BAŞKAN GÖKHAN FENA PATLADI..!

Türkiye’de yaşanan sorunların en önemli nedeninin eğitimsizlik olduğunu vurgulayan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Destek olalım diyoruz, eğitim vermek istiyoruz, çekiniyorlar. Sanki belediye Yunanistan Belediyesi. Böyle garip bir durum var” diyerek tepki gösterdi ve ülkede öğretmensiz sınıflar, atanmayan öğretmenler, kütüphanesiz okullar var dedi…

BAŞKAN GÖKHAN FENA PATLADI..!
Yayınlama: 05.12.2019
3.273
A+
A-

Türkiye’de yaşanan sorunların en önemli nedeninin eğitimsizlik olduğunu vurgulayan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Destek olalım diyoruz, eğitim vermek istiyoruz, çekiniyorlar. Sanki belediye Yunanistan Belediyesi. Böyle garip bir durum var” diyerek tepki gösterdi ve ülkede öğretmensiz sınıflar, atanmayan öğretmenler, kütüphanesiz okullar var dedi.

 

2019 yılında 383 kadının katledildiğine dikkat çeken Başkan Gökhan; “ Neden oluyor, eğitimsizlik. Onlara öyle öğretildi. O adamların annesine de öyle davranıldı ve bu normal addedildi. Tarikatların kucağına düşmüş insanlar, tarikat şeyhlerinin kucağına düşmüş kadınlar, hiç tepki yok” şeklinde konuştu…

 

Tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de eğitim konusunda büyük eksiklikler ve ciddi sorunlar olduğunu ifade eden Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Türkiye’de yaşanılan birçok sorunun başlıca nedeninde eğitimsizlik olduğuna dikkat çekti.

 

KİTAP GÖTÜRÜYORUM AMA OKULLARDA KÜTÜPHANE YOK…

Eğitimde ki sorun ve eksiklikleri bizzat gözlemleyerek takip ettiğini belirten Başkan Gökhan, merkezde ki bazı okullarda halen kütüphane dahi bulunmadığını vurgulayarak; “Çanakkale eğitim konusunda başarılı, veliler cansiperane okullara destek oluyor. Öğretmenler çocuklar iyi yetişsin diye yarış içerisinde ama burada da sıkıntılar var.  Ben her sene okul ziyaretlerimde 65 kitap götürüyorum. O kitapları kafama göre seçmiyorum. Okullardaki edebiyat ya da Türkçe öğretmenlerinin listesinden seçiyorum, üzülerek görüyorum ki bazı okullarımızın kütüphanesi yok. Kitaplar müdürlerin odasında duruyor. Kütüphaneler sınıf olmuş. Böyle bir sıkıntılı durum var” dedi.

 

DESTEK VE EĞİTİM VERELİM DİYORUZ ÇEKİNİYORLAR…

Okullara 3D yazıcı desteği sağladıklarını ve kullanamayan öğretmenler için eğitim vermek istediklerini belirten Ülgür Gökhan; “Ortaokul ve liselere 3D yazıcı vermiştim.  Bunların bazıları kullanılmıyor. Öğretmenlere eğitim vermek istediğimizde çekiniyorlar. Belediye öğretmenlere yazılım eğitimi verecek diye çekiniyorlar. Sanki belediye Yunanistan Belediyesi. Böyle garip bir durum var.  Bundan sonra her konuyu Çanakkale halkına anlatacağım. Kitap veriyorum kütüphane yok. Yazıcı veriyorum, eğitim de vereyim diyorum, hiç oralı olmuyorlar. Varsa yoksa 13 kişilik İmam Hatip açsınlar. Bari kitapları yazıcıları onlara verin de onlar okusunlar, kullansınlar” şeklinde tepkisini dile getirdi.

 

KADINLAR TARİKAT ŞEYHLERİNİN KUCAĞINA DÜŞMÜŞ, TEPKİ YOK…

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan açıklamalarına şu cümlelerle devam etti; “2019 yılında 383 kadın katledildi. Nedir bu kadınlardan alıp veremedikleri anlamıyorum. Bunu yapana insan denemez. Neden oluyor, eğitimsizlik. Onlara öyle öğretildi. O adamların annesine de öyle davranıldı ve bu normal addedildi. Tarikatların kucağına düşmüş insanlar, tarikat şeyhlerinin kucağına düşmüş kadınlar, hiç tepki yok. Diğer yandan bu ülkede atanamayan öğretmenler var, öğretmensiz sınıflar var. Milli Eğitim Bakanı, Eğitim Fakültelerine bir düzen getireceklerini, ihtiyaç kadar öğretmen yetiştireceklerini, yeni branşlar ile teknolojik gelişmelere uygun öğretmenler yetiştireceğinden bahsetti. 4-5 yaş grubu çocuklara din eğitimi verilmesini de göz önüne alınca bugüne kadar dedikleri gibi olmadı ama bu bence önemli bir gelişme.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş