AK PARTİLİ TURAN TERS KÖŞE YAPTI..!

AK Parti, yeni baro düzenlemesine destek vermeleri için HDP’ye ziyaret gerçekleştirdi. HDP’nin kapısını ise bu partiye yönelik sert açıklamaları ile tanınan Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan çaldı…

AK PARTİLİ TURAN TERS KÖŞE YAPTI..!
Yayınlama: 25.06.2020
7.044
A+
A-

AK Parti, yeni baro düzenlemesine destek vermeleri için HDP’ye ziyaret gerçekleştirdi. HDP’nin kapısını ise bu partiye yönelik sert açıklamaları ile tanınan Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan çaldı…

 

AK Parti Grup Başkanvekilleri, baroların yapılarını düzenleyen Avukatlık Kanunu’nun detaylarını görüşmek üzere HDP Grup Başkanvekilleri ile görüştü.

AK Parti Grup Başkanvekilleri Cahit Özkan ve Bülent Turan, HDP Grup Başkanvekilleriyle bir araya gelerek teklifle ilgili görüşlerini aldı. Taslak metne birkaç gün içerisinde son şeklinin verilmesi hedeflenirken AK Parti Grup Başkanvekilleri görüşmeler sırasında baroların seçim sistemine ilişkin üç ayrı formül önerdi ve HDP’den bu konuda destek istedi.

Görüşme yaklaşık bir saat sürdü. HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç başkanlığındaki görüşmelere HDP Adalet Komisyonu üyeleri Züleyha Gülüm ve Abdullah Koç da yer aldı.

 

DESTEK VERECEKLERİ NOKTALAR DA VAR, KARŞI OLDUKLARI YERLER DE…

Görüşmeler ardından açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, şunları kaydetti: “Bugün yaptığımız ziyaretlerde diğer siyasi partilerin, barolarla ve avukatlık kanunu ile ilgili görüş, düşünce ve değerlendirmelerini aldık. Yaptığımız çalışmanın nihai bir çalışma olmadığını ilettik. Bugünkü ziyaretimiz bir istişare görüşmeleriydi. Çalışma iki aylık sürede belirli bir noktaya geldi. Pek çok teklif değerlendirildi. Diğer siyasi partilerin görüşlerini de not aldık. Bu değerlendirmeleri kendi grubumuzla neticelendirerek esasa ilişkin açıklama yapabileceğiz. Henüz olgunlaşma aşamasında olduğundan dolayı muhalefetin fikirlerini aldık. Kesin olarak destek verecekleri noktalar da var, karşı oldukları yerler de…”

 

BAROLARI BİRKAÇ BÜYÜK BARONUN TAHAKKÜMÜNDEN KURTARMASI…

AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ise iki gün önce yaptığı açıklamada “Baro teklifimizin iki temel başlığı var. Beş binden fazla avukatın olduğu yerlerde birden fazla baro kurmaya imkan vermesi. Adı gibi baroların (tüzel kişiliklerin/odalar birliği gibi) eşit temsili ve baroları birkaç büyük baronun tahakkümünden kurtarması” demişti.

 

FİZİKEN BURADALAR AMA ZİHNEN DAĞDALAR…

HDP’yi en sert eleştiren isimlerin başında gelen Bülent Turan’ın gerçekleştirdiği bu sürpriz ziyaret ve istediği destek, siyasi kulislerde günün en çok konuşulan gündemi oldu.

HDP’yi sık sık Kandilden talimat almak ve terör örgütü ile aralarına mesafe koyamamakla suçlayan AK Partili Turan, son olarak geçtiğimiz günlerde; “Kandilden gelen talimatla olmaz!!!” , “Tüm dünyanın terörle arasına mesafe koymadığını bildiği bir partinin grup başkanvekilinin bize ” sözde grup başkanvekili “demesinden şeref duyarım!” , “Devletin askeri güçleri terör örgütünü vurdukça, ses Mecliste HDP’den çıkıyor!” , “Fiziken buradalar ama zihnen dağdalar” şeklinde çok konuşulan açıklama ve sosyal medya paylaşımları olmuştu.

Öte yandan sosyal medya hesaplarını aktif olarak kullanmasıyla tanınan ve her türlü ziyaret ve açıklamasını basın kuruluşlarına servis eden AK Parti Grup Başkanvekili Turan’ın, HDP ziyaretine dair hiçbir paylaşım ve açıklama yapmaması dikkat çekti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş