AFAD GÖREVİNİ YAPMIYOR!

Emekli jeoloji profesörü Doktor Doğan Perinçek, verdiği deprem konferansında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yapımı devam eden 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsünün fay hattında olduğunu belirten Perinçek, “Çanakkale birçok evin zemini sağlam değil. Çan depremi İstanbul depreminden önce olacak. AFAD görevini yapmıyor. Ben kahin değilim ama depremleri biliyorum. Olası depremde Çanakkale’de tsunami oluşabilir, tarihte bunun örnekleri var” dedi.

AFAD GÖREVİNİ YAPMIYOR!
Yayınlama: 21.02.2020
20.644
A+
A-

YAŞAMAK VE YAŞATMAK İÇİN

BU ADAMA KULAK VERİN

 

Emekli jeoloji profesörü Doktor Doğan Perinçek, verdiği deprem konferansında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yapımı devam eden 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsünün fay hattında olduğunu belirten Perinçek, “Çanakkale birçok evin zemini sağlam değil. Çan depremi İstanbul depreminden önce olacak. AFAD görevini yapmıyor. Ben kahin değilim ama depremleri biliyorum. Olası depremde Çanakkale’de tsunami oluşabilir, tarihte bunun örnekleri var” dedi.

 

 

 

ZEMİNİMİZ SAĞLAM DEĞİL

 

Çanakkale binaların yüzde 75’inn alüvyon zemin üzerinde olduğunu ifade eden Perinçek; “Maalesef alüvyon zemin üzerine inşaat izni verilmeye devam ediliyor. Benim belediyelerden talebim şu; alüvyon üzerine inşaat izni vermeyin. Daha sağlam zeminler var hem Kepez için, hem de Çanakkale için. Örneğin Esenler ve Karacaören. Yapılaşmanın o yönde gelişmesini teşvik etmek lazım. Alüvyon üzerine bina izni verdiğimizde hem tarım alanını kaybediyoruz, hem de sağlam olmayan zeminin üzerine bina yapıyoruz. Alüvyon üzerine mecbur kalırsanız bina yaparsınız.  Ama ben şuan öyle bir mecburiyet hissetmiyorum. O zamanda alüvyon zemine göre inşaat yapmanız lazım. Binayı yine alüvyonun üzerinde yaparsanız maliyet artar, tarım alanını kaybedersiniz. Depremde alüvyon zeminde depremin hasar verme oranı artıyor. Depremin büyüklüğü başka bir şey, şiddeti başka bir şey. Şiddeti hasar yapma gücü artıyor demek. Alüvyon üzerinde bu artış var. Sağlam zemin üzerinde böyle bir artış söz konusu değil” dedi.

 

ÇANAKKALE DEPREMİ İSTANBUL DEPREMİNDEN ÖNCE OLACAK

 

Çan Bayramiç dolayındaki fay zonunda 283 yıldır 7 ve 7’den büyük deprem olmadığına dikkat çeken Perinçek, “Bu alanda yeterli enerji birikti. Ben şahsen Çanakkale’deki büyük depremin İstanbul’da beklenen büyük depremden önce olacağını düşünüyorum. Karabiga-Çan, Çan-Bayramiç segmenti konusunda bütün yayın organlarının uyarması lazım. Bunlardan bir tanesi yarın veya 5 yıl sonra büyük bir deprem yaratacak. 2 yıldır uyarıyorum uyarmaya devam edeceğim. Yaşım 71 ben bu depremi göreceğimi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

 

AFAD GÖREVİNİ YAPMIYOR

 

AFAD’ın görevlerinden birisinin eğitim vermek olduğunu ifade eden Perinçek, ‘‘Köylere gidip eğitim verilmesi lazım. Muhtarları Çanakkale’ye çağırıp eğitim veriyorlar. Köyüne dönen muhtar aldığı eğitimi köylülere anlatmıyor bile. Köylere bizzat gidilip eğitim verilmesi lazım. AFAD’ın yetkilisi olsam, Çan ve köylerine hemen eğitim için eleman gönderirim. Her şey ortada! defalarca söyledim, orada 273 yıldır büyük bir deprem olmuyor. Dolayısıyla, Karabiga- Çan-Bayramiç hattı topun ağzında. Ben hiçbir çalışma yapıldığını görmüyorum” dedi.

 

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ FAY HATTI ÜZERİNDE

 

 

Yapımı devam eden 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsünüm fay hattı üzerine yapıldığını ifade eden Perinçek “Yıldız Teknik Üniversitesinde görev yaparken Çanakkale Boğazının oluşumunu çalışmak üzere Tubitak’dan bir proje almıştık. Bu projede iki arkadaş çalıştık. Prof Dr. Erkan Gökaşan arkadaşım denizde bende karada çalışmıştım. Gökaşan arkadaşım boğazdan geçen fayları tespit etmişti. Yapımı süren Çanakkale Boğaz Köprüsü fayların üzerine yapılıyor. İstanbul’da ki boğaz köprüleri fayların güneyinde kalıyor. Çanakkale’deki köprü üstünden geçiyor. Bu faylar bugün pasif gibi gözüküyorlar fakat 3 yıl önce boğazın girişinde bir takım depremler oldu. Buda bende faylar aktifleşiyor mu endişesi doğurdu. Arkadaşımızın yaptığı çalışma İngilizce olarak yayınlanmıştı. Umarım köprüyü yapan firma makaleleri okuyup dikkate almıştır. Bir öz eleştiri yapmak istiyorum oradaki çalışmaları bir Türk firması yapıyorsa o makalelerden haberi bile yoktur” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

BEN KAHİN DEĞİLİM

Her sabah kalktığında Türkiye’de yaşanan depremleri incelediğini söyleyen Perinçek, “Ben bunları kendimi övmek için söylemiyorum, depremin tarihini veremeyiz ama bir takım ipuçlarınla depremi tahmin edebiliyoruz. 2014 Gökçeada depreminden 2 hafta önce ben bir uyarıda bulunmuştum. Zamanı söylemedim ama Marmara’da ve Saros’da da 1 ay içerisinde 3 tane 3’ten büyük deprem meydana geldi. Bu beni endişelendirdi. Endişemi bildirdim. Bunu bildirdikten 2 hafta sonra deprem oldu. Bu hala sosyal medyada kayıtlı. 27 Aralık’ta Elazığ’da bir tane deprem oldu 4.9. O depremden sonra yine uyarılarda bulundum. Ben müneccim, kahin değilim. İstatistik olarak geçmişte nerede, ne zaman deprem olmuş, birde AFAD ve Boğaziçi’nin haritalarını sürekli izliyorum. Oradan bu sonuçları çıkarıyorum” dedi.

 

Prof Dr. Doğan Perinçek son olarak tarihte Gökçeada ve Truva’da tsunamiler yaşandığını bunun da bilimsel kanıtlarının olduğunu ifade etti. Çanakkale’de deprem olması durumunda beraberinde tsunamide olacağını ileri süren Perinçek 2-3 metre yüksekliğinde dalgalar kıyıları dövecektir. Bu durumda sahilden uzak durmakta yüksek yerlere çıkmakta fayda var” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş