ÇANAKKALEYE KADIN ELİ DEĞECEK..!

Ak Parti’nin Jülide İskenderoğlu’nu seçilebilecek sıradan aday göstermesi kentte yıllar sonra yeniden aynı heyecanın yaşanmasına neden oldu. Kadınlar, gençler seferber olmuş durumda, partili partisiz 7’den 70’e herkes İskenderoğlu’na büyük destek veriyor, çünkü herkes onu mecliste görmek istiyor…

ÇANAKKALEYE KADIN ELİ DEĞECEK..!
Yayınlama: 07.06.2018
14.934
A+
A-

Çanakkale bir kez daha tarih yazmaya hazırlanıyor. Cumhuriyet tarihinde sadece bir kadın tarafından mecliste temsil edilen Çanakkale, yıllar sonra yine bir kadını daha meclise göndermeye hazırlanıyor.

Ak Parti’nin Jülide İskenderoğlu’nu seçilebilecek sıradan aday göstermesi kentte yıllar sonra yeniden aynı heyecanın yaşanmasına neden oldu. Kadınlar, gençler seferber olmuş durumda, partili partisiz 7’den 70’e herkes İskenderoğlu’na büyük destek veriyor, çünkü herkes onu mecliste görmek istiyor.

Vakit Çanakkale Vakti. Çünkü İskenderoğlu ile Çanakkale’ye kadın eli değmesinin zamanı geldi. Herkes Çanakkale’nin onunla gelişip güzelleşeceğine gönülden inanıyor ve destekliyor. İşte tamda o yüzden şimdi vakit Jülide İskenderoğlu’nu meclise gönderme vakti…

 

 

ÇANAKKALE’YE KADIN VEKİL ÇOK YAKIŞACAK…

 

Kadın eli değen her şey güzeldir, güzelleşir. Yıllardır kadın vekili olmamasının burukluğunu yaşayan Çanakkale, Ak Parti’nin Jülide İskenderoğlu’nu seçilebilecek sıradan göstermesi ile rahat bir nefes aldı. Kadınlar başta olmak üzere genci yaşlısı İskenderoğlu’nu meclise gönderebilmek için seferber olmuş durumda. Yıllardır Ak Partide siyaset yapan ve adeta tırnaklarıyla kazıyarak ikinci sıra adaylığı hak eden İskenderoğlu, Çanakkale gibi çağdaş bir kentten vekil çıkarak yıllar sonra adını tarihe altın harflerle kazımaya hazırlanıyor. Çanakkale’nin ilk ve tek vekili 12 Ekim 1969 tarihinde yapılan genel seçimlerde meclise giden Zekiye Gülsen’di. Çanakkale’de ilki gerçekleştiren Gülşen, bu görevi 1977 yılına kadar sürdürdü. Ne yazık ki Cumhuriyet tarihinde bugüne kadar başka bir kadın bir daha Çanakkale’den milletvekili seçilemedi.

 

 

ÇANAKKALE’NİN BAŞ TACI…

 

2003 yılında Ak Parti İl Kadın Kolları yönetimine girerek siyasete başlayan İskenderoğlu göreve gelir gelmez kadın kollarına damgasını vurdu. Kısa sürede kadınların büyük sevgisini kazanan İskenderoğlu, siyasi hayatında basamakları hızla tırmanmaya başladı. 2006 yılında Ak Parti Çanakkale Merkez İlçe Yerel Yönetimler Başkanı, 2009 yılında Ak Parti Çanakkale İl Yönetim Kurulu Tanıtım ve Medya Sorumlusu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan İskenderoğlu, 2009 yılında siyasete ilk başladığı yer olan kadın kollarında başkanlık görevine getirildi. O gün milat oldu, 5 yıl boyunca görevini sürdüren İskenderoğlu, Çanakkale’nin Jülide ablası, partinin gülen yüzü olmayı başardı. Yılmadan yorulmadan çalıştı, çabaladı. Yeri geldi evinin yolunu bulamadı, evladının yüzünü göremedi. Siyaset nasıl yapılır dersini verdi. Partide görev yapan birçok üst düzey yöneticiye rol model oldu. Çalışan herkes gibi kazanan O oldu. Yaptığı çalışmalar meyvesini verdi. Kadınlar başta olmak üzere Çanakkale onu baş tacı yaptı.

 

 

SEMPATİK, SEVECEN, GÜLERYÜZLÜ…

 

24. ve 25. dönem genel seçimlerde Ak Partiden 3. sıra milletvekili adayı gösterilen İskenderoğlu, Ak Parti’de 50 kişilik Genel Merkez Kadın Kolları Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeliğine seçilerek bir ilki daha başardı. 27. dönemde seçilebilme şansının çok yüksek olduğu 2. sıradan aday gösterilen Jülide İskenderoğlu bu teşkilatın içinden çıktı. Uzun yıllar bu partinin her kademesinde görev yaptı. Tabiri caizse tepeden inme gelmedi, tırnaklarıyla kazıyarak ikinci sıra adaylığını hak etti. Sempatik, sevecen güler yüzlü kişiliği ile tanınan İskenderoğlu kalplerde taht kurdu. Çocukların ve gençlerin ablası, yetişkinlerin bacısı, tecrübeli siyasetçilerin dava arkadaşı oldu. Kimseyi ötelemedi, ayrıştırmadı, siyasi ayrım yapmadan her kalbe dokunmayı başardı. İyi günlerde mutluluğa, kötü günlerde dertlere ortak oldu. O Çanakkale’yi, Çanakkaleliler de onu çok sevdi.

 

 

VAKİT TÜRKİYE VAKTİ…

 

Türkiye için, geleceğimiz için “Vakit Türkiye Vakti” diyerek yola çıktığını ifade eden İskenderoğlu; “Her sabah olduğu gibi, içimizde yeşermiş umutlarla yeni bir güne merhaba demeye devam ediyoruz. Her metrekaresine kahramanlıklar sığdırmış destan yazmış Çanakkale’den, sokakları buram buram tarih kokan her ilçemizde, beldemizde, köyümüzde vatandaşlarımızla buluşmanın hazzını kelimelere dökebilmem mümkün değil. Bu kutlu dava yolunda derdimiz hep Çanakkale hep Türkiye oldu. Partimizin Genel Başkanı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlığıyla, cesaretiyle, sarsılmaz gücüyle ve vatanımıza olan sevdasıyla daha da güçlendik. Yorulmadan, vazgeçmeden, aynı kararlılık ve cesaretlilikle durmak yok yola devam dedik. Seçim bahane biz sadece seçimlerde köylümüzün, çiftçimizin, esnafımızın, vatandaşımızın yanında olmadık. Her zaman onlarla bir olduk, derdi olanın, dertli olanın dermanı olduk. Dün olduğu gibi bugünde çocuklarımızı sevdik, gençlerimize kol kanat gerdik. Kadınlarımız ile moral bulduk, yaşlılarımızın ellerini öptük. Sadece iyi günde değil kötü günde de her zaman onların yanında olduk. Son nefesime kadar da yanlarında olmaya devam edeceğim. Çanakkale ve güzel bir Türkiye için var gücümüzle çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Ak Parti demek bir dava demek. Ak Parti bir gelenek, bir kalkınma demek bunu akıllara bir kez daha kazıdık çok şükür. Nefesim yettiği müddetçe mensubu olmaktan gurur duyduğum partimin bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.