SON “10 OCAK” HATIRASI..!

SON “10 OCAK” HATIRASI..!
Yayınlama: 11.01.2024
Düzenleme: 11.01.2024
1.091
A+
A-

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde kentte görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi…

 

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen kahvaltı etkinliğine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları Handan Özyayla Kenar, Z. Özleyiş Çetin ve M. İrfan Mutluay, ilgili birim müdürleri ile kentte yerel ve ulusal basın organlarında görev yapan basın mensupları katıldı.

 

 

GAZETECİLERLE SON KEZ BİR ARAYA GELDİ…

 

Sohbet ortamında geçen kahvaltı etkinliğinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ilk olarak basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Başkan Gökhan, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Biliyorsunuz her sene 10 Ocak’ta kahvaltıda bir araya gelerek sohbet ediyoruz. Malumunuz Belediye Başkanı olarak bu benim Çalışan Gazeteciler Günü’nde sizler ile son buluşmam. Basın emekçileri olarak 22 yıl boyunca Belediye Başkanı olarak beni takip ettiniz. Bizimle ilgili haberleri halka ulaştırdınız. Kâh eleştirileriniz, kâh destekleriniz oldu. Bunların hepsini saygı ile karşıladım. Sonuçta sizler halkın haber alma özgürlüğünü yerine getirdiniz.”

 

TÜRKİYE’DE BASIN ÇALIŞANI OLMAK ZOR…

 

Türkiye’de basın çalışanı olmanın zorluklarına da değinen Başkan Gökhan, “Basın emekçisi arkadaşların geçim şartları da zor. Tabi bu zorluk işverenlerin sizleri düşünmemesinden değil; onların da zor şartları var. Özellikle son yıllarda enflasyonist ortamda maliyetlerin giderek artması nedeni ile işverenler de zorlanıyor. Bunların yanında ekonomik şartlar nedeni ile reklam ve ilan gibi gelirlerden de yeteri kadar yararlanamayan kurumlar da zorlanıyorlar. Bu nedenle de kendi çalışanına da yeteri kadar destek olamıyor. Hepiniz bu zorlu şartlar altında çalışmak zorunda kalıyorsunuz. Bir de sokakta, kar kış, soğuk sıcak demeden insanlara haber ulaştırmak için çalışıyorsunuz. Dolayısı ile demokratik bir sürecin yaşanmadığı ülkelerde basın mensubu olmak çok zor. Maalesef bunu Türkiye’de de yaşıyoruz” dedi.

 

 

YAZDIKLARI İÇİN YA ÖLDÜRÜLÜYOR YADA TUTUKLANIYORLAR…

 

Dünya genelinde savaşlar gibi zorlu koşullarda görev yapan ve hatta yaşamlarını yitiren basın mensuplarını da anan Başkan Gökhan, “Uluslararası alanlarda, savaşın hiç bitmediği dünyamızda basın mensubu olmak da çok zor. Filistin’de, Ukrayna’da biliyorsunuz birçok gazeteci mesleğini yapmaya çalışırken hayatlarını kaybettiler. Bu çok acı bir durum. Orada tüm dünyaya bilgi vermek adına çalışan basın emekçileri, bunu canları ile ödüyorlar. Onlara buradan rahmet diliyorum” diye konuştu.

 

Başkan Gökhan ülke genelinde de yazdıkları ve yaptıkları haberler nedeniyle öldürülen, yaşamlarını yitiren gazetecileri andığı konuşmasında, yine çalışmaları nedeniyle cezaevlerinde bulunan gazeteciler için de adalet temennisinde bulundu.

 

HAYATINI KAYBEDEN GAZETECİLERİ ANDI…

 

Çanakkale’de uzun yıllar boyunca görev yapan ve yaşamını yitiren gazetecileri de konuşmasında anan Başkan Gökhan, “Bizim de Çanakkale’de de kaybettiğimiz değerli gazetecilerimiz var. Cemal Oral kardeşimiz yaptığı haberler nedeni ile 2014 yılında sokakta saldırıya uğramıştı. Saldıranlar bulunup cezalandırılmadı. Cemal kardeşimizi 2021 yılında kaybettik. Yine onu anmışken yıllarca bu kente hizmet etmiş değerli büyüklerimiz, kardeşlerimiz Turan Narler, Yaşar Türe, Cahit Yılmaz, Mehmet Çelen, Mehmet Cantürk, Orhan Mutay, Başol Özyayla, Erhan Tuzlu’nun da isimlerini rahmet ve minnetle anmak istiyorum. Onların hizmetlerini bu kent unutmayacaktır.” dedi.

 

 

ÇANAKKALE İÇİN SOKAKLARDA YİNE BİRLİKTE OLACAĞIZ…

 

Başkan Gökhan, 22 yıllık görev süresince verilen emekler için basın mensuplarına teşekkürlerini ileterek, “Kayıplarımızı andıktan sonra, enseyi de karartmadan hepinize başarı dolu, mutlu bir çalışma yılı temenni ediyorum. Hepinize verdiğiniz emekler için de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 22 yıl boyunca dönem dönem bu kentte birlikte çalıştık. Bu kente iyisi ile kötüsü ile bir şeyler vermek için çaba gösterdik. Sizler de bunları halka aktardınız. Bundan sonra Belediye Başkanı olmasam da Allah ömür verdiği sürece bu kentte birlikte olacağız. Bu kentin dertleri ile dertleneceğiz. Çözüm önerilerinde bulunacağız. Sonuç itibari ile bu kentte 22 yıl görev yapmışsam, bundan sonra da ‘ben bu kentle ilgilenmiyorum’ deme lüksüne sahip değilim. Elbette ki bu kentin dertleri ile ilgilenecek ve bunları sizler ile paylaşacağız. En azından hiçbir şey olmazsa da sokaklarda birlikte olacağız” şeklinde konuştu.

 

GELENEKSEL HEDİYE BU SENE EROL UÇAR’A VERİLDİ…

 

Başkan Gökhan, konuşmasının sonunda geleneksel olarak her yıl bir gazeteciye hediye ettiği kol saatini bu yıl, gazeteci Erol Uçar’a takdim etti. Başkan Gökhan, uzun yıllardır basın sektörünün içinde olan ve Çanakkale’de de farklı kurumlarda gazetecilik mesleğini sürdürmüş olan Uçar’ı çalışmalarından dolayı tebrik etti. Etkinlik, toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından son buldu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş