BÖYLE SEVGİ HERKESE NASİP OLMAZ… DAİMA KALBİMDESİNİZ..!

BÖYLE SEVGİ HERKESE NASİP OLMAZ… DAİMA KALBİMDESİNİZ..!
Yayınlama: 25.11.2023
Düzenleme: 25.11.2023
2.196
A+
A-

Göreve geldiği 12 Ağustos 2002 tarihinden bugüne geçen 22 yıl, 7774 günde yaşayan bir Çanakkale efsanesi olmayı başaran Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kişisel tarihimde yeni bir yol ayrımına geldim dedi ve duygusal bir veda ile aday olmayacağını açıkladı.

 

Çanakkalemin Belediye Başkanı olmaktan duyduğum gururla, bu süreçte istemeden kırdığım kimse varsa aflarına sığınıyor, herkesin hakkını helal etmesini diliyorum derken gözleri dolan, kelimeler boğazından düğümlenen Gökhan’ın bu duygusal vedası dinleyen herkesi hüzünlendirdi.

 

Sırdaşım, en iyi arkadaşım derken elini sıkı sıkı tuttuğu eşi Hale Gökhan ise toplantı boyunca gizlemeye çalıştığı gözyaşlarını daha fazla tutamadı, onu teselli etmek ise yine hayat arkadaşı Ülgür Gökhan’a kaldı…

 

 

Çeyrek asıra yakın bir zamandır yerel yönetimin tartışmasız lideri Ülgür Gökhan, artık aday olmayacağını açıkladı ve tartışmalara son noktayı koydu. Kişisel tarihimde yeni bir yol ayrımına geldim ve aday olmama kararımı kamuoyuyla paylaşıyorum diyen Gökhan; “Çanakkalemin Belediye Başkanı olmaktan duyduğum gururla bu süreçte istemeden kırdığım kimse varsa aflarına sığınıyor, herkesin hakkını helal etmesini diliyorum. Sonsuz teşekkürler” diyerek veda etti.

 

Siyasette 38 yıl, belediye başkanlığında 22 yıl diğer bir deyişle 7774 günü geride bırakan Ülgür Gökhan için bu veda hiç de kolay olmadı. Yeri geldi kelimeler boğazında düğümlendi, yeri geldi gözleri doldu ama cümlelerini büyük bir onurla yürüttüğü belediye başkanlığı görevi gibi gururla tamamlayarak noktayı koydu.

 

 

ONLAR BENİM EN BÜYÜK YAŞAM KAYNAKLARIM…

 

En duygusal an ise eşi Hale Gökhan’a teşekkür ederken yaşandı. Bir özel teşekkürüm de aileme olacaktır diyen Başkan Gökhan; “Kolay değil ailece planlarınızın, programlarınızın yanında bir de kentin planları vardır hep gündeminizde, evdeki huzurunuz sonsuz olsa da omuzunuzda dışarıdan taşıdığınız yüklerle girersiniz eve…

Yıllardır ev ve sosyal hayatımızı müthiş bir ahenk içinde birleştirerek, bu dengeli hayatı yaşamamda, başarılı olmamda, sağlıklı olmamda, en önemlisi mutlu olmamda en büyük pay sahibi, sırdaşım, en iyi arkadaşım, elimi hiç bırakmayan sevgili eşim Hale Hanım’a özel teşekkür etmek isterim.

Çocuklarıma, torunlarıma da bu zor ve zahmetli yolculukta bana gösterdikleri destek, sabır ve anlayış için çok teşekkür ederim. Onların ilgisi, koşulsuz sevgisi bu yolda beslendiğim en büyük yaşam kaynaklarım oldu.

31 Mart 2024 günü gerçekleşecek seçimlerde seçilecek CHP’li Belediye Başkanına emanet aldığım mührü teslim edeceğime inancım sonsuz. Seçimlerde adayımızın başarısı için hep birlikte çalışarak Mart’ın Sonunda Yine Baharı Getireceğiz. Her Şey Çok Güzel Olacak. “ şeklinde konuştu.

Bu sözler sonrası toplantı başından beri gözyaşlarını gizleyerek kendisini zor tutan Hale Gökhan daha fazla dayanamadı ve gözyaşlarını bıraktı. Onu teselli etmek ise yine elini sımsıkı tutan hayat arkadaşı Gökhan’a kaldı.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, veda konuşmasının devamında şu cümlelere yer verdi;

 

BELEDİYE BAŞKANLIĞINDA 22, SİYASETTE 38 YIL…

 

Bu salonda defalarca, şehri ve ülkeyi ilgilendiren çeşitli konularda siz değerli basın mensuplarıyla bir araya geldik.

