Torpilin gözü kör olsun

Çanakkale Tabip Odası Başkanlığı bugün Çanakkale Devlet Hastanesin önünde basın açıklaması düzenleyerek Ayvacık İlçe Kadın kolları Başkanına torpille MR çekilmesini protesto etti. Açıklamada devlet hastaneleri, bir partinin ya da zümrenin hastaneleri değildir, halkın hastaneleridir, hepimizin vergileriyle ayakta durmaktadır. Kimse, bu hastaneler içinde kendisine ayrıcalık talep edemez’’denildi.

Torpilin gözü kör olsun
Yayınlama: 06.12.2016
1.376
A+
A-

Hastanelerden uzak durun

 

Çanakkale Tabip Odası Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;  ‘‘Geçen hafta yaşadığımız ve basına da yansımış olan bir olay nedeniyle bugün bu basın açıklamasında bulunuyoruz. Geçen hafta Acil Polk.’e gelerek, o sırada acil polk.te çalışmakta olan doktor arkadaşımıza ,beyin MR’ını çektirmek istediğini söyleyen AKP Ayvacık Kadın Kolları başkanı şahsa, doktor arkadaşımız Acil Polk.’e ‘’MR çektirmek istiyorum’’ diye başvurulamayacağını, çünkü oranın acil vakalar için işleyen bir birim olduğunu söylemiştir. O andan itibaren şahıs, doktor arkadaşımıza bağırmış, onu tehdit etmiş ve AKP’li diğer hatırlı kişileri aramış, doktor arkadaşımızı zor durumda, o anda ‘çalışamaz’ halde bırakmıştır. O gün o şahsın tavrının yanlış olduğu hastane yöneticilerimiz tarafından anlaşılmasına rağmen şahsın MR’ı çektirilmiştir.

 

Bu ilk değil sonda olmayacak

 

Üzülerek belirtmek istiyorum ki bu başımıza nadir gelen bir olay değildir. Bir hastanın yatırılış kararından tutun da, bir hastanın taburcu edilmesine kadar, almak durumunda olduğumuz kararlarda, ’partili-hatırlı’ kişiler araya girerek kararlarımız değiştirilmeye çalışılmaktadır. Serviste yatırmış olduğumuz bir hastanın MR’ını yeri geldiğinde biz hekim olarak 3günde çektiremezken, ayaktan polk.e başvuran bir hasta, idarecinin vurduğu bir kaşe ile aynı gün MR’ını çektirebilmektedir. Polk. Sırasında beklemek istemeyen ‘partili-hatırlı’ kişiler araya idarecilerimizi de sokarak ve onları da çoğu zaman zor durumda bırakarak herkesten önce muayene olmaya çalışmaktadırlar. Bizler bu ülkenin, bu cumhuriyetin eşit haklara sahip, her biri birbiriyle eşit değerde-öyle olması gereken vatandaşlarıyız. Bu ülkenin hastanelerinden eşit koşullarda yararlanmayı hepimiz hak ediyoruz. Devlet hastaneleri, bir partinin ya da zümrenin hastaneleri değildir, halkın hastaneleridir, hepimizin vergileriyle ayakta durmaktadır. Kimse, bu hastaneler içinde kendisine ayrıcalık talep edemez. Dolayısıyla hastanelerimizden ‘parti’ elinin uzak tutulması gerektiğini, hekimler olarak tıbbi kararlarımıza ‘partili-hatırlı’ kişiler yoluyla müdahale edilmemesi gerektiğini buradan hatırlatmak isteriz.’’

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş