TAŞIMALI DEĞİL DAYATMALI EĞİTİM..!

Çanakkale’de birçok okulda kapasitenin üzerinde öğrenci ile eğitim verilmeye çalışılırken imam hatip okullarının boş sınıflarla ders başı yapmasına tepki artarak büyüyor. Bir sınıfta 50 öğrenci üst üste ders yapmaya çalışırken, onlarca sınıfı bulunan dört katlı bir başka okulda sadece 13 öğrenci bulunuyor…

TAŞIMALI DEĞİL DAYATMALI EĞİTİM..!
Yayınlama: 09.10.2019
4.351
A+
A-

Çanakkale’de birçok okulda kapasitenin üzerinde öğrenci ile eğitim verilmeye çalışılırken imam hatip okullarının boş sınıflarla ders başı yapmasına tepki artarak büyüyor. Bir sınıfta 50 öğrenci üst üste ders yapmaya çalışırken, onlarca sınıfı bulunan dört katlı bir başka okulda sadece 13 öğrenci bulunuyor.

Farklı kesimler tarafından çeşitli platformlarda dile getirilen tepkiye yetkililer ise ısrarla sessiz kalmaya devam ediyor. Esenlerde imza kampanyası başlatan mahalle sakinleri ise şimdi de kordona inerek seslerini duyurmaya hazırlanıyor.

Bilindiği gibi 5 yıl önce depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Merkez Orta Okulu da verilen sözlere rağmen imam hatip ortaokuluna dönüştürüldü ve halen devam eden tepkilere karşın o günden bu yana halkın talebi dikkate alınmadı..

 

 

Çanakkale Merkez Esenler Mahallesi’nde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim kampüsüne imam hatip ortaokulu açıldı. Birçok okulda kapasitenin üzerinde öğrenci kaydı yapılırken, açılan imam hatip okuluna mahalleli ilgi göstermedi ve okul tepkilere rağmen sadece 6-7 öğrenci ile yeni eğitim ve öğretim yılına başladı. 

Esenler Mahallesi’nde ortaokullarda kalabalık sınıf mevcutları sorununa rağmen 4 katlı yeni okul binasının, sonradan 13 öğrenciye ulaşan kapasitesiyle imam hatip ortaokulu yapılmasına başta mahalle halkından olmak üzere farklı kesimlerden tepki giderek artıyor.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bir kısmının İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürülmesine karşı Özgürlük Parkı girişinde imza kampanyası başlatan Esenler mahallesi sakinleri, seslerini daha çok duyurabilmek için şimdide kordonda stant açmaya hazırlanıyor.

 

 

ÇOCUKLARIMIZ ADALETSİZ BİR EĞİTİM ORTAMINA MAHKÛM EDİLİYOR…

 

Mahalleli adına açıklamalarda bulunan Aynur Demirci; “Esenler’de çocuklarımızın geleceğine yapılan yeni bir saldırı ile karşı karşıyayız. Bir tarafta gittikçe artan öğrenci sayısına rağmen gereken en temel kaynak olan yer ihtiyacı bile karşılanamayan Cevatpaşa Ortaokulu, hemen yanı başında 13 öğrenciye için bir bina tahsis edilerek dayatılan Şehit Kıvanç Kaşıkçı İmam Hatip Ortaokulu. Cevatpaşa Ortaokulu’nda geçen yıl 5 sınıfa kayıt yaptıran öğrenci sayısı 280 iken bu yıl bu sayı 363 öğrenciye çıktı. Bu okulda artık 40 kişilik sınıflarda ders yapılırken bir adım ötesinde İmam Hatip dayatması için 13 öğrenciye özel bina tahsis edildi. Merkez Ortaokulu’nun İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürülmesinde olduğu gibi Esenler’de de mahallemizin ihtiyaçları hiçe sayılarak çocuklarımız adaletsiz bir eğitim ortamına mahkûm ediliyor” dedi.

 

 

İMAM HATİPLER BU POLİTİKANIN TUTMADIĞININ EN NET GÖSTERGESİ…

 

Milli Eğitim Müdürüne de seslenen Demirci, “Geçtiğimiz yıllarda değerler eğitimi bahanesiyle sınıflarda imamları derslere sokmaya yeltenen ve oluşan tepkiler sonucu bu uygulamayı devam ettiremeyen Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü açtığı yeni İman Hatip okullarıyla gerici kuşatmayı artırırken boş kalan İmam Hatip okulları bu politikanın tutmadığının en net göstergesi. Biz Çanakkale’nin aydınlanmacı ve ilerici yurttaşları olarak başlattığımız bu imza kampanyasıyla başta İmam Hatipleştirilen eski Merkez Ortaokulu ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürülen binasının kentin ve bölgenin ihtiyaçlarına göre şekillendirilmesini talep ediyoruz ve bu açıkça görülen ve Çanakkale halkı tarafından her türlü başkaya rağmen tercih edilmeyen ihtiyaç fazlası İmam Hatip okulları kapatılmalı.  çocuklarımız gerici dayatma politikaların uğruna 40-45 kişilik sınıflara mahkum edilmemelidir. Bunun için mücadele edeceğimizi ilan ediyoruz ihtiyaç fazlası olduğu gerici dayatmalara teslim olmayacağız, çocukların laik, bilimsel ve parasız eğitim hakkı için mücadele edeceğiz” dedi.

 

 

GEÇİCİ DEMELERİNİN ÜZERİNDEN 5 YIL GEÇTİ AMA HALA AÇILMADI…

 

Mahalliye destek olmak için basın açıklamasına katılan Merkez Ortaokulu Gönüllüleri Derneği Başkanı Ümmehan Erdem ise yaptığı açıklamasında, Merkez Ortaokulu’nun İmam Hatip Ortaokulu’na çevrilmesi sürecine değinerek “Merkez Ortaokulu, depreme dayanıksız diye yıkıldı ve kısa bir süre sonra burası İmam Hatip Ortaokulu diye açıldı. Bunun için yaptığımız başvurularda, geçici bir uygulama olduğu söylendi.  Hatta yetkililer ‘Bir yıl sonra Merkez Ortaokulunun pankartını beraber asacağız’ dediler. Aradan 5 yıl geçti Merkez Ortaokulu hala açılmadı. Yaptığımız pek çok çalışmalarda, hiç olumlu yanıt alamadık.  Merkez Ortaokulu, Cevatpaşa’nın en uygar, en çağdaş, en bilimsel ve en layık eğitim veren okuluydu.  Bugün Merkez Ortaokulu öğrencileri taşımalı eğitim sistemi ile Esenlerdeki Cevatpaşa Ortaokuluna gitmektedir. Bizler Cevatpaşa Mahallesi velileri ve Merkez Ortaokulu gönüllüleri olarak Merkez Ortaokulunun yeniden açılmasını, Çağdaş, bilimsel, laik eğitim uygulaması ile eğitim ve öğretimine devam etmesini istiyoruz” dedi.

 

 

EĞİTİMDE GERİCİ, DİNSEL VE DOGMATİK BİR SİYASİ TERCİHİN ÜRÜNÜDÜR…

 

Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş, dayatılan uygulamayı eleştirerek; “Çanakkale Esenler Mahallesi’ndeki Ortaokullarda standardın üzerinde kalabalık sınıf mevcutları varken, yeni bir Ortaokula acil olarak ihtiyaç duyulurken, Esenler Mahallesi’ndeki İmam Hatip Ortaokulu açmak ancak ve ancak eğitim kaynaklarının boşa harcamak ve sadece eğitimin siyasi kaygılarla yönetildiği anlamına gelir. Çanakkale’de Esenler Mahallesi’ndeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Kampüsü’ne hangi akılla İmam Hatip Ortaokulu açılır. Akıl alır gibi değil! Böyle planlama ancak eğitimde gerici, dinsel ve dogmatik bir siyasi tercihin ürünüdür” dedi.

 

 

ÇANAKKALE İKİLEME MAHKÛM EDİLMEKTEDİR…

 

Şehit Kıvanç Kaşıkçı İmam Hatip Ortaokulu önünde geçtiğimiz günlerde basın açıklaması gerçekleştiren Çanakkale Eğitim Sen Şubesi adına konuşan Başkan Filiz Savaş ise; “Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin bir binası İmam Hatip Ortaokuluna çevrildi ve şuan için yalnızca 13 öğrenci kayıt yaptırdı. Ortaokullarında 40-45 kişilik sınıfların olduğu Esenler mahallesinde İmam Hatip sevdası uğruna 13 öğrenciye özel okul açılıyor. Hemen yakınımızdaki Cevat Paşa Ortaokulu’na kayıt yaptıran öğrenci sayısı ise geçtiğimiz yıla oranlar neredeyse yüzde 50 artış gösterdi. Çanakkale halkının tercih etmediği ve istemediği açıkça görülen İmam Hatip okulları velileri ve öğrencileri ‘Ya 40-45 kişilik sınıflarda okursunuz, ya da özel okullara gidersiniz’ ikilemine mahkûm edilmektedir. Geçtiğimiz yıllarda imam hatipleştirilen ve hala mücadelesi devam eden Merkez Ortaokulu’ndan Esenler’de yeni açılan İmam Hatip Ortaokulu’na kadar kentin ve mahallelerin ihtiyaçları gözetilmeden imam hatipleştirilen ve ilgi görmeyen her okul derhal eski statülerine döndürülmeli, eğer fazla okul binası varsa yerel ihtiyaçlar gözetilerek değerlendirilmelidir” dedi.

 

TKP; GERİCİ DAYATMA…

 

TKP Çanakkale İl Örgütü de konuya tepki gösteren bir açıklama yaptı. “Çanakkale karanlığa teslim olmayacak!” başlıklı açıklamada, ortaokullardaki kalabalık sınıflara aldırış etmeden yeni bir imam hatip ortaokulu açılmasının emekçilere ve çocuklarına uygulanan gerici bir dayatma olduğu vurgulandı.

“Herhangi bir talep olmadığı aşikar olan, Esenler Mahallesi’nde Mesleki ve Teknik ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim kampüsü olarak oluşturulan alanın içerisine atölye olarak tasarlanmış bir binada Şehit Kıvanç Kaşıkçı İmam Hatip Ortaokulu, 6-7 öğrencisiyle eğitim-öğretim yılına başlamıştır.

İhtiyaç bulunmadığı halde, Esenler Mahallesi’nde ortaokullarda kalabalık sınıf mevcutları sorunu ortadayken, veliler tarafından tercih edilmeyen imam hatip okulları açılması akıl dışılıktır, gericiliktir” denildi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş