VALİ GETİRDİ, VALİ GÖTÜRDÜ..!

Geçtiğimiz ay Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde adeta deprem etkisi yaratan bir gelişme yaşanmış, İl Müdürü Levent Yılmaz mesai bitimine yakın gelen resmi yazı ile T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından görevden alınmıştı. ..

VALİ GETİRDİ, VALİ GÖTÜRDÜ..!
Yayınlama: 24.12.2019
6.243
A+
A-

Geçtiğimiz ay Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde adeta deprem etkisi yaratan bir gelişme yaşanmış, İl Müdürü Levent Yılmaz mesai bitimine yakın gelen resmi yazı ile T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından görevden alınmıştı.

 

Ankara’nı bu kararı ile sarsılan Levent Yılmaz, Çanakkale 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü görevini vekaleten yürütmeye devam ederken yaklaşık olarak tam bir ay sonra bugün bir kez daha adeta artçı şok yaşadı. Yılmaz, bu defa Çanakkale Valisi Orhan Tavlı tarafından ikinci kez yürüttüğü bu görevden de alındı…

 

20.06.2016 tarihinden bu yana Çanakkale AFAD İl Müdürü olarak görev yapan Levent Yılmaz, 18 Kasım 2019 tarihinde mesai bitimine yakın gelen resmi yazı ile T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından görevden alınmıştı. Bu ani gelişme Çanakkale’de büyük ses getirmiş ancak gerekçelerine ilişkin bugüne kadar resmi bir açıklama yapılmamıştı. Yılmaz’dan boşalan koltuğa ise uzun yıllar Bursa ve İstanbul AFAD İl Müdürlüğü görevini yürüten İbrahim Tarı getirilmişti. Teşkilatın tecrübeli ismi Tarı, geçtiğimiz Perşembe günü Çanakkale’ye gelerek göreve başlamıştı.

 

İKİNCİ MÜDÜRLÜK GÖREVİNDEN DE ALINDI…

Bugün mesai bitimine yakın bir kez daha sıcak bir gelişme yaşandı. AFAD Müdürlüğünden alındıktan sonra Çanakkale 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü görevini vekaleten yürütmeye devam eden Levent Yılmaz, bu defa Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’nın kararı ile bu görevden de alındı. Bu müdürlüğe de AFAD Müdürü İbrahim Tarı’nın bakacağı öğrenildi.

 

FARKLI KURUMLAR, ÇOK SAYIDA SORUŞTURMA…

Konuyla ilgili bir kez daha resmi açıklama yapılmazken T.C. İçişleri Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Savcılık ve valilik gibi çeşitli kurumlarca görevlendirilen müfettişler tarafından çok sayıda farklı soruşturma yürütüldüğü ileri sürüldü.

 

MAHKEME MÜDÜR OLAMAZ, VALİ İSE OLUR DEMİŞTİ…

Çanakkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde şef olarak görev yaparken Çanakkale AFAD İl Müdürü yapılan Levent Yılmaz’a, Bölge İdare Mahkemesi dur demiş ve müdür olması için gerekli şartları taşımadığı gerekçesiyle atama kararının iptaline karar vermişti. Mahkemece, şef pozisyonuna geri döndürülerek eski kurumuna geri gitmesine hükmedilmesine karşın aynı gün Vali Orhan Tavlı tarafından görevlendirme ile tekrar AFAD Müdürü olarak görevlendirildiği iddia edilmişti. Fakat ne ilginçtir ki önce AFAD müdürlüğü görevinden alınan Yılmaz, tam bir ay sonra da yine Vali Tavlı tarafından Çanakkale 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü görevinden de alındı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş