BAKAN ONU ÇOK SEVİYORMUŞ..!

Gazeteci yazar Barış Terkoğlu, “İçişleri Bakanı’nın çok sevdiği aile” başlıklı çok konuşulan bir yazı kaleme aldı.
Türkiye’de gündem olan o yazıda yer alan Çanakkalelilerin yakından tanıdığı bir isim ise dikkat çekti…

BAKAN ONU ÇOK SEVİYORMUŞ..!
Yayınlama: 12.06.2021
5.423
A+
A-

Gazeteci yazar Barış Terkoğlu, “İçişleri Bakanı’nın çok sevdiği aile” başlıklı çok konuşulan bir yazı kaleme aldı.

Türkiye’de gündem olan o yazıda yer alan Çanakkalelilerin yakından tanıdığı bir isim ise dikkat çekti…

 

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu yazısında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tavlı ailesi arasındaki ilişkileri anlattı. Terkoğlu, son yerel seçimlerde, Ordu’nun Ünye ilçesinde AKP’nin adayının Adem Atik olmasına karşı, Soylu’ya yakın Hüseyin Tavlı’nın son anda aday olduğunu belirtti. Terkoğlu ayrıca, Muğla valisinin de Tavlı ailesinden bir dönem önce Çanakkale’de görev yapan Orhan Tavlı olduğunu ifade etti ve detay verdi.

 

Terkoğlu’nun yazısının ilgili bölümü şöyle:

 

AKP’li Başkan Hüseyin Tavlı, parti içindeki hizip kavgasının, ayak oyunlarının sonucunda göreve gelmişti. Üstelik bu sır da değil.

 

Ünye’de, AKP’nin son ana kadar adayı Adem Atik’ti. Atik’in aday olması da beklenen bir şeydi. Ünye’de hem teşkilat hem seçmen Atik’i seviyordu. Ordu Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olan Hilmi Güler de Ordu üzerinde etkisi bilinen Numan Kurtulmuş da Atik’in yanındaydı. Nitekim Atik’in adı partinin adayı olarak açıklandı.

 

Fakat…

 

Son anda kritik bir olay yaşandı. 20 Ocak 2019 günü Erdoğan miting için Ordu’ya geldi. Uçaktan inerken onu karşılayan isimlerin arasında Hilmi Güler de vardı. Erdoğan, elindeki aday listesini Güler’e uzattı. Adem Atik’in adının üstü kırmızı kalem ile çizilmişti. Onun yerine Hüseyin Tavlı’nın adı yazılmıştı. Ortalık buz kesti.

 

İddia odur ki Atik’in yerine Tavlı’nın konması için “yüksek düzeyde” kulis yapanlar vardı. Elbette başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu! O gün uçakta Soylu’ya yakınlığıyla bilinen bugünün Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’ın da olması tesadüf değildi. Erdoğan ikna edilmiş, Atik yerine Tavlı konmuştu.

 

İşte Peker’in, gazeteci Cihan Çakır’ı, Tavlı aleyhinde yazmaması için tehdit ederken “bakanlıktan dostlar” dediği sözlerin sırrı buradaydı.

 

SOYLU – TAVLI ORTAKLIĞI…

Yaşandı ama bitmedi.

Türk medyası olan biteni fark etmedi. 20 Ocak günü, ilçelerinde Atik yerine Tavlı’nın aday olduğunu gören AKP’liler, AKP Ordu il binası önünde protesto gösterisi yaptı. Yaklaşık 400 kişiye ulaşan kalabalık, “siyasi darbe” yapıldığını söylüyordu. Bu işte eski Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın da parmağı olduğunu iddia ediyorlardı. (Enver Yılmaz ile Sedat Peker’in samimi görüşmelerinin olduğu basına düşen fotoğrafları da hatırlatalım.) Parti binası önüne gelen polis, kalabalığı yatıştırdı. Seçimde yine de Tavlı kazandı ama ilçede Saadet Partisi yüzde 22.26 oy oranı ile ikinci parti oldu. Bunun sebebi elbette AKP’ye küsen oylardı.

