Ayıptır, Yazıktır, Günahtır… !

Çanakkale’nin geçilmezliğini sağlamak için gözlerini kırpmadan yaşamlarını feda eden şehitlerimizin kabirleri bakımsızlıktan dökülüyor. Gelibolu Yarımadası Gözcütepe mevkiinde yer alan ve 3 isimsiz şehidimizin yattığı, Gözetleme Tepe Anıtı ve Şehitliği içler acısı durumda. Halk arasında Altı Oklu Anıt olarak da bilinen şehitliğimizin bu durumu şehitlerimizin aziz hatırasına hiç mi hiç yakışmıyor. Bu duruma isyan eden vatandaşlar; “Bu ilgisizliğin sebebi altı ok mu?” diye soruyor…

Ayıptır, Yazıktır, Günahtır… !
Yayınlama: 23.11.2016
4.623
A+
A-

Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?

 

 1915 yılında Gelibolu Yarımadası Gözcütepe mevkiinde nöbet tutarken düşman donanmasının açtığı top ateşiyle şehit düşen 3 isimsiz askerimiz bulundukları yerde defnediliyorlar. 1939 yılında burada yatan şehitlerimiz için bir anıt ve mezar yerleri yaptırılıyor. Bugün o anıt ve mezarlar bakımsızlıktan resmen dökülüyorlar. Doğru düzgün yolu dahi bulunmayan orman yollarından ulaşılabilen şehitliğin durumu insanın içini acıtıyor. Anıt haricinde kabirlerin üzerinde hiçbir bilgi yok. Kabir duvarları çatlamış, dökülmüş burası adeta kaderine terk edilmiş. Şehitliğin bu durumu Çanakkale Zaferi ile kahramanlık destanı yazan şehitlerimizin aziz hatıralarına yakışmıyor.

 

 Üzerinde altı ok var diye mi bakımsız?

 

Şehitliğin içler acısı halde bulunmasından dolayı son derece tepkili olan vatandaşlar buranın da diğer şehitlikler gibi ihya edilmesini istiyorlar. Uzun yıllardır burasının bakımsız olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Bu bölgede burası Altı Oklu anıt olarak bilinir. Şehitlik gerçekten çok kötü durumda ilgilenen yok. Ne gelen var ne giden. Yarımada da çok kötü durumda olan birçok gerçek ve temsili şehitlik ihya edilerek şehitlerimize yakışır bir hale getirildi. Burası anıtın üzerinde altı ok ve Atatürk kabartması olduğu için mi göz ardı ediliyor? Burada yatan bizim şehitlerimiz değil mi? Şehitlerimizin kemikleri daha fazla sızlamasın. Yetkililere sesleniyoruz ve göreve davet ediyoruz. Bu şehitliğimizi de bir an önce şehitlerimizin aziz hatırasına yakışır duruma getirsinler” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

 

 

Anıtta altı ok ve Atatürk kabartması var

 

Birinci Dünya Harbi sırasında Gelibolu Yarımadası Gözcütepe mevkiinde nöbet tutan 3 askerimiz düşman donanmasının açtığı top ateşiyle şehit düşüyorlar. Bulundukları yere defnedilen şehitlerimizin isimleri bilinmiyor. 1939 yılında Eskişehir Kor. İs. TB. 1. Bölüğü tarafından buraya bir anıt inşa ediliyor. Betondan ve kule şeklinde tasarlanarak inşa edilen bu anıt 29 Ağustos 1939 yılında açılıyor. Beyaz boyasıyla dikkat çeken anıtın doğu kısmında üç isimsiz şehidimiz için mezarlar yaptırılıyor. Anıtın kaidesinde ‘Türküm, Ne Mutlu Türküm Diyene, Ölürüm, Yan Baktırmam Türk Eline, Ben Türküm, Güvenirim Süngüme Gücüme, Daha Olmazsa, Ruhumla Şahlanırım Üzerine’ sözleri yer alıyor. Anıtın üst tarafında Atatürk ilkelerini temsil eden altı ok, ay yıldız ve Atatürk’ün kabartma resmi bulunuyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş