BABACAN ÇANAKKALE’DEN İDDİALI KONUŞTU..!

Partisinin 1. Olağan İl Kongresi’ne katılmak üzere Çanakkale’ye gelen Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, esnaf ve vatandaşlardan gelen ekonomi kaynaklı yakınmalara çok iddialı bir yanıt verdi.
DEVA Partisini tam da bu yüzden kurduklarını söyleyen Babacan, hükümet değişikliği olmadan Türkiye’nin sorunlarının çözülmeyeceğini dile getirerek; “Ekibimle 3 ayda ülkenin tüm sorunları çözeriz” diyerek Çanakkale’den son derece iddialı konuştu…

BABACAN ÇANAKKALE’DEN İDDİALI KONUŞTU..!
Yayınlama: 25.11.2020
3.261
A+
A-

Partisinin 1. Olağan İl Kongresi’ne katılmak üzere Çanakkale’ye gelen Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, esnaf ve vatandaşlardan gelen ekonomi kaynaklı yakınmalara çok iddialı bir yanıt verdi.

DEVA Partisini tam da bu yüzden kurduklarını söyleyen Babacan, hükümet değişikliği olmadan Türkiye’nin sorunlarının çözülmeyeceğini dile getirerek; “Ekibimle 3 ayda ülkenin tüm sorunları çözeriz” diyerek Çanakkale’den son derece iddialı konuştu…

 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan İl Kongresi’ne katılmak üzere Çanakkale’deydi. İlk olarak sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelerek sorun ve talepleri dinleyen Babacan, ardından kent sokaklarını dolaşarak esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Vatandaşların yakın ilgisi dikkat çekerken özellikle esnaf ve iş dünyasının DEVA liderine ekonomik sıkıntılardan dert yandığı görüldü.

Yaşadıkları ekonomik sıkıntıları anlatan esnaflara, DEVA Partisini tam da bu yüzden kurduklarını söyleyen Babacan, hükümet değişikliği olmadan Türkiye’nin sorunlarının çözülmeyeceğini dile getirerek; “Ekibimle 3 ayda ülkenin tüm sorunları çözeriz” diyerek Çanakkale’den son derece iddialı konuştu.

 

 

SÖZ VERİYORUZ, BU SİSTEMİ DEĞİŞTİRECEĞİZ…

 

İl başkanlığı binasının açılışını da yapan Ali Babacan, kentteki basın mensuplarıyla görüşmesinin ardından il kongresine geçti. Kongrede yaptığı konuşmada hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ülkeyi tıkanıklığa götürdüğünü savundu.

Bu yönetim sistemini değiştireceğiz diyen Babacan; “DEVA Partisi olarak söz veriyoruz. Güçlendirilmiş parlamenter sistem ile öncelikle gazi meclisimizi sistemin tam ortasına koyacağız ve güçlü kılacağız” ifadesini kullandı.

 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, partisinin 1. Olağan Çanakkale İl Kongresi’nde gerçekleştirdiği konuşmasından satırbaşları ise şu şekilde;

 

HÜKÜMETİN İSTİKAMETİNİ KÜÇÜK ORTAK BELİRLİYOR…

 

Seçimlerde vatandaş oy verdi, bir Cumhurbaşkanı seçti. Seçilen Cumhurbaşkanı tuttu, yüzde 10 oy almış bir genel başkana memleketi teslim etti. Hayretle izliyoruz. Küçük ortak ne söylese, hükümetin istikameti o taraf oluyor. Milli irade dediğiniz şey, yüzde 10 oy almış bir genel başkanın devleti esir alması mı?

 

KÜÇÜK ORTAK İKTİDARI DA MUHALEFETİ DE FIRÇALIYOR…

 

Küçük ortak, ülkede Sayın Erdoğan dışında ne kadar siyasetçi varsa hepsine bağıra bağıra fırça çekiyor. İktidar partisindenmiş, muhalefet partisindenmiş hiç farketmiyor. Çete liderleri siyasetçileri tehdit etsin, siz de ekranlardan hakaret dolu, hiddet dolu açıklamalar yapın… Siyasetten anladığınız bu mu?

 

 

KÜÇÜK ORTAĞIN YAYINLARINA 18 YAŞ SINIRI KONULSUN…

 

Çok bağırıyorsunuz. Bağırmanıza gerek olmasın diye önünüze mikrofon koyuyorlar. Bu toplum bağırış çağırış istemiyor artık. RTÜK’e bir çağrı yapmak istiyorum. Pandemi dönemindeyiz. Çocuklarımız evlerde. Küçük ortağın yayınlarına 18 yaş sınırı konulsun lütfen. Çocuklarımızın edep ve ahlâkını bozacak hakaretlerin yayınlanması çok sakıncalı. Çocuklarımızın evde bağırış çağırış, küfür dinlemesini, siyasetçilerin topluma kötü örnek olmasını istemiyoruz.

 

GÜÇLÜ EKONOMİ, 95 YILLIK BORCU İKİ SENEDE OLUŞTURMAK MIDIR…

 

Düne kadar güçlü ekonomiden bahsediyorlardı. Bu ülkenin tam 95. yılındaki borç stokunu, son iki senede iki katına çıkardılar. Cumhuriyet tarihi boyunca oluşan borçlanma kadar, sadece son iki senede ilave borç oluşturmak mıdır güçlü ekonomi? Dolarda, euroda, faizde, enflasyonda artışı önleyememek, Merkez Bankasının rezervlerini tüketmek midir güçlü ekonomi?

 

BUNLAR PİK YAPIYOR DİYORLAR AMA ÜLKEMİZ DİP YAPTI…

 

Daha düne kadar “güçlü ekonomi”den bahsediyorlardı. “Ülkemiz kanatlandı uçuyor” diyorlardı, “Ülkemiz pik yapıyor, tavana pik yapıyor” diyordu. Bugün Çanakkale sokaklarında dolaşırken bir vatandaşımız: “Bunlar pik yapıyor diyorlar ama ülkemiz dip yaptı,” dedi. Pik yaptı dedikleri ekonominin haline bakın. Madem pik yaptı da siz niye Merkez Merkezi’nin Başkanını apar topar değiştirdiniz, niye bu işin başına koyduğunuz en yakın akrabanız birdenbire yok oldu, hala ortalarda yok, haber alan var mı bilmiyorum. Devir teslime bile gelmedi. Böyle bir devlet adabı, gelenek var mı? Gelirsin onurunla devir teslimini yaparsın ondan sonra nereye gideceksen gidersin.

 

 

BABACAN’A GÖRE ÇANAKKALE’NİN SORUN VE ÇÖZÜMLERİ…

 

Kaz dağları sadece Çanakkale’nin değil, tüm ülkemizin nefesi. Ormanları, tarım alanları, su varlıkları ve barındırdığı tarihi ve kültürel alanlarla bir doğa harikası. Dünyada sadece bu bölgede olan 32 bitki türü var. Tema vakfının resmi verilere dayanarak hazırladığı rapora göre, maalesef, kaz dağları yöresinin yüzde 79’u maden arama ve işletme için ruhsatlandırılmış durumda. Bu yönetim, maalesef çevrenin nasıl bir zenginlik olduğunu bilmiyor. Fakat vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız temmuz 2019’dan bu yana “su ve vicdan nöbeti” gibi eylemlerle kaz dağları’na sahip çıktı.

 

 

RANTA VE DOĞA YIKIMINA DAYALI PROJELERE GEÇİT VERMEYECEĞİZ…

 

DEVA Partisi olarak biz de doğa ve tarihin buluştuğu Kaz Dağları’na sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ormanlarımızı, tarım alanlarımızı, doğa ve kültürel varlıklarımızı korumak hem bugünümüz hem de yarınımız için, öncelikli olacak. Onlar doğaya bakarken hemen rant gözlüklerini takıyor, biz doğaya gözümüz gibi bakacağız. Bölgeye yapılacak yatırımların doğal yaşama zarar vermemesi için gereken tüm planlama ve denetimleri yapacağız.

DEVA Partisi iktidarında ranta ve doğa yıkımına dayalı projelere geçit vermeyeceğiz. Ormansızlaşmanın ve biyoçeşitliliğin azalmasının ekolojik yıkımın temel sebepleri olduğunu biliyoruz. Çocuklarımıza yaşanabilir bir çevre bırakma sorumluluğuyla hareket ediyoruz. Canlı ve cansız tüm varlıkları koruyacağız.

 

İŞ SAHALARINI GELİŞTİREBİLECEK POLİTİKALAR ÜRETMİYORLAR…

 

Tüm ülkemizde olduğu gibi işsizlik Çanakkale’nin de en öncelikli sorunlarından biri. Gençlerimiz iş bulamıyor. Gençlerimiz umutlarını yitiriyor. Mevcut yönetim, iş sahalarını geliştirebilecek politikalar üretmiyor. Çanakkale’nin özellikle tarım ve hayvancılık alanındaki potansiyeli, büyük bir iş imkanı sağlayabilecekken yanlış politikalar nedeniyle bundan faydalanmak mümkün olmuyor. Bırakın yeni istihdam alanlarını hali hazırda çiftçimiz bile geçinemiyor. Kura bağlı olarak yem, gübreye, mazota, ilaca devamlı zam yapılıyor ama Çanakkaleli üreticimiz ürünlerini satamıyor. Tüm bunlar doğru ekonomi ve tarım politikalarıyla kolayca çözülecek sorunlar. Ancak bunlar beceremiyorlar.

 

 

GENÇLERİMİZ İÇİN TARIM MESLEK LİSELERİ AÇACAĞIZ…

 

Biz deva partisi olarak, çiftçilerimizin gelirlerini öngörülebilir ve istikrarlı kılmayı hedefliyoruz. Tarım meslek liseleri açacağız. Bu liselerden mezun olan gençlere destekler sunacağız. Böylece mesleğin gençleştirilmesini, gençlerimizin tarımla zenginleşmesini, ülkemizin kaliteli tarım ürünlerine ulaşmasını sağlayacağız. Gençlerimizin, iş bulmak umuduyla başka yerlere göçmesine gerek kalmayacak. Bozcaada ve Eceabat bölgesinde yaygın olan üzüm bağlarına yönelik destek ve teşvikleri sağlayacağız. Üreticilerimizin mağdur olmaması için çalışacağız.

 

AFETE DUYARLI KENTLEŞME MODELİNDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ…

 

Pandemi döneminde esnafımızın mağduriyetinden söz ettim. Bir de Çanakkale’deki 50 bin civarında öğrenci üniversiteye gelemeyince restoranlar, esnaf büyük bir kayba uğradı. İşletme sahiplerine destek ise sağlanmıyor. Çanakkale’de altyapı sorunları nedeniyle su baskınları da sık sık görülüyor. Bunların hepsi doğru şehirleşme, alt yapı politikaları ve imar kuralları ile hızla iyileştirilmeli. O yüzden biz deva partisi olarak afete duyarlı kentleşme ve planlama modelinden taviz vermeyeceğiz.

 

 

SOSYAL KONUTLAR VE OTOPARK SORUNU…

 

Çanakkale’nin öncelikli sorunlarından biri de deprem arkadaşlar. Sosyal konutlar’da 13 binaya riskli yapı raporu çıkmasına rağmen adım atılmıyor. Ne bekleniyor? Deprem olması mı bekleniyor? Depreme karşı hazırlık için merkezi yönetim ile yerel yönetimlerin uyum içinde koordineli bir şekilde çalışması gerekir. Şehirleşme demişken, şehrimizin otopark sorununun da farkındayız. Buna bağlı olarak oluşan şehir içi trafiği de vatandaşlarımızı mağdur ediyor. Biz, doğru şehirleşme politikalarını hayata geçireceğiz. Her şehrin kendi kimliğine ve yapısına uygun olarak şehirleşmesini ve vatandaşlarımızın günlük hayatının kolaylaşmasını hedefleyeceğiz.

 

 

ÇANAKKALE TURİZM GELİRLERİNDEN DE YETERLİ PAYI ALAMIYOR…

 

Hastanenin şehirden uzak olması da bir başka sorun. Çanakkaleli hemşerilerimizin sağlık hizmetine erişimi önündeki engelleri azaltmak için, kaldırmak için de çalışacağız. Değerli arkadaşlar, bunların derdi vatandaşın sorununu çözmek, hizmetlere kolay ulaşmasını sağlamak değil artık. Ne zaman inşaat yapılacak olsa ilk akıllarına gelen rant. Güzel Çanakkalemiz, turizm gelirlerinden de yeterli payı alamıyor. Üç tarafı denizlerle çevrili, tarihi Gelibolu Yarımadası, Troas Bölgesi, Troya, Assos, Babakale, Adatepe, Parion, Bozcaada, Gökçeada, Küçükkuyu, Saros, Kazdağları gibi tarihi ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapan Çanakkale’de turizmin gelişmesi için teşvik ve yatırımların yapılması gerekiyor.

 

 

ÇANAKKALE’NİN DE TÜM TÜRKİYE GİBİ DEMOKRASİYE İHTİYACI VAR…

 

Bu çerçevede büyük bir yat limanının olmaması da ciddi bir eksikliğe sebep oluyor. Biz şehrimizin aynı zamanda yaşlı ve engelli dostu olmasına da özen göstereceğiz. Şehrimizin sokaklarının her yaştan insanın kolay yaşayabileceği bir niteliğe bürünmesi için, mahalle aralarında sosyalleşme alanlarının oluşturulması için çalışacağız. Çanakkale’nin de tüm Türkiye gibi demokrasiye ihtiyacı var. Atılıma ihtiyacı var. Çanakkale’nin DEVA’ya ihtiyacı var sevgili arkadaşlar! DEVA hazır! Soruyorum şimdi, Çanakkale hazır mı?

 

Kongrede tek liste aday olan Berkan Karaca il başkanlığına seçildi.Ali Babacan, daha sonra Lapseki ilçe başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirdi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş