109 YILLIK ZAFER COŞKUSU..!

109 YILLIK ZAFER COŞKUSU..!
Yayınlama: 12.03.2024
Düzenleme: 16.03.2024
1.043
A+
A-

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 109’ncu Yıldönümü dolayısıyla 18 Mart Haftası kapsamında düzenlenecek etkinlikler, Çimenlik Kalesi’nde başladı…

 

Törene Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, askerler, gaziler, şehit aileleri ve öğrenciler katıldı. Törende şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı eşliğinde, Türk Bayrağı göndere çekildi. Törenler, bu sabah Çimenlik Kalesi’nde başladı.

 

Çanakkale Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğü halk oyunları ekibi oyunlarını sergiledi. Halk oyunları ekibinin ardından tören, Mehteran Takımı gösterileri ile devam etti.

 

Gelibolu Yarımadası’ndan alınan deniz suyu ve toprak ile Türk Bayrağı Milli Atlet Çınar Ergun ve Şimal Alkan tarafından Vali Aktaş’a emanet edildi. Vali İlhami aktaş ise kutsal emanetleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teslim etmek üzere Milli Atlet Mehmet Serbes ve Nilhan Akaman’a teslim etti.

 

Çimenlik Kalesi önündeki törenin ardından protokol ve ögrenciler Mehteran eşliğinde Valilik önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş