AYNI CAMİYİ İKİNCİ YAKIŞI..!

Sabaha karşı alevlerin sardığı cami yanarak kullanılmaz hale geldi. Çok sayıda Kur’an-ı Kerim’in de yandığı caminin kundaklandığı belirlenirken zanlı bakın kim çıktı…

AYNI CAMİYİ İKİNCİ YAKIŞI..!
Yayınlama: 22.01.2021
Düzenleme: 23.01.2023
8.474
A+
A-

Sabaha karşı alevlerin sardığı cami yanarak kullanılmaz hale geldi. Çok sayıda Kur’an-ı Kerim’in de yandığı caminin kundaklandığı belirlenirken zanlı bakın kim çıktı…

ESKİ MİNARE KAPISI YAKILARAK GİRİLMİŞ…

1955 yılından bu yana  Barbaros Mahallesi’nde hizmet veren Baklacı Camisi’nde, sabaha karşı saat 03.45 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Camiden alev ve dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar durumu Belediye İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle alevler söndürüldü ancak çok sayıda Kur’an-ı Kerim’inde yanarak kül olduğu yangında büyük hasar meydana gelirken cami kullanılmaz hale geldi. İlk incelemede, eski minare girişi olan plastik kapının yakılarak cami içine girildiği belirlendi.

MÜFTÜ, TAHMİNİN DE YANILMADI..!

Yanan camiye gelerek incelemelerde bulunan İl Müftüsü Arif Gökçe, yaptığı ilk açıklamada yangını uçucu madde bağımlılarının çıkardığını tahmin ettiklerini belirterek; “Şu anda yangından mütevellit içeride tahribat var. İnşallah Valiliğimiz, Müftülüğümüz ve diğer devlet birimleriyle burayı en kısa zamanda asli hüviyetine döndüreceğiz. Tabii faili ya da failleri konusunda, Emniyetimiz şu anda gerekli incelemeyi yapıyor. Caminin içinde ve çevresinde kameralar var. Oralardan bir şey elde edilebilirse, failler tespit edilmiş veya fail tespit edilmiş olacak. Burada dine, Diyanete, Müftülüğe, camiye dini bir saldırı olduğu kanaatinde değiliz. Havalar soğudu. Ben şahsen, dışarıda üşüyen, dışarıda yatıp kalkan insanların bunu yaptığı kanaatini taşıyorum. Doğru olmayabilir de. Gerekli incelemeler, araştırmalar yapılıyor” dedi.

AYNI CAMİYİ DAHA ÖNCE DE YAKMIŞ…

Emniyet ve itfaiye ekiplerinin birlikte yürüttüğü soruşturma neticesinde 03.45 sıralarında Baklacı Camiinde meydana gelen yangının kundaklama olduğu tespit edilirken faili de kısa sürede yakalandı. Camiyi, akli dengesi bozuk olan ve olay anında alkollü olduğu belirlenen 25 yaşındaki B.D nin yaktığı anlaşıldı. Yakalanan B.D’nin daha önce de 18.11.2017 günü aynı camide yangı çıkarttığı açıklandı. Zanlının emniyette ki sorgusu devam ediyor.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş