ADALET YERİNİ BULDU…!

Bir kişiyi iç organlarının dışarı çıkartacak kadar sayısız bıçak darbesiyle adeta delik deşik eden, bir kişiyi ağır, bir kadını ise hafif şekilde yaralayan canilere hakim acımadı. Mahkemeden 3 caniye 2 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası çıktı. Acımasız katillerin cezaevinden çıkması olanaksız hale geldi.

ADALET YERİNİ BULDU…!
Yayınlama: 04.03.2020
6.438
A+
A-

Bir kişiyi iç organlarının dışarı çıkartacak kadar sayısız bıçak darbesiyle adeta delik deşik eden, bir kişiyi ağır, bir kadını ise hafif şekilde yaralayan canilere hakim acımadı. Mahkemeden 3 caniye 2 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası çıktı. Acımasız katillerin cezaevinden çıkması olanaksız hale geldi.

 

 

Kepez beldesi sahilinde, Ali Kemal Göktürk’ün (34) öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı bıçaklı kavgayla ilgili tutuklanan 3 kişiye mahkeme 2 kez ağırlaştırılmış hapis cezası verdi.

 

OLAY NASIL OLMUŞTU

Korkunç olay Kepez Limanının yanında bulunan ve araç içerisinde alkol alıp manzara seyredenlerin uğrak yeri olan boş arazide meydana geldi. Gece geç saatlerde, park halinde ki 17 AS 501 plakalı Kartal model beyaz aracın içinde bulunan iki erkek ve bir bayan ile yine yakınında park etmiş olan beyaz renk panelvan bir aracın içinde ki 4 kişi arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı.

 

TALİHSİZ GENCİ DELİK DEŞİK ETMİŞLERDİ

Tartışma bir anda kavgaya dönüşürken ticari araçta ki dört kişi iddiaya göre ellerinde ki bıçak ve sopalarla diğer iki kişiye saldırdı. Darp edilerek feci şekilde dövülen, ciğerinde ve sırtından çok sayıda bıçak yarası alan Mehmet Karakoloğlu ağır şekilde yaralandı. Ancak arkadaşı Ali Kemal Göktürk onun kadar şanslı değildi. Bıçak darbeleriyle adeta delik deşik edilen ve iç organları dışarı çıkan talihsiz adam olay yerine can verdi. Yanlarında bulunan kadın ise hafif yaralı olarak kurtuldu.

 

 

 

http://www.canakkaleozelhaber.com/bu-nasil-bir-canilik/2437/

 

 

 

SALDIRGANLAR KAÇMIŞTI

 

Ali Kemal Göktürk’ü hunharca katleden bıçaklı saldırganlar olay yerinden kaçmış, Emniyet güçleri tarafından tahkikat sonucu evleri tespit edilmiş ve yapılan operasyonda, evlerinde kıskıvrak yakalanmışlardı. Saldırganların 29 yaşındaki A.İ, 23 yaşındaki İ.B., 40 yaşında B.N. ve 15 yaşındaki Ş.N. olduğu ortaya çıkmıştı. Göktürk’ü katleden şahısların uyuşturucunun etkisi altında olduğu ileri sürülmüştü.

 

 

CEZAEVİNDEN ÇIKAMAYACAKLAR

Davayı gören mahkeme Çanakkale’de infial uyandıran, Göktürk’ü hunharca öldüren, bir kişiyi de çok ağır şekilde yaralayan canilere gerekli cezayı verdi. Saldırganlardan A.İ, İ.B. ve B.N. 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Ş.N ise 18 yaş altı olduğu için ağırlaştırılmış müebbet cezasından kurtuldu.

 

 

 

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASI NEDİR?

 

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, hükümlünün hayatı boyunca devam eden, fakat Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile buna ilişkin tüzükte belirtilen sıkı güvenlik rejimine göre çektirilen hapis cezası türüdür. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Türkiye’de idam cezasının kaldırıldığı 2002 yılından sonra, bu cezanın yerine ikame edilmiştir.

 

Ağırlaştırılmış müebbet hapsi sırasında kişinin sıkı bir şekilde güvenlik altında olması gerektiği kanunen belirtilmiştir. Ağırlaştırılmış müebbet yine ömür boyu sürecek bir cezadır ancak kişinin tavrına göre bu süre 30 yıl sürebilir. Bazı davalarda kişi 2 kere ağırlaştırılmış müebbet ya da müebbet alabilir bu durumlarda içeriden çıkması için en az 60 yıl geçmesi gerekmektedir.

 

 

 

MÜEBBET HAPİS HANGİ SUÇLULARA VERİLİR?

 

 

Tecavüz ve tecavüz sonucu öldürme,

Terör,

Cinayet

İsyan,

Suikast gibi suçlar sonucunda verilir.

 

 

ZİYARET VE TELEFON HAKKI

 

Diğer hükümlülerin haftada bir telefon ve ziyaret hakkı varken bu cezanın uygulandığı hükümlüler bu haklardan 15 günde bir yararlandırılmaktadır.

 

 

CEZASINA ARA VERİLEMEZ

 

Hükümlünün cezasının infazına, hiçbir surette ara verilemez. Hükümlü hakkında uygulanacak tüm sağlık tedbirleri, tıbbî tetkik ve zorunluluklar hariç ceza infaz kurumlarında, mümkün olmadığı takdirde tam teşekküllü devlet ya da üniversite hastanelerinin tek kişilik ve yüksek güvenlikli mahkum koğuşlarında uygulanır.

 

 

ÖMÜRLERİ PARMAKLIKLAR ARDINDA GEÇECEK

Ağırlaştırılmış müebbet cezası birden fazla olanların cezası da katlanarak artacağı için şartlı salıverilme söz konusu olmayacaktır. Kısaca halk arasında ağırlaştırılmış müebbet cezası ömür boyu hapiste yatmak demektir.

 

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş