YAZIK BU VATANDAŞA..!

GESTAŞ’ın organize ettiği Ramazan Günleri etkinliğinin ilk günü fiyaskoya dönüştü. İftar için meydana koşanlar ana yemek olmadığı için aç, çadır olmadığı için yağmur altında açıkta kaldı. Söz verilen eğlencede yapılmayınca tepki katlanarak arttı…

YAZIK BU VATANDAŞA..!
Yayınlama: 28.05.2017
11.299
A+
A-

GESTAŞ’ın düzenlediği Ramazan Günleri etkinliği kapsamında Çanakkale’de bir ay dolu dolu geçecek denildi ancak daha ilk akşamdan meydan bom boş kaldı. Çünkü organizasyonda ki hatalar ve eksiklikler birbirini izledi ve GESTAŞ sınıfta kaldı…

 

DOLU DOLU DEDİLER BOMBOŞ GEÇTİ…

 

Müslüman aleminin heyecanla beklediği Ramazan ayında GESTAŞ,  ‘Ramazan Günleri’ adı altında bir dizi etkinlik gerçekleştireceğini açıklamıştı. Etkinlik yeri ilk önce dağıtılan el ilanları ve yapılan duyurularda Kilitbahir motorlarının kalktığı Koltuk Barınağının üzeri olarak açıklanmış, sonra iskeleye yanaşacak gemi içerisinde yapılacağı söylenmiş ve ne hikmetse son anda İskele Meydanına alınmıştı. “Ramazan Ayı Gestaş İle Dolu Dolu Geçecek” diyerek yapılan iddialı reklamlarda kurulacak sahnede 29 gün boyunca etkinlik gerçekleştirileceği, belirli tarihlerde ünlü isimler konuk edileceği belirtilmiş ve her gün ücretsiz iftar yemeği verileceği duyurulmuştu.

 

 

VATANDAŞA YAZIK, GESTAŞ’A AYIP…

 

Ancak daha ilk gün yaşanan aksaklık ve eksiklikler GESTAŞ’ın imajını yerle bir etmeye yetti. Meteoroloji tarafından günlerdir Çanakkale’nin sağanak yağışın etkisi altında olacağını bildirmesine ve birkaç gündür yağışların devam etmesine rağmen iftarın verileceği ve etkinliğin yapılacağı alanda hiçbir önlem alınmadığı görüldü. Basit bir çadır yada tente kurulmadığı için yağmurun altında ıslanan masa ve sandalyeler bomboş kaldı. Şemsiyesi olan vatandaşlar yemek almak için sıraya girerken, olmayanlar ya alandan ayrılmak yada ihtiyacı olduğu için yağmurun altında sırılsıklam vaziyette yağmurla sulanmış yemeği yemek zorunda kaldı.

 

 

HEM YEMEKTEN HEM EĞLENCEDEN MAHRUM KALDILAR…

 

İkinci fiyasko ise iftar yemeğinde yaşandı. Gün boyu oruç tutan vatandaşlar tüm olumsuzluklara rağmen karnını doyurmak için yemek aldıklarında adeta şok oldu. Çünkü iftar yemeği olarak sadece az çorba, az pilav, tek Kemalpaşa tatlısı ve ayran verildi. Ana yemek verilmediği için açlığını bastıramayanlar iftara ya lokantalarda yada evlerinde devam etmek zorunda kaldı.

 

Öte yandan gerekli hazırlıklar yapılmadığı için eğlence programı da tamamen iptal edildi. Söz verilen Fasıl, Tasavvuf Müziği, Folklor, Mehteran, Hacıvat Karagöz, Meddah, Sema ve İlahi Grubu gibi dinletiler ve eğlenceler yerine getirilmeyince hayal kırıklığıyla evlerine dönmek zorunda kalan vatandaşlar hem aç hem de yağmur altında açıkta kaldıklarına isyan etti.

 

 

ÜCRETSİZ ETKİNLİK BU KADAR OLUYORMUŞ…

 

Yaşanan olumsuzluklara vatandaşın tepkisi sert oldu. Bir vatandaş; “Bir zamanlar vergi rekortmeni olan, milyonlar kazanmakla övünen bir şirkete yakıştı mı? Her yere para harcarlarken garibanın karnını doyuracağı bir kaşık yemeğe mi, yoksa yağmurdan korunacağı üç kuruşluk bir çadıra mı paraları yetmedi. Tok açın halinden ne zaman anlayacak” derken bir diğeri; “Çoluk çocuk ailece geldik. İftarımızı hep birlikte açıp, eğlenceye katılalım istedik. Ancak garibanın ücretsiz eğlence ve yemeği bu kadar oluyormuş demek ki. Oysa aynı Gestaş parası olana denizde tekne turu ile iftar düzenliyor. Parayı veren taskebabını yiyor, boğazın keyfini çıkarıyor’’ şeklinde tepkilerini dile getirdiler. 

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş