Yaşı Küçük, Cesareti Büyük

Depremde yıkılan evlerinin enkazından babasını kurtaran 17 yaşındaki Nurcan Köseoğlu, o anları anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Yaşı Küçük, Cesareti Büyük
Yayınlama: 08.02.2017
3.087
A+
A-

Ayvacık’ta Pazartesi sabahı Richter ölçeğine göre 5.3’lük ilk depremde yıkılan evlerinin enkazından babasını kurtaran 17 yaşındaki Nurcan Köseoğlu, o anları ağlayarak şöyle anlattı: “Deprem anında üstüme taşlar dökülmeye başlayınca uyandım. Sarsıntı şiddetliydi, yıkılmalar başladı. Sarsıntının ardından baktığımda babam enkazın altındaydı. Babam yatak odasından çıkmak isterken enkaz altında kalmıştı. Ensesinde büyükçe bir dirsek taşı vardı. O taşı üzerinden aldım. Sonra kendisini yerden kaldırdım. Sıcağı sıcağına acısını hissetmiyordu. Onu bulunduğu yerden çıkardım. Ardından dış kapıya gittim ancak sıkıştığı için açılmıyordu. Yerdeki keseri alıp, kapıyı zorlayarak açtım. Bu arada kapının arkasına devrilen buzdolabını da kaldırdık. Sonrasında ise kapıyı açarak, kendimizi dışarı attık. Çıktığımızda yollarda ambulanslar falan vardı. Babamı ambulansa bindirdik. Önce Ayvacık’a hastaneye götürdüler. Ardından Ezine’ye sevk ettiler. Tedavisinin ardından taburcu olup, köye döndü.”

 

O eve dönmemiz mümkün değil…

 

İlk sarsıntıda harabeye dönen evlerinin ikinci sarsıntıda daha da yıkıldığını anlatan  Nurcan Köseoğlu, “Mağduriyetimiz büyük ama şimdilik yine de iyiyiz. En azından canımızı kurtardık. Artık o eve girmemiz mümkün değil. Şimdilik çadırda kalmaya devam ediyoruz. Konteynerlere taşınacağımız söylendi. Orada bir şekilde yaşamımızı sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Yıkılan evini görmek istemedi…

 

Sabah saat 06.51’de meydana gelen ilk büyük sarsıntıda en büyük hasar Yukarıköy’de meydana geldi. Burada yıkılan evinin enkazı altından kurtarılan 4 çocuk babası Kadir Köseoğlu, Ezine Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Boynunda ve belinde ezikler bulunan Köseoğlu, tedaviye alındı. İki gün süren tedavisinin ardından dün akşam taburcu edilen Kadir Köseoğlu, köyüne döndü. Geceyi çadırda geçiren Köseoğlu, yıkılan evini görmek istemedi.

 

Üzerime yaklaşık 50 kiloluk taş düştü…

 

Yukarıköy’de büyük yıkıma neden olan deprem anında yaşadıklarını anlatırken şunları söyledi: “Sabah erken uyanmıştık. Çocukları okula göndermek için hazırlanıyorduk. O anda ev sallanmaya başladı. Çocuklara seslendim. Eşim de ayaktaydı. En son, yatak odasının kapısını açmaya hazırlandığım anı hatırlıyorum. Deprem ve sonrasına dair ise hiçbir şeyi hatırlamıyorum. Göçük altında kalıp, yaralanmışım. Gözlerimi açtığımda hastanedeydim. Boynum ve belimden yaralandım. Üzerime yaklaşık 50 kiloluk taş düştü. Beni, enkaz altından 17 yaşındaki büyük kızım Nurcan kurtarmış.”

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş