Online Takip..!

Çanakkale Valiliğinin de kullanılan bilgisayarların tamamı online olarak İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesine bağlandı. Bakanlığın gözü memurun üzerinde olacak ve yapılan her işlem anında izlenecek…

Online Takip..!
Yayınlama: 19.12.2016
2.344
A+
A-

Bilgi güvenliği amacıyla Çanakkale Valiliğinde ki tüm bilgisayarlar direkt İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesine bağlandı. Yüklenen özel program sayesinde bilgisayarlarda yapılan her işlem ve internet üzerinden girilen her site anında bakanlık tarafından görülerek izlenebilecek.

 

15 Temmuz sonrası güvenlik konusunda daha hassas konuma geçen devlet, valilikteki her bilgisayarı sadece ilgili memura zimmetledi ve kendisinden başkasının bilmeyeceği bir şifre verdi. Her kademedeki memur bilgisayarına bu şifre ile giriş yapabilecek ve aynı dairede görevli dahi olsa o bilgisayarı başkası kullanmayacak. Bilgisayardaki tüm bilgiler anlık yada gerekli hallerde İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi tarafından görülerek kontrol edilebilecek.

 

Sistem ile birçok yasaklı siteye erişim kapatılırken sosyal medya kullanımı da engellendi. Görevlilerin mesai saatlerinde devletin bilgisayarından hangi sitelerde dolaştığı, hangi konuları araştırdığı ve kimlerle görüştüğü izlenecek. Emirlere uymayan yada gizlilik esasını bozan ve uygun olmayan işlemler yapanlar hakkında cezai işlem uygulanacak.

 

Uygulama ile devletin gizli bilgilerinin sızdırılmasının önlenmesi ve terör faaliyetlerinde kullanılmasının engellenmesi amaçlanıyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş