İMAR AFFI CİNAYETTİR..!

İMAR AFFI CİNAYETTİR..!
Yayınlama: 23.02.2023
Düzenleme: 24.02.2023
1.311
A+
A-

Yaşanan deprem felaketinden herkesin payına düşen dersi alması gerektiğini vurgulayan ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu, Türk milletinin artık bir şeylerin değişmesini beklediğinin altını çizerek liyakatsiz yöneticilerden kurtulmamız gerektiğini söyledi.

 

Tüm sorumluların en ağır cezayı alması gerekirken 3-5 müteahhidi tutuklamanın popülizm olduğunu savunan Semizoğlu, bundan sonra alınacak bir imar affının cinayet olacağını kaydetti…

 

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2023 yılı Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısının ana gündemi deprem felaketi oldu.

 

MİLLET, LİYAKATSİZ YÖNETİCİLERİN DEĞİŞMESİNİ BEKLİYORUZ…

 

Tüm gündemlerin önemini yitirdiği, herkesin payına düşen dersi aldığını ümit ettiğim bir zamandayız diyen Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “ Tek gündemimiz bugün deprem, insanlık ve ahlak olmalı. 06 Şubat 2023 Pazartesi günü yeni haftaya deprem ile uyandık. 10 İlimizi etkileyen, şiddeti ve kayıpları çok büyük olan ve Asrın Depremi diye adlandırılan deprem hepimizi derinden üzdü, yıkıp geçti. Ülkemizin, Milletimizin başı sağolsun. Ancak Türk Milleti tek yürek olup bu yardımseverliği gösterirken artık bir şeylerin değişmesini de beklemektedir. Bağıra bağıra gelen depremleri, ileride gelecek olan depremleri göz ardı eden, temelinden çatısına sorumluluk ve yetkisi olup kötüye kullanan ya da sorumsuz davranan, afetlerin koordinasyonunda yetersiz kalan liyakatsiz yöneticilerin değişmesini bekliyoruz” dedi.

 

3-5 MÜTEAHHİDİ TUTUKLAMANIN ADI POPÜLİZM…

 

Sorumlular en ağır cezayı alsın ancak 3 – 5 tane müteahhit tutuklayarak bu olmaz diyen Başkan Semizoğlu; “Ben de burada bulunan birçok arkadaşımız da inşaat yaptı. Bu müteahhitler hizmet alıyorlar, mimarisini ve statiğini çizdiriyor, zemin etüdünü yaptırıyorlar. Hepsi uzman, devletin yetkilendirdiği kişiler. Sonra şu cins beton alınacak deniliyor, o beton da laboratuvara gidiyor, demir fabrikadan geliyor. Bina yıkılınca da kimsenin suçu yok müteahhitin suçu var. Bunun adı popülizmdir. Sadece binayı yapan müteahhitin suçu yok, onu söylemeye çalışıyorum. Bunu herkes biliyor ama bu dönemde toplumun tepkisinden çekinildiği için dile getirilmiyor. Kimse bilerek ve isteyerek çürük bina yapmaz, kimsenin canına mal olmak için yapmaz. İnsanları bu binalara sokup bu vebalin altına girmez” şeklinde konuştu.

 

ADAMINA GÖRE DEĞİL ZEMİNE GÖRE İMAR VERİN…

 

Tam da lafın bittiği yerdeyiz diyen Selçuk Semizoğlu; “Bunu tek bir kuruma söylemiyorum. İnşaat ruhsatı yetkisi vermeye sahip bütün kurumlara söylüyorum: adamına göre değil zemine göre imar verin. Bizim zamanımızda bütünleme kâğıdının isim kısmı katlı olurdu not verecek hoca önyargılı olmazdı. Bugün iddia ediyorum bu kurumların yarısından çoğu kişiye göre izin veriyor. Çanakkale’yi gezdiğinizde bunu görürsünüz ilçeleri de dahil. Bunları siyasi algılamayın, daha konuşacak çok şey var. Bir daha söylüyorum 10 senedir yan yana gelmekten imtina eden AK Parti Milletvekilimiz Bülent Turan Bey ve Merkez İlçe Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan Bey, Oda seçimlerinde bir araya gelip nasıl çalıştıysanız tekrar bir araya gelin diyorum” dedi.

 

BUNDAN SONRASI İÇİN İMAR AFFI CİNAYETTİR…

 

Bugüne kadar birçok imar affı çıkarıldığına dikkat çeken Semizoğlu; “Bundan yararlanan yararlandı ancak bundan sonrası için imar affı kararını almak cinayettir. Parayı yatıranın binası 1 günde uygun hale geliyor. Mayıs ayındaki Meclis toplantımızda bu konuyu uzmanlarla detaylıca ele alacağız” dedi.

 

KAMU BİNALARININ MERKEZDE OLMASINA KARŞIYIZ…

 

ÇTSO Başkanı Semizoğlu açıklamalarına şu cümlelerle devam etti; “Gündemimiz deprem iken bir konuya da yine dikkat çekip not düşmek istiyorum. Şehirde yeni kamu binaları yapılıyor yenilerinin yapılması da gündemde. Binalarının merkezde olmasına karşıyız. Belediye ve Emniyet Müdürlüğü binalarının yerlerinin yanlış olduğunu ifade ettik. Gerçi şehrin yöneticilerine göre şehirde trafik sıkışıklığı ve otopark sorunu yok ama… Bu kararlar bu şehri boğmaktan başka bir işe yaramaz.

 

ŞEHRİN MERKEZİNE KAMU KAMPÜSÜ YAPMAK CİNAYETTİR…

 

Çanakkale’deki alanların çoğu kamuya ait. Şimdi yine kamuoyundan duyuyoruz merkezde yapılması planlanan Valilik hizmet binası ve bazı dairelerin içine alınacağı kamu kampüsü düşünülüyormuş. Bu cinayet olur arkadaşlar. Bu tür yapılar yapılırken kamu marifetiyle yapılıyor. Bunlar kimsenin malı değildir 85 milyonun malıdır. Bu yatırımların da Çanakkale’nin yatırımı olması lazım. Bu yatırımlar yapılırken stk’lar, insanlar, kent konseyi başta olmak üzere herkesi gözetmek lazım, şehre nefes aldırılması lazım. Yurt dışındaki yapıları görüyorlar. Bunlardan örnek almaları lazım. Bu yapılar merkezde şehri  boğmaktan başka hiçbir işe yaramaz. Mesela adliye binası şehrin dışında hiçbir sorun olmuyor biz yıllar önce buraya Oda binasını yapmaya karar verdiğimizde bizi eleştirmişlerdi.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.