AFİŞ ÇAN’I GERDİ..!

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yıl Dönümü dolayısıyla billboardları kutlama afişleriyle donatan Çan Belediye başkanı Abdurrahman Kuzu, başta CHP’liler olmak üzere birçok vatandaşın tepkisini çekti. “Kuzu değil çakal bunlar” gibi sert eleştiriler karşısında Başkan Kuzu, haksız hakarete uğradığını belirterek kınamada bulundu…

AFİŞ ÇAN’I GERDİ..!
Yayınlama: 22.01.2021
Düzenleme: 22.01.2023
38.578
A+
A-

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yıl Dönümü dolayısıyla billboardları kutlama afişleriyle donatan Çan Belediye başkanı Abdurrahman Kuzu, başta CHP’liler olmak üzere birçok vatandaşın tepkisini çekti. “Kuzu değil çakal bunlar” gibi sert eleştiriler karşısında Başkan Kuzu, haksız hakarete uğradığını belirterek kınamada bulundu.

İki nedenden tepki çekti…

Belediye Başkanı Kuzu’nun özellikle sosyal medyada tartışma başlatan afişinin tepki çekmesinin nedenlerinden birini en üstte 2. Abdülhamid Han, altında küçük bir fotoğrafla Atatürk ve en altta ise büyük boy Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın yer alması oluşturuyor. İkinci neden ise yine afişte yer alan “Bugün 140 yıllık hayali gerçekleştiren kahraman ecdadımızın torunlarına şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerinden kaynaklanıyor.

CHP Çan ilçe başkanı gündeme getirdi…

CHP Çan İlçe Başkanı Ümran Aydın’ın; “Çanakkale zaferinin yıl dönümü münasebetiyle, Anafartalar kahramanı Abdülhamid Han’ı anma inceliğini gösteren belediyemizi kutluyorum.!!” İfadeleriyle paylaşılan fotoğrafa kısa sürede çok sayıda tepki yorumu geldi. Bu yorumlardan bazılarında şu eleştiriler yapıldı;

Tepkilerin ardı arkası kesilmedi…

“Memleketi satanlar el üstünde memleket için savaşanlarin ismi yok hay size oy verenlerin”

“Ah güzel memleketim ne adamların eline kalmış. Kuzu değil çakal bunlar”

“ Şaka mı bu, verilmek istenen mesaj Atatürk bizim ecdadımızdan değil demek mi? Umarım bir hatadır.

Çanakkale zaferi demek Atatürk demek ama Atatürk ü görmekte zorlandım”

“Bu kadar mı korkuyorsunuz Atatürk’ten ? Bu kadar mı koltuk sevdalısı oldunuz ? Bu kadar mı birilerine şirin görünmek için, doğruları inkar eder hale geldiniz ? Erdoğan’dan korktuğunuz kadar Allah’tan korksanız ” günah” diye böyle bir afiş hazırlamazdınız. Yazık !!!”

“Bu Savaşlarda MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ün Hiçbir Katkısı Olmamış Gibi 18 Mart Çanakkale Zaferi Pankartı Asan Çan Belediyesini Esefle Kınıyor ve Protesto Ediyorum…. Ben Belediye Başkanının Zeki ,Ahlaklı ve Dürüst Olanını Severim…..”

“siz nekadar inkar etsenizde nekadar nankor lessenizde büyük atatürk u tarih sahnesine bu topraklar çıkarttı.sizin gibilerden ne bu topraklara nede bugünkü sahibiniz dahil insanlığa hayır gelir.yaşasın vatan.yaşasın büyük atatürk yaşasın korkmadan ben atatürkçü yum diyebilen asıl türk çocukları.”

“18 Mart deyince akla 140 yıllık söz ettiğiniz hayal mi gelir yoksa büyük Atatürk mü ? Hiç inandırıcı değil sözleriniz…. “

“ Valla baskanimm taktir ettim.sizi saygilar tarih bilgisi biraz eksik olsada Ataturk sevginize hayrN oldum fakat hala diyorumm pramitin onunde olan Ataturk bustune ait olan uc tane lambayi tamir ettirseniz veya yaktirsaniz daha da iyi olucak

Başlığında 18 Mart Deniz Zaferi kutlaması olan afişte Mustafa Kemal’in tarihe gömdüğü hilafet ve saltanatın ne işi var? 140 yıllık köprü hayaline gelene kadar 600 yıllık imparatorluğu paçavraya çevirenleri hatırlayın. Afişteki kişilikleri Atamızın önünde tutarak bizleri rahatsız etmeye hakkınız yok. Ama ona yer vermek zorunda değilsiniz. İçinizden gelmediği çok belli oluyor.”

“BAŞKAN; BU MİLLET ” İNGİLİZLERİN YÖNETİMİNE GİRMEKTEN BAŞKA CAREMİZ KALMADİ” DİYEREK BİR İSGALCİ GEMİSİYLE ÜLKEDEN KACAN PADİSAHİN DEGİL, “YA İSTİKLAL YA ÖLÜM” DİYE YOLA CİKAN ADAMİN ECDADİDİR.. SENİ BİLEMEYİZ TABİ…”

“SANİYORUM BAŞKAN BİR SONRAKİ SEÇİMDE DE ADAY OLABİLMEK ADİNA ÇAN HALKİNA DEĞİL DE UZUN ADAMA OYNAMİS BU AFİS İLE…”

Başkan Kuzu, açıklama yaparak toparlamaya çalıştı…

Gelen tepkilere ise Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu; “Ümran Hanım maalesef sizde temsil etmekte olduğunuz Genel Başkanınız kemal Kılıçdaroğlu gibi pot kırdınız. Araştırma zahmetinde bulunmayarak önyargılarınızla hareket ettiğinizden dolayı zihninizi tazelemek için açıklayalım;
Öncelikle, vurgulamak istediğimiz 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferimizin yıl dönümünde temeli atılacak olan Çanakkale Boğaz Köprümüzün 140 yıl önce Sultan 2. Abdülhamit zamanında projelendirildiği ve bu 140 yıllık hayalin günümüzde Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın girişimleriyle hayata geçiriliyor olmasıdır. Ayrıca Anafartalar Zaferini her yıl 10 Ağustos günü büyük önder Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi hayırla yad ederek kutluyoruz. Atatürk’ün gerçek değerlerinden uzaklaşıyor olmanız sizleri, herkesin Atatürk düşmanı olduğu yanılgısına düşürmüştür.” ve “Ayrıca hakarete varan yorumlarınız için sizleri kınıyorum. Çan için daha verimli ve sürdürülebilir siyaset üreteceğiniz günleri tüm Çan halkı ile birlikte özlemle bekliyoruz.” diyerek yanıt verdi.

MHP’li Özer’de soruyla eleştirdi…

Çan MHP İl Genel Meclis üyesi Recep Cahit Özer’in de şahsi facebook hesabından; “Türk Milletinin 140 yıllık hayali konusunda bilgi sahibi olan var mı?” şeklinde bir paylaşım yaparak tepki gösterenler arasında yer alması dikkat çekti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.