 

Peki, neden? Soylu’nun Tavlı ısrarının sebebi ne? Ordu’nun yerel medyasında hakkında FETÖ geçmişinden silahlı olaylara karışmasına kadar bir dizi iddia ortaya atılan Tavlı’yı neden koruyor?

 

Herkes sebebini biliyor. Tavlı ailesi ile Soylu ailesinin ilişkisi İstanbul Gaziosmanpaşa’ya kadar uzanıyor. Tehdide uğrayan gazeteci Çakır, “Süleyman Soylu’nun sigortacılık yaptığı dönemde Hüseyin Tavlı da İstanbul Gaziosmanpaşa’da elektrikçilik yapıyordu. Bu iki isim komşu” diye ilişkiyi anlatırken tanışıklığın belgeleri de var. Ticaret Odası kayıtlarına göre Tavlı ailesinden Süleyman Tavlı ile Bakan Süleyman Soylu geçmişte ticari ortaklık da yaptı.

 

LİMAN RANTI 45 MİLYON DOLAR…

Bir soru daha var.

 

Nasıl oluyor da resmi rakamlara göre nüfusu 130 bin olan bir ilçe (Ünye) bu denli iktidar savaşlarının merkezi oluyor. Yanıtı yine ilçenin rantında gizli. Ünye’de Karadeniz’in kritik bir limanı olduğunu söylersem herhalde sorumuz yanıt bulur.

 

Geçmişte eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e yakın bir ekip tarafından işletilen liman, her zaman tartışmaların odağındaydı. Limana verilen ad bile uzun tartışmaların konusu oldu.

 

Şimdi yakın zamanda yaşanan bir olayı hatırlatalım…

 

Yer: Ünye Belediye Meclisi. Bir belediye meclis üyesi toplantıda şunları söyledi:

 

“Ünye Limanı, Ünye’nin en önemli projelerinden bir tanesi. (…) 2015 yılında Büyükşehir Belediyesi’ne devroldu. Burada bu zamana kadar 45 milyon dolar, Ünye’nin parası bu. Bu parayla üç tane Ünye Limanı yapıyorsunuz. Bu para, bu sistem içerisinde dönmüş ama yatırıma dönüşmemiş.”

 

Konuşan kişi kim mi? Başlangıçta AKP’den Ünye Belediye Başkanı olması beklenen ancak ayak oyunlarıyla elenen Adem Atik’ten başkası değil. Ünye Belediye Başkanı yapılmayan Atik, AKP’den Ünye Belediye Meclis üyesi olmuştu. Yetmemiş, Ordu Belediye Başkanı Hilmi Güler onu yanına almış, başkan vekili yapmıştı. Üstüne üstlük, Ünye’deki limanın idaresini ona bağlamıştı.

 

VALİ DE KUZENİ ÇIKTI…

 

İçişleri Bakanı ve mafyanın karıştığı bir komployla yerinden edilen AKP’li Atik’in, kendi partisinin içindeki isimleri, 45 milyon doları yutmakla suçlamasının öyküsü böyle. Konu, “AKP’li AKP’liyi suçladı” diye konuşuldu geçti. Ama okuduğunuz gibi, kavga çok yukarılara uzanıyor. Elbette ucu milyon dolarlara dayanan bir çatışma var.

 

Son ayrıntı…

 

Sedat Peker’in iddialarıyla, marinasından otellerine kadar konuştuğumuz şehir hangisi? Elbette Muğla. Hani Mehmet Ağar’ın görevini “ben olmazsam mafya çöker” diye açıkladığı şehir. Hani çökülen otellerin Ankara’daki ilişkilere uzandığı şehir.

 

Peki, idaresi bu kadar tartışılan şehirdeki vali kim? Orhan Tavlı. İsim benzerliği değil. Tavlı, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın amcasının oğlu. Kısacası İçişleri Bakanı Soylu’nun, Muğla’da mülki idare amiri olan gölgesi de Tavlı ailesinden.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş