TAM ANLAMIYLA FACİA..!

Ayvacık sahilinden Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmeye çalışan kaçakların bulunduğu tekne, uluslararası sularda battı. Şuana kadar toplam 16 cesede ulaşılırken sayının artmasından endişe ediliyor…

TAM ANLAMIYLA FACİA..!
Yayınlama: 24.04.2017
4.838
A+
A-

Ayvacık’a bağlı Bademli Köyü sahilinden yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmeye çalışan kaçakları taşıyan tekne, bugün öğle saatlerinde uluslararası sularda battı. Türk Sahil Güvenlik botları 7 cesede ulaşırken Yunan karasularında bulunan 9 cansız beden ile sayı 16’ya yükseldi. Batan teknede 20-25 dolayında mülteci bulunduğu tahmin edilirken ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

 

Türk Sahil Güvenlik ekipleri 1 kadın ve 1 çocuğun da aralarında bulunduğu 7 kaçağın cesedine ulaştı. Sahil Güvenlik botuna alınan cesetler Ayvacık Babakale Limanı’na götürüldü. Ayvacık Belediyesi de Babakale Limanı’na çok sayıda cenaze aracı gönderdi.

 

Sahil Güvenlik ekiplerinin Sivrice Koyu’ndan denize açıldıklarını belirlediği kaçaklar için arama kurtarma çalışmalarına 1 arama kurtarma gemisi, 1 helikopter ve 3 sahil güvenlik botu, Yunan sahil güvenlik ekiplerinin de bir bot ve bir helikopterle devam ettikleri bildirildi.

 

 

BOTTA 20-25 KİŞİ VARDI…

 

Yunan sahil güvenlik botunun da kaçakların cesedini denizden topladığı öğrenildi. Avrupa Birliği (AB) Sınır Koruma Ajansı (FRONTEX) ekiplerinin de destek verdiği arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

 

Yunan Sahil Güvenlik unsurları tarafından ise Yunan karasularında 9 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. 2 göçmen ise sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılan göçmenlerin ilk ifadelerinden 20 ya da 25 kişi olduklarını söyledikleri öğrenildi. Bölgede çalışmalar sürüyor.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.