AK PARTİ’Yİ FİTNE ATEŞİ SARDI..!

AK Parti’yi uzun süredir kavuran ve muhalefetten çok yıpratan fitne ateşini söndürmek için ilk kez su serpildi. Dedikodulara karşı yöneticiler uyardı, hedeftekiler gardını aldı…

AK PARTİ’Yİ FİTNE ATEŞİ SARDI..!
Yayınlama: 09.08.2017
5.228
A+
A-

AK Parti içerisinde büyük sıkıntıya neden olan dedikodu çarkı, ilk kez Kepez Belde Teşkilatı 6. Olağan Kongresinde gündeme geldi. Özellikle mevcut siyasi yöneticiler ile partinin parlayan isimlerine yönelik sistematik olarak yapılan yıpratıcı bu saldırılar, kongre sırasında yumuşak bir şekilde açıkça dillendirilirken sonrasında kulislerde sert tartışmalara neden oldu.

 

Tek bir kaynaktan beslendiği iddia edilen bu dedikoduların hedefinde özellikle aktif olarak görevde bulunanların olması dikkat çekiyor. Bu kişiler arasında il ve ilçe yöneticileri başta olmak üzere belediye başkanları ve zaman zaman teşkilat görevlileri de yer alıyor. Gerçek yada asılsız iddialar kulaktan kulağa hızla yayılırken bazen basın kanalları ve özelliklede sosyal medya aktif olarak kullanılıyor. Hiçbir toplantı, konuşma yada mesaj gizli kalmazken muhalefetin başaramadığını AK Parti içerisinde ki fitne ateşi sürekli körükleniyor.

 

 

Mevki, makam ve koltuk sevdasıyla izlenen bu yanlış yöntem kişilerden çok partiye büyük zarar verirken yaratılan güvensizlik ortamı ve huzursuzluk uzun süredir küskünlerin artmasına, tepkilerin çoğalmasına ve partiden kopmalara yol açıyordu. Bu birikimin neden olduğu kriz sonunda AK Parti Kepez Belde Teşkilatı 6. Olağan Kongresinde patlak verdi. Kürsüye gelen deneyimli siyasetçi, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu, dedikodu çarkını ifşa etti. Kepez’de belediye başkanlığını almaya merkezden daha yakınız diyerek iddialı konuşan Babacanoğlu; “Bir kere kazanıldı ve bir kere elden kaçırıldı. Bunu tekrar yakalama imkanımız var. Sadece birbirimizle didişmeyelim, uğraşmayalım. Birbirimize yaptığımız, söylediğimiz eleştirileri belediye başkanına, belediye meclis üyelerine yapalım” diyerek fitne ateşini söndürmek için ilk suyu serpti.

 

Ardından daha açık bir dille dedikoduların adresini de veren Hüseyin Babacanoğlu; “Sosyal medyada AK Parti’nin adını kullanan bir gurup var. Burada sadece dedikodu üretiliyor. Ben guruptan çıktım. Sizde çıkın arkadaşlar. Sorunlarımızı, şikayet ve taleplerimizi kendi içimizde, partimizde görüşerek çözebiliriz. Bu enerjinizi rakiplerinize kullanın” diyerek noktayı koydu.

 

 

Ancak bu haklı tepki herkesin içinde biriken öfkeyi ateşledi. Kongre sonrasında otel lobisinde oluşturulan kuliste dedikodu krizi yeniden alevlendi. Bu defa gıybet çemberinde ki Umurbey’in başarılı  Belediye Başkanı Sami Yavaş, hararetli tartışmanın odağında yer aldı. 17-20 Ağustos tarihleri arasında Umurbey’de gerçekleştirilecek olan ve birçok ünlü sanatçı ile etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Uluslararası Havacılık Festivali Troy Air Fest’e hazırlanan Başkan Yavaş, bir süredir ağır eleştiriler ile yıpratılıyordu.

 

Festival kapsamında düzenlenecek konserlerin, cüzi bir rakamla da olsa ücretlendirilmesi eleştiriliyordu. Ancak arka planda tepkilerin odağında ise 1986 Romanya doğumlu uluslararası ünlü şarkıcı İnna’nın fazla seksi olması ve festival alanında ücretli yada ücretsiz içki satışı yapılacağı yatıyordu. Hararetli tartışmalara neden olan bu iki konu karşısında Sami Başkana destek verenler kadar karşı duranlarında olduğu gözlendi. Sonunda çok sayıda yabancı konuk ve misafirin katılacağı uluslararası bir etkinlikte İnna’dan vazgeçilemeyeceği ve buna rağmen festival alanında alkol satışının yapılmayacağı netlik kazandı. 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş