DEPREMDE YERLE BİR OLMAYALIM…!

DEPREMDE YERLE BİR OLMAYALIM…!
Yayınlama: 24.02.2023
Düzenleme: 25.02.2023
5.950
A+
A-

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu Çanakkale Merkezde hizmet veren bir otelin kolonların kesik olduğunu ifade etti. Çanakkaleliler şimdi bu soruların cevaplarını arıyor;”Başkanın sözünü ettiği otel kime ait?  KOLONLARI kesik olmasına rağmen nasıl hizmet verebiliyor?  Olası bir depremde otelde kalanların can kaybının hesabını kim verecek? İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?”

 

Başkan Semizoğlu’nun bu iddiasının ardından Çanakkale’deki tüm işyerlerinin bir an önce denetlenmesinin ne kadar elzem olduğu bir kez daha gün yüzüne çıktı. Bilindiği üzere Kahramanmaraş merkezli yaşanan son iki depremde kolonlarının kesik olduğu tespit edilen birçok yapı yerle bir olmuş, yüzlerce can kaybı yaşanmıştı.

 

Geçtiğimiz günlerde Çanakkale Belediye Meclisi, deprem özel oturumu ile olağanüstü toplanmış, deprem riskine karşı alınacak tedbirler görüşülerek oy birliği ile onaylanmıştı.

 

Toplantıda alınan kararlarda otel ve işyerlerini ilgilendiren önemli maddeler de vardı.

Otellerle ilgili olarak

“Mevcutta yurt, pansiyon ve otel olarak kullanılanlar ile tüm katları ticari veya ofis hizmetlerine ayrılmış binalar hakkında mülk sahipleri idarenin tebliğini takip eden 60 takvim günü içerisinde bina deprem riski analiz raporunu idareye sunarlar. Gereğinin yerine getirilmemesi durumunda idarece risk raporu hazırlanır veya hazırlattırılır, analiz masrafları mülk sahiplerinden tahsil edilir” kararı alınmıştı.

 

İşyerlerine yönelik olarak ise

“Zemin katında işyeri bulunan bütün binalar hakkında 31.12.2023 tarihine kadar işyerleri içerisinde statik projesine uygunluk kontrolü yapılır. Projesine aykırı uygulamalar yapmış olanlar hakkında imar kanunun 32. Ve 42. Maddelerine göre işlem tesis edilir” kararı alınmıştı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş