SLM CANIM KANDA SENİ DOLANDIRAYIM

Facebook dolandırıcılığı tekrar hortladı. Son günlerde birçok Çanakkalelinin Facebook hesabı dolandırıcılar tarafından ele geçirilmiş durumda. Çalıntı hesaplardan merhaba canım nasılsın cicim gibi samimi cümlelerle başlayan mesajlar dolandırıcıların ilk taktiği. Sizinle koyu bir sohbete başlayan dolandırıcılar daha sonra ücretiz hediye çeki var seni de düşündüm telefon numaranı ver gelen mesaja evet yaz gibi ifadeler kullanarak çaldığı hesaptaki tüm arkadaş listesini ağına düşürmeye çalışıyor.

SLM CANIM KANDA SENİ DOLANDIRAYIM
Yayınlama: 02.12.2016
3.434
A+
A-

Sakın kanmayın

Sınır tanımayan dolandırıcılar tekrar  Facebook’tan ‘eş-dost’ görünümüne bürünerek ceplerini doldurmaya başladı. Hack’ledikleri hesaptaki kişinin listesinden akraba ve yakınlarıyla geçmiş mesajları tarayarak sohbete geçen dolandırıcılar koyu bir muhabbetin ardından ‘Hediye çeki göndereceğim’ vaadiyle kişilerden önce faturalı bir telefon numarası vermesini istiyorlar.

Ardından ‘Ne de olsa akrabam, dostum’ düşüncesiyle karşı tarafa güvenerek gönderilen mesajı ‘evet’ diye yanıtlayan kişilerden kesilen para dolandırıcının hesabına geçerken, dolandırılan kişinin de telefon faturasına yansıyor.

 

BUNLARA DİKKAT!

– Facebook hesapları için telefon onaylı şifre güvenliği oluşturun.

– Her site için birbirinden bağımsız harf, rakam ve çeşitli noktalama işaretlerinden oluşan şifreler belirleyin.

– Facebook’ta profillerden spam yayınlanan linklere giriş yapmayın.

– Facebook mesajı ile ulaşan arkadaşlarınızın rutin dışı istekleri olursa muhakkak kendisiyle iletişime geçip mesajı onun gönderip göndermediğini sorun.

– Onay istenen mesajların tamamını okuyun. Para kesileceği ibaresi açıkça GSM firması tarafından gönderiliyor.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş