21 YILLIK HASRET DEVAM EDİYOR…!

21 YILLIK HASRET DEVAM EDİYOR…!
Yayınlama: 03.06.2023
Düzenleme: 08.06.2023
11.533
A+
A-

Yirmi yıllık iktidar kariyerinde kendisine ait yenilmezlik rekorunu bir kez daha egale eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzyılın kabinesi olarak nitelendirilen bakanlar kurulunda yer alacak isimleri açıkladı.

Ancak oluşturulan büyük beklentiye rağmen Çanakkale eski Milletvekili Bülent Turan’ın A Takımı içinde yer almaması kendisi kadar Çanakkale için de büyük hayal kırıklığı oldu…

 

2002 yılından bu yana Çanakkaleli bir bakanımız yoktu. Son olarak 57. Hükümet döneminde Çanakkaleli Mustafa Cumhur Ersümer Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yapmıştı. Bunun yanı sıra bakanlık için adı geçen bir diğer Çanakkaleli Fatih Şahin de kabine dışında kaldı.

 

Her seçim sonrası adı bakanlığa yakıştırılan ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bir türlü o makama getirilmeyen Turan’a, şimdi AK Parti Genel Merkezinde görev verilerek kurmaylar arasında yer alıp almayacağı merak ediliyor…

 

AK Parti Çanakkale eski Milletvekili Bülent Turan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından A Takımına dahil edilmeyerek bakan olarak atanmaması kendisi kadar yıllar sonra bakan beklentisi içerisinde olan Çanakkale kamuoyunda da büyük hayal kırıklığı yarattı.

 

Her seçim sonrasında olduğu gibi sandığı gidilen 28 Mayıs günü sonrası bir kez daha Bülent Turan için bakanlık yakıştırmaları yapılmaya başlanmış, bu beklenti özellikle kendisine yakın basın kuruluşları ve sosyal medya kullanıcıları tarafından gündemde tutulmuştu.

 

Çanakkale’de AK Partinin oylarıyla birlikte vekilliği de düşen eski Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun ise seçim öncesi yaptığı ziyaretlerde Turan’ın bakan, kendisinin ise bakan yardımcısı ya da genel merkezde üst düzey bir görev alacağını söylediği iddia edilmişti.

 

Bülent Turan’ın adı özellikle Gençlik ve Spor Bakanı, Kültür ve Turizm Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve son olarak da avukat olmasından ötürü Adalet Bakanı olarak yakıştırılırken yükselen beklenti karşısında erken tebrikler yapılmaya başlanmıştı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Bülent Turan’a bakanlık yolunu açmamasının nedeni siyasi kulislerde AK Parti’nin Çanakkale’de düşen oyları ve kaybedilen bir milletvekilliğinin bedeli olduğu ileri sürülürken bu iddianın doğruluğu Turan’a genel merkezde üst düzey bir görev verilip kurmaylar arasında yer alıp almamasına göre test edilecek gibi görünüyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş