BAŞKANA DESTEK, KARARA TEPKİ YAĞIYOR..!

İçişleri Bakanlığı’nca görevlendirilen mülkiye başmüfettişleri tarafından 1 Nisan Cuma günü görevden alınan Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay; “Bu karar ile sindirme, korkutma, yıldırma bekleyenler gerçekten büyük bir yanılgı içindeler. Hep birlikte bu korku duvarını aşacağız” dedi…

BAŞKANA DESTEK, KARARA TEPKİ YAĞIYOR..!
Yayınlama: 07.04.2022
2.055
A+
A-

İçişleri Bakanlığı’nca görevlendirilen mülkiye başmüfettişleri tarafından 1 Nisan Cuma günü görevden alınan Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay; “Bu karar ile sindirme, korkutma, yıldırma bekleyenler gerçekten büyük bir yanılgı içindeler. Hep birlikte bu korku duvarını aşacağız” dedi…

 

Çanakkale Belediyesi Hayvan Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde aç kalan köpeklerin birbirlerini yedikleri iddiaları üzerine İçişleri Bakanlığı’nca mülkiye başmüfettişleri görevlendirilmiş ve soruşturmanın selameti açısından Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay ile Veteriner Müdür Vekili Mustafa Cesur 1 Nisan Cuma günü görevlerinden uzaklaştırılmıştı.

 

Görevden alınan İrfan Mutluay’a destek için bugün Cumhuriyet Meydanı’nda geniş katılımlı bir basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasına, CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Parti Meclisi Üyesi Doç. Dr. Gökhan Günaydın, CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez, Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş ile çok sayıda oda ve sendika temsilcisi katıldı.

 

BİNLERCE DESTEK TELEFON VE MESAJI ALDIM…

 

Soruşturmadan kesinlikle rahatsız değilim diyen Çanakkale Belediye Meclis Üyesi CHP’li İrfan Mutluay, yaptığı teşekkür konuşmasında; “Teftiş edilmekten kesinlikle rahatsız değiliz. Onun için soruşturmayla ilgili hiçbir şey söylemeyeceğim. 1 Nisan Cuma akşamı görevden alınma kararı bana tebliğ edildikten sonra telefonlarım kilitlendi. Binlerce telefon ve mesaj aldım. Ziyaretime gelenlere ve bugün burada toplanan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız. 30 yıllık meslek yaşamım boyunca hiçbir zaman etiket, unvan, makam ve mevki peşinde koşmadım. Yurttaş olarak sorumluluklarımı üstlendim. Örgütlü toplumun bir parçası olarak yaşam alanlarının korunması için, mesleğim için, emek ve demokrasi için sizlerle bir arada bu mücadeleleri verdim. Şu anda belediye meclis üyesi olarak görevime devam ediyorum. Bu görevim de sona erse bile, inanın bir yurttaş olarak Çanakkale, Kazdağları ve Biga Yarımadası için, ülkem ve dünya için, barış, emek ve demokrasi için, yaşanılabilir temiz bir dünya için sonuna kadar aynı kararlılıkla mücadelemi sürdüreceğim. Bu karar ile sindirme, korkutma, yıldırma bekleyenler gerçekten büyük bir yanılgı içindeler. Hep birlikte bu korku duvarını aşacağız. Bundan herkes emin olsun. Dost da düşmanda bunu böyle bilsin. Katılımınız ve desteğiniz için hepinize yürekten teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

 

SİYASİ VE ZORLAMA BİR SORUŞTURMA…

 

Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, Çanakkale Belediyesi Hayvan Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde meydana gelen ve kamuoyuna yansıyan bir olayı soruşturmak için İçişleri Bakanlığı’nca görevlendirilen mülkiye başmüfettişleri tarafından acele ile haksız yere görevinden uzaklaştırılmıştır diyen TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez ise; “Bugün bizler burada gerçekler ortaya çıksın diye, yanlış ve haksız dayatmalar kabul görmesin diye, hukuk devleti kuralları işlesin diye buluştuk. Tüm yurttaşlarımızca bilinmeli ve görülmelidir ki siyasi, zorlama bir soruşturma ile haksız yere görevden açığa alınan Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı, meslektaşımız, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odasının değerli üyesi, ziraat mühendisi İrfan Mutluay yalnız değildir” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.