TOKİ HANİ GARİBANIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEKTİ..!

TOKİ HANİ GARİBANIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEKTİ..!
Yayınlama: 28.01.2023
Düzenleme: 28.01.2023
2.217
A+
A-

Çanakkale’de dar gelirli ihtiyaç sahibi vatandaşları ev sahibi yapmayı amaçlayan TOKİ projesinden, AK Parti il başkanı ve Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın danışmanının ailelerinin de yararlandığı iddiası bir kez daha siyasi gündem oldu.

 

İlk olarak CHP eski İl Başkanı Metin Ümit Ural’ın sorduğu, şimdi ise DEVA Partisi Çanakkale İl Başkanı Av. Berkan Karaca’nın tekrarladığı tepki çeken bu iddia karşısında AK Parti cephesi geçtiğimiz yıl olduğu gibi bugünde sessizliğini korumaya devam ediyor…

 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, dün katıldığı MÜSİAD kongresinde TOKİ tarafından Cevatpaşa Mahalesinde yapılacak 509 konutluk projenin ihalesinin yapıldığını, önümüzde ki hafta ise yer tesliminin gerçekleşeceğini açıkladı. Rekor seviyede yaklaşık 20 bin vatandaşın başvurduğu merkezde 370 olmak üzere toplam 1290 konutluk diğer TOKİ projesinin kura çekilişinin ise 1 Şubat 2023 tarihinde yapılacağını söyledi. Turan’ın bu açıklaması eski bir tartışmanın fitilini yeniden ateşledi ve TOKİ’den kimler yararlanıyor sorusunu bir kez daha gündeme taşıdı.

 

AK PARTİLİ BAŞKANI TERLETEN SORULAR…

 

İlk olarak 2020 yılında CHP eski İl Başkanı Metin Ümit Ural ortaya bir iddia atmış ve AK Parti İl Başkanı Naim Makas’ı hedef alarak; “TOKİ Projesinin teknik sorumluları arasında ( Mimar – Mühendis ) yakınlarınız bulunuyor mu? Yine adı geçen proje de çekilen kuralarda anneniz, babanız veya 1. derece yakın akrabanıza üyelik hakkı çıkmış mıdır?” sorusunu kamuoyu ile paylaşmıştı. O günden bugüne cevap alınamayan o soruları, Turan’ın danışmanını da dahil ederek bu defa DEVA Partisi Çanakkale İl Başkanı Av. Berkan Karaca gündeme taşıdı.

 

 

DEVA PARTİSİ TURAN’DAN CEVAP BEKLİYOR…

 

“AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’a soruyorum” diyen DEVA Partili Karaca, açıklamasında şu sorulara cevap istedi;

“AKP Milletvekili Bülent Turan’ın kamuoyuna 01 Şubat 2023 tarihinde Çanakkale ilimizin Merkez ilçesinde 370 adet konut projesinin hak sahiplerinin kura töreni ile belirleneceğini açıklamıştır.

 

Sn. Turan’a şimdi sormak istiyorum: 2020 yılında yapılan TOKİ kura çekilişinde olduğu gibi yine DANIŞMANINIZIN ve İL BAŞKANINIZIN aileleri, akrabaları veya size yakın fakat ihtiyaç sahibi olmayan kişiler mi bu haktan faydalanacak? Daha önce de kamuoyunda bu konudaki yapılan eleştirilere siz veya yöneticileriniz neden hala sessiz? Konuşmanızda bahsettiğiniz temelleri atılacak TOKİ projesi 2020 yılındaki çekilişe ait proje mi?

 

MUTLU OLDUNUZ MU..?

 

İhtiyaç sahibi ve dar gelirli olmayan bu kişilerin 2020 yılındaki kura başvurularından bilginiz var mıydı? Şayet bilginiz varsa çekiliş sonucunu görünce mutlu oldunuz mu?

 

2020 yılı çekilişinden itibaren yaklaşık 3 sene geçmiş ve TOKİ projesi başlamamışken bu kişilerin hakları hala mevcut mu veya bu haklarını kullanacaklar mı?

 

VİCDANINIZ SIZLAMADI MI..?

 

Vatandaşlarımız ekonomik kriz ile boğuşurken, yüksek enflasyon ile mücadele ederken, yine yüksek kira talepleri karşısında çaresizken ihtiyaç sahibi olmayan bu kişilere kura çekilişinde konut çıkmasından hiç rahatsız olmadınız mı? Vicdanınız sızlamadı mı?

İktidarı kaybetme korkusuyla aklınız fikriniz 6’lı masanın adayında biliyorum bugün de dile getirdiniz ama hiç merak etmeyin 85 milyonluk ülkemizde 6 siyasi parti en iyi adayı en kısa sürede çıkaracak ve sizin bırakacağınız enkazı dürüst ve liyakatli kadrolarla düzeltip milletimizin hak ettiği imkanları sağlayacaktır.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş