ENERJİ UĞRUNA DOĞA KATLEDİLİYOR..!

Çevre felaketine yol açtığı ileri sürülen Jeotermal Enerji Tesisleri, İl Genel Meclisinde gündeme geldi. Kimyevi atık maddelerle derelerin kirletildiği açıklanırken zehirlenen sularda balıkların öldüğü ve ekili tarlaların kuruduğu iddia edildi…

ENERJİ UĞRUNA DOĞA KATLEDİLİYOR..!
Yayınlama: 06.10.2020
7.935
A+
A-

Çevre felaketine yol açtığı ileri sürülen Jeotermal Enerji Tesisleri, İl Genel Meclisinde gündeme geldi. Kimyevi atık maddelerle derelerin kirletildiği açıklanırken zehirlenen sularda balıkların öldüğü ve ekili tarlaların kuruduğu iddia edildi…

 

Yöre halkının protestoları ve mahkeme süreci ile gündeme gelen Ayvacık ilçesinde ki Jeotermal Enerji Tesisi, bu defa neden olduğu çevre kirliliği nedeniyle Çanakkale İl Genel Meclisinde tartışıldı.

Gülpınar-Tuzla hattında faaliyette bulunan JES’lerin bölgedeki dereleri kirlettiğini ileri süren CHP Ayvacık İl Genel Meclisi Üyesi Nizamettin Akça, beraberinde getirdiği fotoğraf ve belgeleri meclise sunarak firma tarafından gerçekleştirilen sondajlarla çıkarılan kimyevi atık maddelerin dereye salınarak suların kirletildiğini iddia etti. Akça, bölgedeki tarlalarının kuruduğunu ve balıkların toplu olarak öldüğünü vurguladı.

 

ELİMİZDE GÖRÜNTÜLER VAR. YETKİLİLER GEREĞİNİ YAPMALI…

 

Toplantı sonunda gündem dışı söz alan CHP’li Meclisi Üyesi Akça, JES’lerin, yerin 1.500-2.000 metre altında gerçekleştirilen sondajlarla çıkarılan kimyevi atık maddeleri dereye saldığını söyleyerek beraberinde getirdiği fotoğrafları delil olarak meclise sundu. Yöre halkının geçen yıl aynı bölgede derelerdeki kirlilik ve balıkların ölümlerini görüntülerle tespit ettiğini ifade ederek; “Geçtiğimiz günlerde yine aynı bölgedeydik. Söz konusu kirliliği bir kez daha belgeledik. Fotoğraflarda kimyevi maddelerin dereye salındığı bellidir. JES enerji sistemi tarafından katı atık maddelerin salındığı yer bin 300 nüfuslu Gülpınar Köyüdür. Gülpınar Köyü’nün 2 tane su kuyusu var. Bir tanesi 250 metre. Bir tanesi 300 metre. Bunların tam ortasına salınıyor. Bunun bin metre altında Tuzla’nın içme suyu kaynağı bir kuyu var. Bununla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü’nün bir araştırma yaparak, meclisi bilgilendirmesini talep ediyorum” dedi.

 

ÇEVRE KATLİAMI TBMM GÜNDEMİNE TAŞINMIŞTI…

 

Ellerinde çok sayıda görüntü olduğunu açıklayan Nizamettin Akça, söz konusu görüntülerde katı atıkların dereye salındığının açıkça görüldüğünü savunarak geçen yıl aynı dereden sulanan bir yonca tarlasının tamamen kuruduğunu açıkladı.

Daha önce Tuzla Çayı’nda toplu balık ölümleri yaşanmış, İlçe Orman İşletme Müdürlüğü tarafından tahlil yapılması amacı ile numuneler alınmıştı. CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan balık ölümlerini meclis gündemine taşımış, bölgedeki vatandaşlar ölümlerin JES’lerden kaynaklı olabileceği görüşünü paylaşmıştı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş