TAVİZ VERMEM, GÖZ DE AÇTIRMAM..!

TAVİZ VERMEM, GÖZ DE AÇTIRMAM..!
Yayınlama: 03.03.2023
Düzenleme: 04.03.2023
2.988
A+
A-

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, imara uygun olmayan ve ruhsatsız olarak inşa edilen kaçak yapılara göz açtırmadıklarını kaydederek drone ile havadan tespit yaptıklarını açıkladı.

Başkan Gökhan, gelen her türlü ihbarı titizlikle değerlendirdiklerini belirterek yıkım konusunda da kimseye taviz verilmeyeceğini vurguladı…

 

Çanakkale Belediyesi, imara uygun olmayan ve ruhsatsız olarak inşa edilen yapıların tespit edilmesiyle birlikte İmar Kanunun ilgili maddeleri gereğince encümen kararları alınarak yıkım işlemlerini hızlandırdı.

 

ÖNCE KAÇAK YAPILAR ARDINDAN ÇÜRÜK BİNALAR YIKILACAK…

 

Yapılan denetimlerle bu tür yapılara göz açtırılmadığını belirten Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Çanakkale’de ki kaçak yapıların sayısına ilişkin şu anda tam bir rakam söylemem yanış olur. Ama bunu süreç içersinde söylerim. Burada yıkım kararı alınmış ve kesinleşmiş yapıları yıkıyoruz zaten. Tespit ettiğimiz, edilmiş ama henüz kesinleşmemiş, çünkü onların bir tebliğ süresi var. Bu noktada da kesinleştikçe yıkmaya devam edeceğiz. Bu sadece kaçak yapılarla ilgili. Ayrıca depreme dayanıksız yapılarla ilgili de işlemler devam ediyor. Zaten meclis kararımızı almıştık. Onlarda süreç içersinde peyderpey hayata geçirilecek” dedi.

 

DRONE İLE KAÇAK AVI BAŞLADI…

 

İmara uygun olmayan inşaların tespitinde teknolojik modern cihazlardan da yararlandıklarını ifade eden Başkan Gökhan; “Mesela drone ile çatılarda ki kaçak yapıları tespit etmeye başladık. Drone uçuruyoruz artık. Çünkü adam orada kaçak yapı yapmış ama başka türlü göremiyorsunuz” dedi.

 

YAPILAN İHBARLAR ÇOK ÖNEMLİ…

 

İmara uygun olmayan ve ruhsatsız olarak inşa edilen kaçak yapıların tespitinde ihbarların önemine değinen Ülgür Gökhan, her şikayeti titizlikle değerlendirerek gereğinin yaptıklarını söyleyerek; “İhbarları değerlendiriyoruz. Bize şikayette bulunan hemşerilerimiz olursa hemen değerlendiriyoruz. Buna göz açtırmamak için elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

 

TAVİZ VERMEMİZ SÖZ KONUSU OLAMAZ…

 

İmar barışı konusunda ki beklentilerin yasaya aykırı yapıları cesaretlendirdiğini vurgulayan Gökhan; “Biliyorsunuz özellikle bu imar barışı çıkacak diye hamleler yapılmıştı. Bunların olmayacağı anlaşılınca şimdi artık onlarda azalır ve yapılmaz. Yapılanları da işte dün bir tanesini yıktık. Yıkmaya da devam edeceğiz. Hele bundan sonra artık taviz vermemiz söz konusu olamaz. Zaten taviz vermiyorduk ama yürütmeyi durdurmalar, şunlar bunlarla biraz gecikiyordu. Ama bundan sonra muhtemelen her şey hızlanacak” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş