ALEV KAPANI..!

Tarım arazisinde başlayıp ormana sıçrayan yangın söndürülemiyor. Müdahalede bulunan yangın işçileri alev kapanından son anda kurtarılırken tehdit altında ki bir köy tamamen boşaltıldı…

ALEV KAPANI..!
Yayınlama: 02.07.2017
7.478
A+
A-

Ezine ilçesine bağlı Karagömlek köyünde tarım arazisinde çıkan yangın, kısa sürede rüzgarında etkisiyle ormanlık bölgeye sıçradı. Söndürme çalışmaları 8 saattir devam ederken, alevlerin ilerlediği Misvak köyü tedbir amaçlı boşaltıldı.

 

MİSVAK KÖYÜ BOŞALTILDI…

 

Karagömlek Köyü yakınlarında tarım alanında başlayan yangın ormana da sıçradı. Yangına havadan ve karadan müdahale sürerken, rüzgarın da etkisiyle alevler Ayvacık İlçesine bağlı 100 haneli Misvak Köyü’ne doğru ilerlemeye başladı. Bunun üzerine yetkililer, Ayvacık İlçesi’ne bağlı Misvak Köyü’nü tedbir amaçlı boşalttı.

 

 

JANDARMA GİRİŞLERİ TUTTU, KÖYE KİMSE SOKULMUYOR…

 

Orman yangınına Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Ezine, Ayvacık, Bayramiç Orman İşletme Müdürlüklerine ait 2 yangın söndürme helikopteri, 20 arazöz, 100’e yakın orman işçisi müdahalede bulunuyor. Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri köyün giriş ve çıkışlarını tutarak kimsenin köye girmesine izin vermiyor. Misvak Köy Muhtarı Zahit Akyel ise köylülere evlerinden çıkması konusunda uyarılarda bulundu.

Öte yandan bölgeye Çanakkale merkez ve ilçelerden de itfaiye, sağlık ve AFAD ekibi sevk edildi.

 

ALEV KAPANINDAN SON ANDA KURTULDULAR…

 

Misvak Köyü yakınlarında devam eden orman yangınına arazöz ve yangın ilk müdahale aracı ile müdahale eden orman işçileri, yangının yola sıçraması nedeniyle alevlerin arasında kalmaktan son anda kurtuldu. Orman işçilerinin, yolda bulunan diğer ekipleri de yangın bölgesinden uzaklaştırmaya çalışması kameralara yansıdı.

 

AFAD YANGINLARA KARŞI UYARDI…

 

Çanakkale AFAD İl Müdürlüğü tarafından sıcak havayla iyice kuruyan otların ve yaprakların küçük bir kıvılcımla tutuşmaya elverişli hale geldiği belirtilirken, vatandaşların bu duruma karşı çok dikkatli olmaları istendi. Mangal, sigara ve rastgele atılan şişelerin orman yangınlarına davetiye çıkardığını belirten Çanakkale AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz, sıcak günlerde serinlemek için gölgesine sığınılan ormanları korumak adına biraz daha dikkatli olunmasını istedi. Yangınların yalnızca bitki ve hayvanlara zarar vermediğini, tarla ve bahçelerdeki ürünleri, ev, fabrika veya atölyeleri yakarak maddi zararlara yol açabildiği gibi insan hayatını da tehdit edebildiğine dikkat çeken Yılmaz, “Bu tür felaketler dikkatsizlik ve sorumsuzca yapılan küçük bir hata yüzünden meydana geliyor. Bu nedenle yangın oluşturacak davranışlardan özenle kaçınılması gerekiyor” dedi.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş