SON SÖZ ÇANAKKALE’NİN..!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın; “İskele Meydanını otopark yapalım” teklifini Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Bunu daha önce ben nasıl düşünemedim” diyerek karşıladı…

SON SÖZ ÇANAKKALE’NİN..!
Yayınlama: 08.08.2018
8.881
A+
A-

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın; “İskele Meydanını otopark yapalım” teklifini Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Bunu daha önce ben nasıl düşünemedim” diyerek karşıladı…

 

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası adının “Demokrasi Meydanı” olarak değiştirilmesini isteyen AK Parti ile CHP arasında polemiğe neden olan Çanakkale İskele Meydanı, bu defada otopark olup olmaması konusunda iki siyasi partinin kurmaylarını karşı karşıya getirdi.

 

BUNU DAHA ÖNCE BEN NASIL DÜŞÜNEMEDİM..!

 

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, geçtiğimiz günlerde Çanakkale’nin kanayan yarası olan ve çözümden uzak bir şekilde kangren haline alan şehiriçi trafik keşmekeşine ilişkin bir teklifte bulunmuş ve trafiği rahatlatması açısından İskele Meydanının otopark yapılmasını önermişti. Bu teklifi tebessümle karşılayan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Bunu daha önce ben nasıl düşünemedim” dedi ve “İskele Meydanı için Sayın Turan otopark olsun demiş. Yani Manolya Ağacının olduğu, Kelebeğin olduğu o alan GESTAŞ’tan caddeden araçlar geçsin diye otopark olsun mu? Soru bu. Kamuoyu burası için ‘Sen burayı otopark yap, GESTAŞ’a binip karşıya geçecek araçların depolama alanı olsun, biz kenarından köşesinden geçer, ötesinden dolanır geçeriz’ derlerse hemen yaparız” diyerek ekledi.

 

BİZ ÇÖZÜM İÇİN NE ÖNERDİYSEK DİKKATE ALINMADI..!

 

Çanakkale halkına soralım onlar ne diyor, nasıl istiyorsa öyle yapalım diyen Başkan Gökhan; “Sayın Milletvekili Bülent Turan, benim kulaklarımı çınlatmış. Trafiği rahatlatacak bir öneri sunmuş. Mesela İskele Meydanı’nı otopark yapalım, demiş. Şu Demokrasi Meydanını açın zor bir şey değil, demiş. Orası İskele Meydanı. Burayı açalım mı? Kamuoyuna soralım. İskele Meydanı’nı halkın kullandığı o alanı araçların geçişi için otopark olarak kullanalım mı? Sizlerin kanalı ile bunları kamuoyuna soruyorum. Kamuoyu ‘evet burayı otopark yapalım, biz kenarından köşesinden geçelim’ diyorlarsa hemen yapalım. Otoparka çevirelim. Ancak GESTAŞ kendi için otoparka açmasın, Kepez Limanı kullanılmasın. Karacaören hattında İskele yapılmasın ama Çanakkalelilerin meydanı araç geçişleri için otopark olarak kullanılsın. Ama Çanakkale halkının bu konuda ne düşündüğünü açıkçası merak ediyoruz. Sonuç itibari ile halkın etkinlik ve gezinti alanı. Bu alanın otopark olarak kullanılmasını düşünmek açıkçası Sayın Turan’a çok yakışmış. Çanakkale kentini ve kentlisini, onların duyarlılığını bilmediği için böyle kolayca bir çözüm bulmuş. Orada iki tane geçiş gişesi var. Üçüncü geçiş gişesi yapılsın diye GESTAŞ’a ben önerdim. İskele Meydanı’nın kaldırım bölümünü feda edelim, üç şerit geçsin. Hiç oralı olmadılar. GESTAŞ Kepez’den de sefer yapsın dedik yine kimse oralı olmadı. Dolayısı ile gişelerde birikme oluyor. İnternet üzerinde biletler satılsın sırası olsun gibi birçok öneride bulunduk. Hiç biri dikkate alınmadı. Köprü olsa dahi burası kullanılacak. Herkes köprüyü kullanacak diye bir akide yok” şeklinde açıklamada bulundu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş