ADAY OLMAYA DOYAMADI, BİR TÜRLÜ VEKİL OLAMADI..!

ADAY OLMAYA DOYAMADI, BİR TÜRLÜ VEKİL OLAMADI..!
Yayınlama: 21.03.2023
2.472
A+
A-

AK Parti’nin kadrolu milletvekili aday adayı Sebahattin Güner bir kez daha AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu. Ensar Vakfı Çanakkale Şube Başkanlığı görevini de yürüten Güner, 5. kez milletvekili aday adaylığına başvurarak kendi rekorunu geliştirdi. AK Parti Çan İlçe Başkanlığı görevi de yapan Güner, bir kez de il başkanlığı koltuğuna aday olmuş ama oturamamıştı…

 

AK Parti’nin deneyimli siyasetçisi Sebahattin Güner yine kendinden bekleneni yaparak AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu. Çan İlçe Başkanlığı görevini yürütürken istifa ederek 2011 yılında ilk kez milletvekili aday adayı olan Güner, o tarihten bu yana aday adayı olmaya devam ediyor.

 

 

2 ​ 3 ​

VEKİL ADAYLIĞI MACERASI 2011 YILINDA BAŞLADI…

 

İlk kez partisinden 12 Haziran 2011 seçimlerinde milletvekili aday adayı olan Güner, milletvekili aday listesine girmeyi başarmış ve 3. sıradan milletvekili adayı gösterilmişti. 2011 genel seçimlerinde birinci sıradan aday gösterilen Mehmet Daniş ve ikinci sıradan aday gösterilen İsmail Kaşdemir vekillik koltuğuna oturmayı başarırken Güner vekil seçilme başarısı göstermedi.

 

3. SIRADAN 4. SIRAYA GERİLEDİ…

 

7 Haziran 2015 genel seçimlerinde yeniden milletvekili aday adayı olan Güner, bu kez parti genel merkezi tarafından 4. sıra milletvekili adaylığına layık görüldü. Bülent Turan’ın birinci, İsmail Kaşdemir’in ikinci, Jülide İskenderoğlu’nun üçüncü sıradan aday gösterildiği seçimde 4. sıradan aday olarak gösterilen Güner’e bir kez daha milletvekili olmak nasip olmamıştı. Bu seçimde AK Parti’den sadece Bülent Turan vekil seçilmişti.

 

 

YİNE ADAY ADAYI OLDU LİSTEYE GİRMEDİ…

 

7 Haziran 2015 seçimlerinin ardından meclise giren partiler aralarında ittifak kuramamış ve erken seçim kararı alınmıştı. Bir kez daha aday adaylık başvurusu yapan Sebahattin Güner, 1 Kasım 2015 seçimlerinde vekillik listesine girmeyi başaramamıştı. 1Kasım 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerinde 1.inci sıradan yine Bülent Turan, 2.inci sıradan Ayhan Gider, 3.üncü sıradan Jülide İskenderoğlu ve 4. sıradan Mehmet Özkurnaz aday gösterilmiş, Turan ve Gider vekil seçilmişti.

 

İL BAŞKANLIĞIDA NASİP OLMADI…

 

Vekillik hayallerini bir türlü gerçekleştiremeyen Güner 2018 yılının Nisan ayında şansını il başkanlığında denemek istedi. Mevcut il başkanı Yeşim Karadağ’dan boşalan il başkanlığı görevini talip olan Güner, bir kez daha hayal kırıklığına uğradı.

 

Alper Altınok, Ergin Sezen ve Gültekin Yıldız ile birlikte il başkanlığına aday olan Güner bu isimlerle birlikte genel merkeze gitmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat il başkanlığı görevine Gültekin Yıldız getirilmişti.

 

 

İL BAŞKANI OLAMADI TEKRAR VEKİL ADAY ADAYI OLDU…

 

24 Haziran 2018 genel seçimleri için de aday adayı olan Sebahattin Güner, milletvekili listesine girmeyi bir kez daha başaramadı. 2018 genel seçimlerinde Bülent Turan 1.sıradan, Jülide İskenderoğlu ise ikinci sıradan aday gösterilmiş ve meclisin yolunu tutmuştu.

 

Geçtiğimiz günlerde bir kez daha aday adaylığı başvurusu yapan Güner, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak genel seçimlerinde milletvekili olabilmek için 5. kez mücadele edecek. Sabreden derviş sonunda muradına edebilecek mi sorusunun cevabı ise milletvekili aday listeleri belirlenince ortaya çıkacak.

 

 

SEBAHATTİN GÜNER KİMDİR…?

 

1966 yılında Çanakkale’nin Çan İlçesi’nde doğdu.

İlköğrenimini Çan’da tamamladıktan sonra Biga İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu.

Gazi Üniversitesi Bolu Meslek Yüksek Okulu Turizm Bölümü’nü bitirdi.

1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı ve 1992 yılında buradan mezun oldu.

Avukatlık Stajı ve Askerlik sonrası 1995 yılında Çanakkale Barosu’na kaydolarak Çan İlçesi’nde Serbest Avukat olarak çalışmaya başladı.

Serbest Avukatlık faaliyetini sürdürmektedir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Adalet ve Kalkınma Partisinden birçok kez milletvekili aday adayı ve milletvekili adayı olmuştur…

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.