞLAR…

İddianameye göre Tarım İl Müdürlüğü’nde görevli Alper Yancar ve 4 arkadaşı 2009 yılında Lapseki’de Ö. Kırsal Kalkınma ve Tarımsal Danışmanlık Şirketi adı altıda bir firma kurdu. Şirket kısa sürede Çanakkale ve ilçelerine kırsal kalkınma projeleri ve hibeler konusunda danışmanlık hizmeti vermeye başladı. Yancar ve 4 arkadaşının sahibi olduğu şirket, usule aykırı olarak düzenledikleri Tarımsal Danışmanlık ve Destekleme Ödemelerine ilişkin sözleşme ve diğer belgeleri İl Tarım Müdürlüğü’ne teslim etmelerinin ardından 920 tarımsal işletme sahibine aktarılması gereken ödemeyi kendi hesaplarına aktardı.

MÜFETTİŞLER HIRSIZLIĞI TEK TEK ORTAYA ÇIKARDI…

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı müfettişler, yaptıkları denetlemelerde şirketin 2009 yılında Lapseki İlçe Tarım Müdürlüğü’ne teslim ettiği 349, 2010 yılında ise 571 kırsal kalkınma dosyasını sahte düzenlediğini, şirketin böyle bir danışmanlık hizmeti vermediğini tespit etti.

ÖRGÜTTEN BERAAT, KAMUYU DOLANDIRMAKTAN 4 YIL…

Olayın ardından Çanakkale 1. Ağır Ceza Mahkeme’nde açılan dava da geçtiğimiz ay karar çıktı. Mahkeme, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt kurma Suçundan hakim karşısına çıkan sanıklara, örgütün yönetici ve üyeleri arasında hiyerarşik piramidin belirlenememesi nedeniyle beraat kararı verirken, Alper Yancar hakkında Kamu Kurum ve Kuruluşların Zararına Dolandırıcılık, Özel belgede Sahtecilik ve müteselsilen ikna suretiyle irtikap suçlamalarıyla 4 yıl 2 Ay hapis ve 416 gün Adli Para Cezasına çarptırdı. Öte yandan Yancar’ın yargılama sürecinde yaklaşık 3 ay cezaevinde tutuklu kaldığı öğrenildi.

SAHTE İÇKİ OPERASYONUNDA EVİNİ POLİS BASMIŞ…

Olay istinaf mahkemesine taşınırken Alper Yancay’ın daha önce de sahte rakı yapmaktan polis tarafından evine baskın düzenlediği ortaya çıktı.

2017 yılında bir ihbarı değerlendiren Çanakkale Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sahte alkolle içki üretim ve satımı iddiasıyla Alper Yancar’ın İsmetpaşa Mahallesi’deki evine baskın düzenledi. Operasyonda ele geçirilen sahte içkiler nedeniyle Yancar’ın hakkında adli ve idari işlem yapıldığı öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI DA YAŞANANLARDAN RAHATSIZ…

Kütüphaneci olmamasına rağmen yönetmeliğe aykırı olarak kütüphane müdürü yapılan Alper Yancar’ın, bozuk sicilinin göz ardı edilmesi ve mahkeme kararına rağmen o makam üzerinde ısrar edilmesi nedeniyle kamuoyunda adı torpilli müdüre çıkmıştı.

Yancar’ın bu yükselişinde AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun yakın dostu olması kadar vekilin eşiyle kamusal proje ortaklığı yapmasının da etkili olduğu ileri sürülmüştü. Söz konusu projelere devletin kasasından harcanan paralar Çanakkale’de hala tartışılmaya, yurt dışına yapılan ziyaretler hala konuşulmaya devam ederken yaşanan sıkıntının Ankara’da da rahatsızlık yarattığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kadar ulaştığı öğrenildi.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.