Belediye Başkanlığında 22, siyasette 38 yıla yakın bir insan hayatı için uzun bir zamandır Çanakkale halkına hizmet için üstlendiğim görevlerde çalışmalarımızı aktarmak, kamunun doğru bilgilenme hakkını beslemek üzere sizlerle birlikte çalıştık.

 

 

ŞİMDİ BİRAZ GEÇMİŞE GİTMEK İSTİYORUM…

 

Çünkü geçmişinizi, nereden, nasıl, hangi yollardan geçip, kimlerle yürüdüğünüzü bilmeden, bugün geçmişte kalanlara haklarını teslim etmeden, isimlerini anmadan doğru bir yolda yürüyemezsiniz.

Galatasaray Lisesi ve Mülkiyenin ardından eğitim hayatımı tamamlayıp, evlenip, ailemin yaşadığı Çanakkale’ye dönünce ticaret yaparak kente katma değer kazandırmanın yanında, bir başka borcu da ödeme zamanının geldiğini hissediyordum.

Bu ülke,Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu Cumhuriyet, bana dönemin en güzel okullarında ailemin cebinden tek kuruş harcamadan okuma fırsatı sunmuştu, yetmemiş yedek subaylık yaparken bir de üzerine maaş ödemişti.

Şimdi aldıklarımı hak etme, öğrendiklerimden halk yararına istifade ettirme zamanı gelmişti. Bunun da yolu siyasetti. Siyasetin adresi de belliydi, sol sosyal demokrat anlayışın yolundan başka bildiğimiz yol yoktu.

Solda olmak, bugün de olduğu gibi, ülkemizde hiçbir zaman kolay olmadı, ödenecek büyük bedeller, verilecek büyük mücadeleler vardı hep… Ama tüm bunlara rağmen başka bir tat, başka bir heyecan, başka bir inanç vardı o dönemlerde…

Huzurunuzda bu yolda tanıdığım, çok şey öğrendiğim, beraber yürüdüğüm ama bugün aramızda olmayan yol arkadaşlarımı ve büyüklerimi minnet ve saygıyla anmak istiyorum…

 

SİYASİ SÜREÇLERİME DE DEĞİNMEK İSTİYORUM…

 

1989 -1994 Sosyal Demokrat Halkçı Parti  Belediye Meclis Üyeliği

1994 Cumhuriyet Halk Partisi  Kurucu İl Başkanlığı

CHP – SHP Birleşme Kurultayı CHP Divan Başkanlığı

1999 -2004 seçimleri CHP Belediye Meclis Üyeliği devam etti.

Ta ki 2002 yılı Kasım ayında gerçekleşecek genel seçimler için dönemin Belediye Başkanı Sayın İsmail ÖZAY’ın Milletvekili adayı olmak istemesine dek.

Sayın ÖZAY’ın aday olabilmek üzere Belediye Başkanlığı görevinden ayrılması üzerine, partimin azınlıkta olduğu Belediye Meclisinden, MHP ve DYP’li üyelerin de desteğiyle Belediye Başkanı olarak seçildim. Sırası gelmişken 1999-2004 dönemi Çanakkale Belediye Meclisi’nin tüm üyelerine bana duydukları güven için bir kez daha minnet ve teşekkürlerimi sunmak isterim.

12 Ağustos 2002’de Sayın İsmail ÖZAY’dan Çanakkale Belediyesi mührünü teslim aldım ve Belediye Başkanlığı yolculuğum böylece başlamış oldu.

Aldığım mührün benim için önemi çok büyüktü, şehir emanetini, halkın temsilciği görevini bundan böyle en kıymetlilerimden bilecektim. Sayın İsmail ÖZAY’a, dönemin Belediye Meclis Üyeleri ve parti yönetimimize de görevi emanet etmek için bana duydukları güven için bu fırsatla bir kez daha teşekkür ederim.

 

 

BELEDİYENİN KAPISINDAN GİRDİKTEN SONRA ASLA PARTİZANLIK YAPMADIK…

 

2004 yılı yerel seçimleri yaklaştığında emanet aldığım görevin tamamlanmasının ardından hem partim hem kent halkı devam etmem yönünde irade gösterdiler ve ben de kente olan borcumu ödeme yolculuğumu sürdürme kararı aldım.

2004 yılı yerel seçimleri “Önce İnsan Sonra Başkan” Birlikte Yöneteceğiz

2009 yılı yerel seçimleri “Daha Yaşanabilir Bir Çanakkale İçin” BEN VARIM

2014 yılı yerel seçimleri “Kendime de kentime de güveniyorum”

2019 yılı yerel seçimlerinde “Ben Buradayım, Varım”

diyerek aday adayı oldum ve partimin adayı olarak girdiğim son yerel seçimde tüm CHP’li Belediye Başkanları gibi Derman Belediyeciliği için çalıştık ve CHP olarak ülke genelinde, özellikle büyükşehirler adına çok güzel sonuçlar aldık.

2004 yılından bu yana partimin adayı olarak girdiğim seçimlerde sürekli artan bir başarıyla partimizin bayrağını hep yukarılara taşıdık, ama belediyenin kapısından girdikten sonra asla partizanlık yapmadık.

 

12 AĞUSTOS 2002’DEN BUGÜNE DEK GEÇEN 7774 GÜN…

 

Çanakkale’nin gelişmesi, sürdürülebilir bir şekilde dengeli, koruyup yaşatan bir anlayışla büyümesi için emek harcadık. İnadına alt yapı diyerek kentsel altyapının yanında büyük ölçekli çevre yatırımlarıyla da birçok yerel yönetime örnek olduk. İmar rantının kent rantına dönüşmesi için risk aldık, öncülük ettik.

Kadın, yaşlı, genç, çocuk herkes için eğitim ve öğrenme olanaklarını oluşturmak için, kenti sanatla, kültürle buluşturmak, kültürel varlıklara, çevresel değerlere sahip çıkmak için, ağacı, ormanı, suyu korumak, kurdun, kuşun hakkını savunmak için büyük mücadeleler verdik.

En büyük mücadelem; “Barışın Kenti” dediğimiz, yaşanabilir kentler sıralamasında hep en tepede olan Çanakkale’nin, farklı etnik kökenlere, dile, dine, yaşam biçimine sahip tüm hemşerilerimin özgürlük, barış ve ahenk içinde yaşamasının teminatı olabilmekti. Bu yolda da çok emek verdik, kentin rantını, kişilere, büyük şirketlere peşkeş çektirmemek yine kente kazandırmak için zor yollardan geçtik, kumpaslara maruz kaldık, mahkemelerde yargılandık, müfettişten başımızı kaldıramadık, ama o başı kimsenin önünde eğmedik.

 

 

KENDİME RÜŞVET ALMIŞ, RANT SAĞLAMIŞ DEDİRTMEDİM…

 

Bugün geriye dönüp baktığımda gurur duyacağım büyük eserler, yerleşmiş önemli anlayışlar var bu kentte.

En büyük gurur kaynaklarımdan biri de Çanakkaleli hemşerilerime “senin de başkanın rüşvet almış, şuradan kendine yakınlarına rant sağlamış, biz hizmet beklerken o senin benim vergimle oluşan kaynağı har vurup harman savurmuş” dedirtmedim ya çok mutluyum.

Bugün Çanakkale Belediyesi hayata geçirdiği pek çok öncü ve cesaret isteyen yatırımıyla önemli sorunlarını çözmüş, kurumsal alt yapısı sağlam, bu ekonomik koşullara rağmen varlıklarını arttırmış örnek bir belediyedir.

Evet gelişen kentle birlikte yollar, kanalizasyonlar, binalar yapılır, çöpleri toplanırelbette, bunlar belediyeciliğin hiç bitmeyen işleridir.

Fakat aslolan bu hizmetleri kullanacak insanın yaşamına değer katmak, çocuğa, gence, yaşlıya, engelliye, kadına, yoksula, sokak hayvanına kendisini özel ve önemli hissettirmektir.İnsanlık onurunu, insan haklarını, adaleti, eşitliği korumak kollamaktır.

Çünkü kent demek;herkesin özgür ve eşit koşullarda kardeşçe, dayanışma içinde yaşayabildiği yer demektir.

 

MÜCADELEME YURTTAŞ GÖKHAN OLARAK DEVAM EDECEĞİM…

 

Her fırsatta dile getirdiğim gibi Çanakkale’nin Belediye Başkanı olmak bir ayrıcalıktır. Ben de bu konuda kendimi hep şanslı hissettim.

Ama bu görevin aynı zamanda çok büyük sorumluluk getirdiği de bir gerçek.

Çünkü Çanakkale 100. gurur yılını idrak ettiğimiz laik demokratik Türkiye Cumhuriyetimize önsöz olmuş bir kenttir.

Çünkü Çanakkale 1915 yılında, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün önderliğinde binlerce Mehmetçiğin kanıyla, canıyla korunmuş, attığınız her adımda yürekleri titreten bir kenttir.

Görev yaptığım 21 yılda, bugün hep birlikte “Barışın ve Özgürlüklerin Kenti” haline getirdiğimiz Çanakkale sokaklarında attığım her adımda, soluduğum her nefeste, hemşerilerime verdiğim sözleri, kamunun ürettiği kaynakları kullandığımı, bana korunmak ve kollanmak üzere çok değerli bir emanet teslim edildiğini asla unutmadım.

Adaleti, demokrasiyi, eşitliği yok sayanlara, gözü dönmüş çevre talancılarına, suyumuza zehir akıtanlara, kentin rantına göz koyanlara karşı Belediye Başkanı olarak mücadele ettim, yurttaş Ülgür GÖKHAN olarak da etmeye devam edeceğim.

 

HERKESİN GURUR DUYACAĞI BİR BELEDİYE BAŞKANI OLACAK…

 

Şimdi kendi kişisel tarihimde bir yol ayrımına geldim. Siz değerli basın mensuplarının aracılığıyla kamuoyuna seslenmek istiyorum. 2002 yılından bu yana sürdürdüğüm Belediye Başkanlığı için yaklaşan seçimlerde aday olmama kararı aldım.

Partimiz uzun uzun anlattığım bu zorlu ve başarılı süreçleri sürdürecek, bayrağı daha da yukarılara taşıyacak, Çanakkale’de yaşayan herkesin gurur duyacağı Belediye Başkanı olacak adayını, parti içi demokrasinin gerektirdiği koşullarda mutlaka içinden çıkaracaktır.

 

 

HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜRLER…

 

Böylesine özel, böylesine önemli, dünya tarihinin akışını değiştirmiş bir kentin, mutlu, modern, uygar Çanakkalelilerin Belediye Başkanı olma ayrıcalığına 21 senedir beni layık gören tüm hemşerilerime, partime, her şeyden önce teşekkür ve minnet borcumu ifade etmeliyim.

Çanakkale halkı tarafından, bu denli sevilmek, ilgi görmek, desteklenmek, yapılan onca haksızlığa, hukuksuzluğa karşı korunup, kollanmak benim için ifadesi imkânsız bir duygu, bu eşsiz duyguyu daima kalbimde taşıyacağım ve bu sevginin gücüyle çok mutlu olacağım.

Bu süreçte istemeden kırdığım, incittiğim kimse varsa aflarına sığınıyor, herkesin hakkını helal etmesini diliyorum.

21 yıllık Belediye Başkanlığı görevim boyunca Belediye Meclisinde, bürokraside, birliklerde, sivil toplum kuruluşlarında, odalarda, borsalarda, derneklerde, kent konseyinde, muhtarlıklarda, siyasi partilerde birlikte çalışıp ürettiğimiz herkese teşekkür ederim,

Geçmişte siyaseten ters düştüğümüz zamanlarda dahi Belediye Başkanlığı adaylığımı destekleyen CHP Eski Genel Başkanı rahmetli Deniz BAYKAL’a, sonrasında daima yanımda olan eski genel başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’na teşekkürlerimi sunmak isterim. Partimizin yerel de ve genelde başarısı, iktidar hedefi için görev alan yeni Genel Başkanımız Sayın Özgür ÖZEL’e de başarılar diliyorum.

Görev sürem boyunca Çanakkale Belediyesinde hizmet üretmek için birlikte çalıştığımız bugün aramızda olan olmayan tüm Çanakkale Belediyesi emekçilerine,

Uzun yıllardır yaptığımız çalışmaları kamuoyu ile paylaşmamıza aracı olan bugün aramızda olan ya da kaybettiğimiz tüm basın emekçilerine,

Beni bu kentin Başkan Ülgür Amcası yapıp bağrına basan, annesinin elini bırakıp Başkan amca diyerek koşarak sarılan tüm çocuklara çok teşekkür ediyorum. Çocukların sevgisini kazanmak benim için çok özel ve ayrıcalıklı tarifi olmayan bir duygu.

Bu kentin uygar, üreten, düşünen cesur kadınlarına da özel bir teşekkürüm var. Kent yaşamına kattığınız değer, yıllarca yeniden seçilmemde biliyorum ki en büyük pay bu kentin kadınlarınındır, sağ olun var olun.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş