ANONSU DUYAN KOŞTU..!

Turizm cenneti Bozcaada’yı alevlerden korumak için protokol dahil herkes seferber oldu. Kazma kürek bulamayan çalı çırpı ile yangına koştu…

ANONSU DUYAN KOŞTU..!
Yayınlama: 12.09.2017
6.320
A+
A-

Bozcaada’da meydana gelen yangında yaklaşık 20 dönümlük ormanlık alanın yanı sıra 1 üzüm bağı zarar gördü.

 

Yangın, saat 17.00 sıralarında Canol Deresi Mevkii’nde çıktı, Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevleri fark eden çevredekiler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 1 yangın söndürme helikopteri ile Bozcaada Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine gelerek yangına müdahale etti. Alevler bir üzüm bağına zarar verirken, Bozcaada Belediyesi’nden yapılan anons ile adadaki tüm traktör sahiplerinin su tankerleri ile yangın bölgesine gelmesi çağrısı yapıldı. Anonsu duyan yüzlerce vatandaş yangın yerine akın etti.

 

KAZMA, KÜREK BULAMAYANA ÇALI ÇIRPI…

 

Bozcaada Kaymakamı Mustafa Akın, Bozcaada Garnizon Komutanı Vekili Piyade Binbaşı Çağrı Sağlam, Bozcaada Belediye Başkanı CHP’li Hakan Can Yılmaz ve yüzlerce vatandaş yangını söndürmek için ellerine aldıkları çalı, çırpı, kazma, kürek ve yangın tüpleri ile ekiplerin söndürme çalışmalarına destek verdi. Alevlere havadan da yangın söndürme helikopteri ile müdahale edildi. Yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından yangın kontrol altına alındı. 8 ile 10 yaşları arasında genç çamların bulunduğu yaklaşık 20 dönümlük ormanlık alanın ve bir üzüm bağının zarar gördüğü yangında yaralanan ve can kaybı yaşanmadı. Yangınla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş