ŞİMDİ KALKINMA ZAMANI…

Referandumda yüzde 60.46’lık hayır oranının çıktığı Çanakkale’deki siyasiler ve işadamları, Türkiye’nin geleceğine yönelik olumlu mesajlar verdi…

ŞİMDİ KALKINMA ZAMANI…
Yayınlama: 22.01.2021
Düzenleme: 23.01.2023
3.926
A+
A-

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, ülke genelinde referandumdan ‘evet’ sonucunun çıkmasının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin önünün açıldığını ve hedeflerine bundan böyle yürümek yerine, koşarak ulaşacağını belirtti.

MHP İl Başkanı Hakan Pınar ise “MHP’nin, Türkiye’nin yakın ve yoğun tehditlerle boğuştuğu bir dönemde, özellikle 15 Temmuz melanetinin enkazı henüz kaldırılmamışken duyarsız ve dağınık duruş sergilemesi, dahası kutlu davamızın mirasıyla ters düşmesi tabii olarak imkansızdır. Çok şükür, artık her konuda, MHP’nin ne düşündüğü, nasıl bir pozisyon aldığı, ne tür bir tavır takınacağı çok ciddi merak uyandırmaya, dikkat çekmeye, konuşulmaya başlanmıştır. Bu durum partimizin başarısı olarak değerlendirilmelidir” dedi.

İŞ DÜNYASI DA DEĞERLENDİRDİ…

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin’in ev sahipliğinde, İÇDAŞ Bekirli Tesisleri’ndeki Yörük Çadırındaki toplantıda referandum sonucu da değerlendirildi. Engin, referandum seçim sonucundan sonra Türkiye’nin yoluna daha güçlü olarak devam edeceğine inandığını belirterek, “Dünyada yaşanan kaosa ve krizlere rağmen, ülkemizin çevresindeki savaşlara, teröre rağmen ülkemiz güçlü Türkiye yolunda sağlam adımlarla yürüyor. Milletimiz, yürünülen yolu onaylamış ve Cumhurbaşkanı’nın daha da güçlendirilmesini istemiştir. Güçlenen Türkiye’nin yeni Anayasa ile daha emin adımlarla yürüyeceğine inancımız tamdır” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çanakkale Şube Başkanı Ali Osman Yıldız ise konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, daha güçlü bir Türkiye için milletin üzerine düşeni yaptığını ve sandıkta kararını açıkladığını ifade etti.

Çanakkale Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) ise konuyla ilgili yapılan açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Referandumlar, tüm dünyada demokrasi kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır. Milli iradenin demokratik bir olgunluk içinde verdiği oyun rengine güveniyoruz. Türk halkını refah, barış ve özgürlüklerin güvence altına alındığı bir toplumsal düzen beklemektedir. Bu toplumsal düzenin demokratik hukuk devleti ve dışa açık piyasa ekonomisi kuralları altında işlerlik kazanacağı bir gerçektir. Referandum sürecinin tamamlanmasıyla artık güçlü demokratik değerler ve ekonomiye odaklanma zamanı gelmiştir”.

Açıklama şöyle sona erdi: “Ülkemiz, 21. yüzyılın dünyasına yakışır yeni ve sivil bir anayasayı hak etmektedir. 80 milyon olarak enerjimizi, geleceğimizi ilgilendiren konulara odaklamalı ve var gücümüzle ülkemizin kalkınması için seferber olmalıyız.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş