PROFESÖRDEN ŞOK PAYLAŞIM..!

PROFESÖRDEN ŞOK PAYLAŞIM..!
Yayınlama: 19.09.2024
Düzenleme: 20.09.2024
1.402
A+
A-

Dozu her geçen gün artan şiddet olayları ile ülke adeta toplumsal bir cinnet hali yaşarken Türkiye’nin yakından tanıdığı bir Profesör Doktorun, şiddet eylemlerine ilişkin paylaşımı kamuoyunu ikiye böldü.

“Bazıları şiddeti hak ediyor” şeklinde ki yorumu destek gördüğü kadar özellikle sağlıkta şiddetin gündemden düşmediği ülkemizde bu ifadenin bir doktora ait olması büyük bir tepkiye de beraberinde getirdi…

Patlama noktasına gelen toplumsal gerilim artık evde, sokakta, trafikte, okul yada hastanede ve hatta düğünde şiddet eylemine dönüşürken kaçan huzurumuzla birlikte artık aklınıza gelebilecek her yerde ve her anda can ve mal güvenliğimizden endişe duyuyoruz.

 

Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri haline gelen şiddetin tırmandığı bugünlerde Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyeliği ile tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı, 2006 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesinde kurucu öğretim üyesi olarak Çanakkale’de görev yapan ve halen İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olarak çalışan Prof. Dr. Alper Şener’in sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım kamuoyunu da ikiye bölerek şiddetli bir tartışma başlattı.

 

 

Sağlıkta şiddeti kınayan paylaşımlarıyla çelişkiye düşen Prof. Dr. Şener’in; “Şiddetin Her Türlüsüne Karşıyım Ama Bazıları da Gerçekten Hak Ediyor” şeklinde ki yorumu tartışmanın fitilini ateşledi. Bazı takipçilerinden destek alsa da özellikle sağlıkta şiddetin gündemden düşmediği Türkiye’de bir doktorun bu tarz bir paylaşım yapması tepkiyi de beraberinde getirdi.

 

Bu ifadenin hukuk devleti olan Türkiye’de şiddeti normalleştirerek kendinde hak gören bazı kesimleri cesaretlendireceğini savunarak eleştirenlere ise Alper Şener; “Toplumdan kopuk yaşıyorsunuz. Bu reel bir durum ve artık hayatın olağan akışında” diyerek kendisini savundu.

 

İşte tartışma yaratan o paylaşım ve yorumlardan bazıları…

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş