AK PARTİ’DE “SULAR” DURULMUYOR..!

AK PARTİ’DE “SULAR” DURULMUYOR..!
Yayınlama: 13.12.2023
Düzenleme: 19.12.2023
8.628
A+
A-

AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı, yeni bir skandalla sarsılırken tartışmalı yönetim kurulu seçim arifesinde bir kez daha zor bir sınavdan geçiyor. Devlet kadrosuna kamu işçisi alımına torpil, kömür yolsuzluğu, gezi olaylarına destek gibi skandallarla yıpranan AK Parti’nin yönetim kuruluna şimdi de su hırsızlığı lekesi yapıştı.

 

Parti içersinde ki hızlı yükselişiyle hem dikkatleri hem de tepkileri çeken Teşkilat Başkanının, kamu kurumunda ki işletmesinde kaçak su kullandığının tespit edilerek tutanakla resmi kayıt altına alındığı öğrenildi. Ancak siyasi imtiyazı sayesinde idari ceza ve yaptırım uygulanmadığı gibi adli bir süreçte başlatılmadığı iddia edildi.

 

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan’ın “Bu ekibe kış gelmez” diyerek desteklediği ekip içinde yer alan Teşkilat Başkanının, Turan’ın güvendiği dağlara adeta kar yağdırmasının ardından akıbeti merak konusu oldu. Öte yandan alenen suç işlenmesine rağmen hizmet verdiği kamu kurumunun yöneticisiyle samimi pozlar vermeye devam etmesi dikkat çekiyor…

 

 

AK Parti İl Teşkilat Başkanı Devrim Yazıcı’nın Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde işletmesini yaptığı kantinde kaçak su kullandığı ortaya çıktı.

 

KAÇAK HAT ÇEKMİŞ, 5 KURUŞ ÖDEMEMİŞ…

 

2015 yılından bu yana Mühendislik Fakültesinde bulunan kantini kiracı olarak işleten Yazıcı’nın su yolsuzluğu, ÇOMÜ idaresi tarafından yapılan denetim sırasında gerçekleştirilen incelemede ortaya çıkarıldı.

Diğer kantinlere göre düşük su sarfiyatı ve faturalarda ki cüzi ödemeden şüphelenen teknik ekip kantin içinde yaptığı araştırmada ana hatta müdahale edilerek kaçak hat çekilen su şebekesine sızıldığını belirledi.

İncelemede kantinin teras bölümündeki çay ocağı çeşmesinin sayaçtan geçmediği tespit edilerek usulsüz uygulama tutanakla kayıt altına alındı ve ÇOMÜ’nün ilgili birimlerine resmi yazı ile bilgi verildi.

 

 

HANİ KANUN KARŞISINDA HERKES EŞİTTİ…

 

Devrim Yazıcı’nın 8 yıldan fazla süredir işlettiği kantinde, günümüze kadar olan kaçak su sarfiyatının tespit edilmesi için harekete geçildi. Ancak ne olduysa tespitin mümkün olmadığı ileri sürülerek devletin kasasından çıkan kaçak suyun bedeli siyasi imtiyazlı Yazıcı’ya geri ödetilmedi. Konuyla ilgili idari ceza ve yaptırım uygulanmadığı gibi adli bir süreçte başlatılmadığı iddia edildi.

Oysaki yüz kızartıcı suç sayılan kaçak su kullanımı, sade bir vatandaş tarafından gerçekleştirildiği takdirde Türk Ceza Kanunu kapsamında “Hırsızlık” olarak nitelendiriliyor ve para cezasının yanında hapis cezası ile yargılanıyor.

 

 

SUÇ VAR CEZA YOK, YETKİ YOK İMTİYAZ VAR…

 

Herhangi bir cezai yaptırıma uğramayan AK Parti Teşkilat Başkanı Yazıcı’nın şaşırtıcı derecede ki rahatlığı ise dikkat çekiyor. ÇOMÜ Rektörü Cüneyt Erenoğlu ve idari yönetim ile birlikte poz vermeye devam eden Yazıcı, sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflarla adeta sözde dokunulmazlığını tescillemeye çalışıyor.

Kendisi kaçak su kullanarak suç işlerken hiçbir resmi sıfat ve yetkisi olmamasına rağmen rektör ile birlikte diğer kantinleri ziyaret etmesi ise kendisine yönelik şikayet ve tepkilere karşı gövde gösterisi olarak nitelendiriliyor.

 

 

SİHİRLİ DOKUNUŞ SONRASI HIZLI YÜKSELİŞ…

 

İl Teşkilat Başkanı Devrim Yazıcı’nın AK Parti içinde ki dikkat ve davaya yıllarını verenler arasında tepki çeken hızlı yükselişi dönemin Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın Danışmanı Yavuzhan Ahıskalı ile tanışmasıyla başlamıştı.

Önce AK Parti’ye transfer edilmiş ardından Ahıskalı’nın Erzurumlu hemşerisi İl Başkanı Naim Makas’ın yönetim kuruluna alınmıştı.

Yazıcı’ya olan tepki il başkanlığı seçiminde yediği çiziklerle son sıraya gerilemesiyle gösterilmiş ancak yeni doğan oğluna Yavuzhan adını vermesiyle birlikte Teşkilat Başkanlığına uzanan yükseliş hızlanmıştı. Yazıcı önce Teşkilat Başkanı Ethem Hırçın’ın yardımcısı yapılmış, Hırçın istifasının ardından yüz kızartıcı lekeye rağmen mükafat gibi başkanlığa yükseltilmişti.

 

 

YÖNETİMİN VUKUATLARI KABARIK…

 

AK Kadroların en güvenilir ismi olması gereken Teşkilat Başkanının adının suç teşkil eden bir eyleme karışması parti tabanı ve tavanında tepki görse de bu skandal Naim Makas yönetimin ilk vukuatı değil.

MHP, İl Başkanı Makas’ın devlete ait 18 Mart Çan Termik Santraline alınacak işçilerden oluşan listeye müdahale ederek torpil yaptığını ileri sürmüş, başka bir yönetim kurulu üyesi CHP tarafından AK Partililerin iddialarına dayanarak kömür yolsuzluğu ile suçlanmış; AK Parti, Gezi Parkı eylemlerini her fırsatta bir terör girişimi olarak nitelendirirken bir diğer yönetim kurulu üyesinin sosyal medyadan geziye destek veren paylaşımlar yaptığı ortaya çıkmış, bu durum hem kendisini, hem de onu ekibine dahil eden İl Başkanı Naim Makas ile birlikte AK Parti’yi zor durumda bırakmıştı.

Yönetimde ki sıkıntılar, istifalar ve görevden almalarla da kendisini göstermiş, yedek liste tükenirken yönetim kurulu gün geçtikçe eriyerek 60 kişiden geriye sadece 25-30 kişi kalmıştı.

 

 

KIŞ GELMEZ DERKEN GÜVENDİĞİ DAĞLARA KAR YAĞDI…

 

Yaşananlar, İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan’ın son Çanakkale ziyareti sırasında sarf ettiği manidar sözleri yeniden akıllara getirdi.

İl Başkanı Naim Makas ve yönetimi ile danışman Yavuzhan Ahıskalı’ya yönelik tepki ve eleştirilere; “Bu saatten sonra bu ekibe kış gelmez, en fazla dolu yağdırırlar o da beş dakika sürer. Hiç endişemiz yok arkadaşlar” diyerek adeta meydan okumuş ve ekibi destekleyerek sahip çıkmıştı. Ancak bu sözlerden sadece birkaç hafta sonra gelmez dediği o kış, Turan’ın güvendiği dağlara bir kez daha kar yağdırdı.

Daha öncede Bülent Turan’ın danışmanı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olan Yavuzhan Ahıskalı, lüks bir iş merkezinde ofis tutarak kapısına adıyla birlikte Serbest Muhasebeci Mali Müşavir unvanını ve Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinin (TÜRMOB) logosunu asmış ancak İstanbul’a kayıtlı olan Ahıskalı’nın Çanakkale Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasına kayıt yaptırmadığı için yasak olmasına rağmen kaçak çalıştığı ortaya çıkmıştı.

Görevi suç ve suçluyla mücadele olan İçişleri Bakan Yardımcısı Turan’ın bundan sonra nasıl bir tavır sergileyeceği merak konusu oldu.

 

 

AMAN REİS DUYMASIN…

 

Her fırsatta kul hakkının önemine değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir konuşmasında teşkilatlara uyarıda bulunmuş ve; “Teşkilatlar ‘Bizim Dava’ idrakiyle hareket etmiyorsa bize zarar veriyor demektir. Zarar veren kardeşlerimizi de uyarıyorum. Kusura bakmasınlar, biz uyarmadan kendileri bu uyarıyı yapsınlar ve adımı da atsınlar. Zira artık yanlışlara, hele hele bedeli ödenemeyecek yanlışlara tahammülümüz yok” diyerek aksi durumlarda gereğinin yapılacağının sinyallerini vermişti.

Adı kaçak su olayına karışan Teşkilat Başkanı Devrim Yazıcı’nın görevinden istifa etmesi beklenirken aksi durumda genel merkez tarafından görevden affının isteneceği iddia ediliyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş