ANKARA SİNİRLERİNİ ALDI, TURAN GERİ VİTES YAPTI..!

ANKARA SİNİRLERİNİ ALDI, TURAN GERİ VİTES YAPTI..!
Yayınlama: 25.03.2024
Düzenleme: 26.03.2024
3.083
A+
A-

Memleketi Çanakkale’ye her gelişi bir olay, her yaptığı ve söylediği ayrı bir tartışma yaratan İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, “O eski halinden eser yok şimdi” dedirten inanılmaz bir değişim geçirdi. Kendi dava arkadaşları ile dahi kavga etmekten geri kalmayan Turan gitti, yerine muhalefeti bile sevgiyle kucaklayan bir Turan geldi.

 

Düne kadar muhalefeti es geçip partisinin kurucusu dava arkadaşlarına zehir zemberek sözler sarf ederek çetecilik, rantçılık, ihanet ve hatta FETÖ’cülükle suçlayan Bülent Turan, bugün “Seçimden kaynaklı kavganın kimseye faydası yok” diyerek ziyaret ettiği CHP’nin seçim bürolarında muhalefeti sevgiyle kucaklamaya başladı…

 

Hakarete varan söylemleriyle daima şimşekleri üzerine çekmeyi başaran AK Parti’nin hırçın siyasetçisi, İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, seçim arifesinde gerçekleştirdiği Lapseki ziyaretinde muhalefeti es geçmiş, partisinin kurucusu dava arkadaşlarına zehir zemberek sözler sarf etmişti.

 

AK PARTİ’Yİ DİBİNE KADAR KARIŞTIRMIŞTI…

 

Sokağa kurulan kürsüden herkesin önünde isim vermeden kendi partisinin kurucularını ve davaya yıllarını veren emektar siyasetçilerini hedef alan Turan, siyasi görevinden ayrılarak devletin bir memuru olarak bakan yardımcılığı görevine atanmasına rağmen vekil de dahil herkese, her şeye dibine kadar karışacağını söylemiş, seçim arifesinde halktan oylarıyla destek isteyeceğine; “Adam hırsızsa, adam üçkağıtçıysa, ahlaksızsa kavga etmek en büyük şereftir” diyerek kendi partililerini zan altında bırakmıştı.

 

DAVA ARKADAŞLARINA FETÖCÜ DAMGASI…

 

Konuşmasının devamında ise dozu arttırarak çetecilik, rantçılık ve ihanetle suçlamış, hatta hızını alamayan Turan’ın daha da ileri giderek yine isim vermeden partisinin Çanakkale’de ki önemli isimlerine “Fetöcü” damgası vurmuştu. Şok etkisi yaratan o skandal sözler sadece parti içinde değil kamuoyunda da büyük tepki görürken seçimde oy kaybettirecek bu tavıra Ankara’dan ağır yaptırım gelmişti.

 

JANDARMA İDARİ AMİRLİĞİNDEN AZLEDİLMİŞTİ…

 

Başkent kulislerinden gelen bilgilere göre bu sert çıkış önce Cumhurbaşkanlığına yansıdı ardından İçişleri Bakanlığına çarptı. İddiaya göre yerel seçim öncesi oy kaybettirecek bu söylemler nedeniyle Turan, AK Parti Genel Merkezi tarafından da yüksek perdeden uyarıldı.

Bu uyarının etkili olması için ise ciddi bir yaptırım uygulandığı ileri sürülmüştü. Bülent Turan, Ankara’ya döndükten hemen bir gün sonra yetki alanı daraltılarak sorumluluğu altında olan Jandarma Genel Komutanlığı’nın idari amirliği görevinden azledilmişti.

 

SİHİRLİ DOKUNUŞ TURAN’I DEĞİŞTİRDİ…

 

Turan’ın aynı tavırları sergilemeye devam etmesi halinde ise kırmızı kart görerek bakan yardımcılığı görevinden alınmasının an meselesi olduğu ileri sürülmüştü. Uyarı etkili olmuş olacak ki Bakan Yardımcısı Turan sakinleşti ve dili sevgi dolu cümlelerle yumuşadı.

Fakat bu defa da dozu ayarlayamayan Bülent Turan;“Hiç gerilmeye, kızmaya gerek yok. Haftaya seçim bitecek yüz yüze bakacağız” diyerek CHP’nin seçim bürolarını ziyaret edip dava arkadaşlarından esirgediği birlik ve beraberliği muhalefetle paylaşarak sevgiyle kucaklamaya başladı.

 

HIZLI VE ÖFKELİDEN, SEVGİ VE SAKİNLİĞE…

 

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan’ın, Lapseki’de yaşanan skandal sözler sonrası Çanakkale’ye gerçekleştirdiği ziyaretler oldukça sakin geçmeye, cümlelerini ise son derece dikkatli seçmeye özen gösterdiği görülüyor.  Konuşmalarında kimseye sataşmayan, kavgacı tutumundan uzak duran, partisinin kurmaylarını hedef almayan Turan’ın, AK Partinin oy deposu Yenice İlçesine Bağlı Kalkım Beldesinde gerçekleştirilen mitingde de eski halinden eser yoktu.

 

SİZ YOKSANIZ MAKAMIN ANLAMI KALMAZ…

 

Mitingde yaptığı konuşmada yıkıcı değil yapıcı bir dille halka seslenen Turan; “Küçük ve güzel beldemizde, bu kadar kalabalık bir katılımla miting yapmak bizim için çok kıymetli. Biz meydana gelsek kimse olmasa ne makamımızın ne mevkiimizim hiçbir anlamı kalmaz. Biz halkımızla beraber kıymetliyiz. Sizlerle beraber yol yürüdüğümüz için önemliyiz. 22 yıldır partimiz kurulduğu günden bu yana Yenice’de Kalkım’da bize sahip çıkıyor. Çanakkale’de vekillik yapmak benim için onurdur. Allah ömür versin mezarımız bu topraklarda olacak. Ben bu topraklara hizmet etmekten çok büyük şeref duyuyorum” dedi.

 

TURAN, CHP SEÇİM BÜROSUNU ZİYARET ETTİ…

 

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan’ın, düne kadar muhalefete karşı sarf ettiği hakarete varan, ağır ithamlar içeren ayrıştırıcı dilden uzaklaşması da dikkatlerden kaçmadı. Hep birlikte uyumla, huzurla çalıştık diyen Turan, makulse taleplere partisine aldırış etmeden omuz verdik dedi ve çarpıcı bir detay paylaştı.

CHP seçim bürosunu ziyaret ettiğini açıklayan Bülent Turan; “Önümüzde seçim var, kaldı bir hafta. Hiç gerilmeye, kızmaya gerek yok. Haftaya seçim bitecek yüz yüze bakacağız. Çardak ilçesinde yaptığımız mitingde CHP’nin seçim bürosunu gördüm üşenmedim gittim yanlarına selam verdim. Sizde bu ülke için değer üretmeye çalışıyorsunuz bizde öyle dedim. Bir kişi sırtını döndü gitti selamımızı almadı. Büyük çoğunluk sağ olsun selamımızı aldı. Selamımızı almayan kişiyi oradakilerin kınadığının haberini aldık daha sonra. Seçimden kaynaklı kavganın kimseye faydası yok. Haftaya seçim bittiğinde yüz yüze bakacağımızın altını çizmek isterim” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş