Çanakkale’de 11 tesis hizmete girecek. DSİ tarafından tamamlanan tesisler ile Çanakkale’de 7 milyon 790 bin metreküp su depolanacak. 13.300 dekar zirai araziye su temin edilecek.
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara’dan gerçekleştirilecek toplu açılışla, DSİ Genel Müdürlüğü’nün Çanakkale’de tamamladığı 11 tesis hizmete girecek.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde yapımı tamamlanan, 7.7 milyar lira yatırım bedelli 375 eser hizmete alınacak. 29 Kasım Çarşamba günü Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından toplu olarak hizmete alınacak eserlerden Çanakkale de payını alacak. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yazılı açıklama yaptı. Hizmet hususunda kendileriyle yarışarak her yıl bir önceki yıldan daha fazla tesis inşa ettiklerini belirten Bakan Eroğlu, “Bakanlık olarak her yıl tesisleri toplu olarak hizmete aldık. Bir gelenek haline getirdiğimiz toplu açılış merasimlerine bu yıl da devam ediyoruz. Aralarında barajlar, içme suyu, sulama, atıksu arıtma ve taşkın koruma tesisleri ile ağaçlandırma, ormancılık, milli park ve meteoroloji projelerinin yer aldığı 7.7 milyar TL’ye mal olan 375 dev tesisi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle hizmete alacağız” dedi.
Ülke genelinde hizmete alınacak tesislerden Çanakkale’nin de payına düşeni aldığını vurgulayan Bakan Eroğlu “Çanakkale’de DSİ Genel Müdürlüğü’nün tamamladığı 11 adet tesisi de bu açılış merasimi ile hizmete alacağız. Hizmete alınacak DSİ’ye ait eserlerin Çan Altıkulaç, Ayvacık Çamköy, Bayramiç Zeytinli Barajı ile gölet, sulama ve taşkın koruma tesislerinden oluşuyor. DSİ tarafından tamamlanan tesisler ile Çanakkale’de 7 milyon 790 bin metreküp su depolayacağız. Bunun yanı sıra 13.300 dekar zirai araziye su temin edeceğiz. Biga ilçe merkezini taşkın zararlarından koruyacağız. Ayrıca bu açılış merasiminde Bakanlığımıza bağlı Orman, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan tesis ve çalışmaları da hizmete alacağız. Bu eserler arasında ise yeni orman yolları, ağaçlandırma, orman köylüsüne destek, fidan üretimi, korunan alanların altyapılarının iyileştirilmesi gibi çalışmalar ve otomatik meteoroloji gözlem istasyonları yer alıyor. Bütün bu eser ve çalışmaların toplam yatırım bedeli 132 milyon 456 bin TL’yi geçiyor” diye konuştu.