ATEŞİN O ÇOCUKLARI MI..!

Çanakkale’de hastane ve yerleşim alanlarını tehdit eden orman yangını etkin mücadele sonucu güçlükle söndürüldü. Ancak bazı görgü şahitlerinin ifadeleri, şüpheleri bir kez daha orman yakan kundakçı terör örgütüne çevirdi…

ATEŞİN O ÇOCUKLARI MI..!
Yayınlama: 29.08.2019
5.423
A+
A-

Çanakkale’de hastane ve yerleşim alanlarını tehdit eden orman yangını etkin mücadele sonucu güçlükle söndürüldü. Ancak bazı görgü şahitlerinin ifadeleri, şüpheleri bir kez daha orman yakan kundakçı terör örgütüne çevirdi…

 

Çanakkale’nin Kalabaklı köyü Radar Tepesi mevkiinde çıkan yangın, ekiplerin yoğun çabasıyla kontrol altına alındı. Ekiplerin soğutma çalışmalarına devam ettiği yangın son olarak Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesine 20 metre kadar yaklaştı ve bahçe duvarına dayandı. Ancak ekiplerin müdahalesiyle daha fazla ilerlemesine izin verilmedi.

 

 

Yoğun duman nedeniyle camları açık olan Göğüs Servisi’ndeki hastalar, olumsuz etkilenmemesi için başka bir servise alındı. Yoğun duman nedeniyle Acil Servis’te olağanüstü durumlar dışında kısa süreliğine hasta alınmadı. Trafik polisleri çevrede geniş güvenlik tedbirleri alırken hastane bahçesindeki otopark alanında bulunan araçlar da hastalar gibi tahliye edildi. Hastane yönetiminden sık sık ‘Elektrikli cihazları fişten çekin’ anonsları yapıldı.

 

 

AFET VE ACİL DURUM YÖNETİM MERKEZİ FAALİYETE GEÇİRİLDİ…

 

AFAD’tan yapılan açıklamada ise şu bilgiler verildi: “29 Ağustos 2019 Perşembe günü ilimiz Merkez Kepez Beldesi Hava Radar Mevzii Komutanlığı yolu üzerinde bulunan polis atış poligonu civarında saat 14.54 sularında orman yangını meydana gelmiştir. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme araçları ve ekipleri tarafından saat 15.00 itibariyle müdahale edilmeye başlanmıştır. Müdahaleyle birlikte yangın bölgesiyle koordinasyon sağlayarak ihtiyaç olan iş makinalarını yangın mahalline yönlendirmek üzere Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi faaliyete geçirilmiştir. Yangına müdahalede ihtiyaç duyulan yangın söndürme araçları Kamu Kurum ve Kuruluşları, Kaymakamlıklar, Belediyeler ve Özel Sektör Kuruluşlarından temin edilerek yangın bölgesine yönlendirilmiştir.

 

 

ÇANAKKALE 18 MART KÖPRÜ ŞANTİYESİNDEN YARDIMA KOŞTULAR…

 

Orman yangınına Orman Bölge Müdürlüğünden 13 arazöz, 6 su ikmal aracı, 2 dozer, 2 ilk müdahale aracı, 1 greyder, 3 helikopter, Boğaz ve Garnizon Komutanlığından 1 greyder, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden 1 ekip eşliğinde tam donanımlı arama kurtarma aracı, DSİ Şube Müdürlüğünden 1 dozer, Hava Radar Mevzi Komutanlığından 1 loder, 1 su arazözü, Çan TKİ Linyit İşletme Müdürlüğünden 1 dozer, Lapseki Tümad Madencilikten 1 dozer, Çanakkale 18 Mart Köprü İnşaatı Limak Şantiyesinden 1 dozer, Kepez Belde Belediyesinden 4 Kepçe, 1 greyder, 1 itfaiye aracı, 2 su ikmal aracı, Lapseki, Çan, Ayvacık, Ezine, Bayramiç ve Yenice Belediyelerinden 1’er su ikmal aracı, Çanakkale Belediyesinden 1 dozer, 7  su arazözü, 116 Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığından 2 su ikmal aracı olmak üzere toplam 59 yangın söndürme ve iş makinesi ile beraberinde  180 personelle müdahale edilmiştir. Yangın kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmalarına devam edilmektedir.”

 

 

YANGINDA TERÖR ŞÜPHESİ…

 

Rüzgarında etkisiyle hızla büyüyerek yayılan ve devlet hastanesi ile birlikte yerleşim yerlerini de tehdit eden orman yangınında bir kez daha terör şüphesi gündeme geldi. İki saat sonunda güçlükle kontrol altına alınan yangının ilk başladığı anlarda, görgü şahitlerinin ifadesine göre dumanların yükseldiği bölgeden iki kişinin koşarak kaçtığı iddia edildi. Kundaklama ihtimaline karşın yetkili merciler gerekli inceleme ve araştırmanın yapıldığını bildirdi.

 

 

Aynı bölgede orman içinde yapımı devam eden Çanakkale Karasal- Sayısal Radyo Televizyon Verici Kulesi Projesinin bulunması ise iddiaları kuvvetlendiriyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülen 34.200.000,00 TL bedeli Çanak-Kule Projesinin yangından zarar görmediği öğrenildi.

 

 

Bilindiği gibi, 10 Ağustos günü Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde meydana gelen ve 100 hektar ormanlık alanı yakarak yok eden yangında dahil olmak üzere Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde meydana gelen yangınları, kendilerine ‘Ateşin Çocukları İnisiyatifi’ adını veren PKK’nın orman yakma timi üstlenmişti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş