102 Yıl Sonra Aynı Yerde

Nusret Mayın Gemisi’nin 8 Mart 1915 tarihinde gerçekleştirdiği tarihi mayın döküşünü anmak amacıyla Erenköy Koyu’nda tören yapıldı…

102 Yıl Sonra Aynı Yerde
Yayınlama: 09.03.2017
4.150
A+
A-

Nusret Mayın Gemisi’nin 8 Mart 1915 tarihinde mayın döşediği hattın üzerinde yapılan törene; Vali Orhan TAVLI, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, Belediye Başkan Vekili Ramazan Etik, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve protokol üyeleri katıldı.   

 

Törende, Yüzbaşı Abdullah Burak Kandaş tarafından 18 Mart Deniz Zaferi’nin kazanılmasında en büyük paya sahip Nusret Mayın Gemisi’nin döşediği mayın hattının tarihin seyrini nasıl değiştirdiği ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu.           

 

Daha sonra Nusret Mayın Gemisi’nin 8 Mart 1915 tarihinde Erenköy Koyunda oluşturduğu tarihi mayın hattı üzerinde Vali Orhan TAVLI ile Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem tarafından denize çelenk bırakıldı.      

 

Birlik Şeref ve Ziyaretçi Defterini imzalayan Vali Orhan TAVLI’ya günün anısına Yüzbaşı Abdullah Burak Kandaş tarafından üzerinde Nusret Mayın Gemisinin olduğu madalyon takdim edildi.

 

Tören sonrasında, Çanakkale Savaşları ve Şehit Üsteğmen Hasan Hulusi Efendi temalı serginin açılışı Vali Orhan TAVLI, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, Şehit Üsteğmen Hasan Hulusi Efendi’nin torunu Erol Yalın tarafından gerçekleştirildi.    

 

Çanakkale Deniz Müzesi Komutanlığı sergi alanında 18 Mart 1915 tarihinde Dardanos Bataryası’nda şehit olan Batarya Komutanı Şehit Üstteğmen Hasan Hulisi Efendi’ye ait çeşitli eşyalar ve objeler, Çanakkale Savaşları ile ilgili eserler sergilendi. Sergi Alanı hafta boyunca ziyaretçilere açık olacak.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş