Bir Gün Hukuk Hepimize Lâzım Olabilir

Çanakkale Kent Konseyi tartışmalarına eski başkan adaylarından Bünyamin Nami Tonka’da dahil oldu ve başta siyasiler olmak üzere herkesi bu kaosu çözmeye davet etti…

Bir Gün Hukuk Hepimize Lâzım Olabilir
Yayınlama: 08.12.2016
2.094
A+
A-

“Yine Kent Konseyi” başlıklı bir yazı kaleme alan ve öneri ile eleştirilerini sıralayan Bünyamin Nami Tonka, 17 Aralık 2016 tarihinde yapılacak olan Kent Konseyi seçimlerinin tarihinin de manidar bulduğunu ifade etti.

 

Bir önceki Kent Konseyi seçimlerinde başkan adayı olan ancak ikinci turda elenerek kaybeden Tonka, sosyal medya üzerinden paylaştığı yazısında; “Birileri şehrimizde kanunsuz işler yapıyor. Buna hepimizin karşı çıkması gerekir. Bir gün hukuk hepimize lâzım olabilir” diyerek kamuoyuna çağrıda bulundu. İşte o yazı…

 

Bu listenin düşündürdükleri…

 

17 Aralık 2016 tarihinde ( tarihde manidar) yapılacak olan Kent Konseyi seçimlerinde oy kullanacakların listesi 188 kişi olarak ilan edildi. Burada Valilik Makamı’nın temsil edilsin diye tefrik ettiği 10 kamu kuruluşu yetkililerinin bazılarının delege ismi bile vermemiş olmaları düşündürücüdür.

 

Milletvekilleri açısından:

 

1- Sayın Muharrem Erkek( CHP)

Son dönemde Türkiye çapında yaptığı çalışmalarla gurur duyduğumuz bir vekilimizdir. Kendisi Ülgür Gökhan ekibindendir. Yani velinimeti pilavcı-kumanyacıdır.

Kendisini bu nakıs durum dışında severiz. Kardeşimizdir. Demokrattır. Şimdi ,velinimetinin desteklediği kent konseyi başkanı, uydurduğu bir iç yönerge ile şehrin dinamiklerinden olan yaklaşık 200-220 kadar derneği ve STK’yı seçimde devre dışı bıraktığını ilan etmiştir.

Bu şartlarda 128 malum şahıs,60 da kendisine muhalif olan Engin Kandemir arkadaşımız oy alacaktır. Gerçek bir seçimde ise Engin Kandemir 260 ve malum şahıs 128 oy alarak seçimi kaybedecektir.

Şimdi,Sayı Muharrem Erkek Kardeşim,Sayın Vekilim,Bu Kent Konseyi seçimini içinize sindiriyor musunuz? STK’lara bu engeli çıkaran zat hakkında ne söyleyeceksiniz. Merak etmekteyim.

 

2- Sayın Bülent Öz,CHP içinde halkla bütünleşme ve halka siyaseti sevdirme konusundaki çalışmalarını takdirle karşılıyorum. Sizi tebrik ediyorum. Şimdi aynı soruyu size soruyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

 

3- Sayın Ayhan Gider, kadim dost. Sizi milli duruşunuz açısından çok sevdiğimizi bilirsiniz.

Çanakkale’ de bir kaos var. Bu duruma müdahil olmanızı istiyoruz. Bütçe görüşmelerine kısa bir ara vererek gereken ne ise yapınız. Bu ,Çanakkale ‘ nin makus talihini değiştirecek bir olaydır. Bizce çok önemlidir. Meseleye sahip çıkın.

 

4- Sayın Bülent Turan, Çanakkale’ nin son dönem siyasetteki kutup yıldızı. Çanakkale STK’lara legal görünümlü illegal operasyon yapan malum şahıs ve şürekâları bir kaos yaratmıştır. Bu duruma derhal el koymanız gerekmektedir. Bu iyi niyetli ve amatörlerin üstesinden geleceği bir problem olmaktan çıkmıştır. Artık Çanakkale’ nin huzur ve güvenliğini de tehdit eder duruma gelmiştir. Görev sizin.

 

5- CHP, Çanakkale il ve ilçe başkanları Sayın Nejat Önder ve Celal Karakaş kardeşlerim . Sizleri ne kadar sevdiğimi ve takdir ettiğimi bilirsiniz. Sizler,CHP’nin Çanakkale’ de gelmiş geçmiş en güçlü ve demokrat kişilerisiniz. Siz bu durumu sessizce izliyorsunuz ve sesiniz çıkmıyor. Bu siyaseten bizim lehimize. O takdirde sütre arkasında sessizce yatalım tavrında mısınız ? Yoksa bu seçime tüm paydaşlar katılsın kaybedersek de sandıkta kaybedelim ,olgunluğu ve demokrat kişiliği sergileyecek misiniz?

 

6- MHP İl Başkanı Sayın Hakan Pınar,geçen seçimde Ülkücü bir adayın Kent Konseyi Başkanı olmasını engellemiştiniz. Şimdi bu yanlıştan dönmüşsünüz. Bu tutarlı çalışmalarınızın devamını dilerim. Bu meselede nerede duyduğunuzu herkese gösterin. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

 

7- DSP il başkanı Sayın Ufuk Çankaya,kent konseyi meselesinde yapıcı kimliğinizle daha çok inisiyatif almanızı bekliyorum.

 

8- Sadece ,Sayın Demirtaş’tan,Sayın Temiz’den,Sayın Kutlu’dan, Sayın Can’dan özür diliyorum. Sizin kıymetinizi bilememişiz.

 

9- Sayın Baş Savcım,Kent Konseyi meselesinde bir hukuksuzluk ve yetki gasbı görmekteyim. Çanakkale’ de bir kaos yaratılıyor. Bu meseleye bir el atmanız gerektiği kanaatindeyim. Burada bir hukuk faciası var,diyorum. Bu paylaşımımı bir ihbar olarak da alabilirsiniz. Yanlışımız varsa sonucuna katlanırız.

 

10- Sayın Valim,Sizinle tanışmıyoruz ancak iyi bir idareci olduğunuzu gözlemliyorum. Çanakkale’ ye daha nice hizmetler edeceğinize inancım tam. Kent Konseyi meselesindeki olaylara muttali olduğunuzu duyuyorum. Meseleye mülki amir olarak el atmanızı talep ediyorum. Belki gerekenler yapılıyordur. Bilgi sahibi olmadığımız için değerlendirmemiz yanlış anlaşılabilir. Niyetimizin halisane olduğunu bir kez daha saygılarımla ifade ederim.

 

Ve Kent’e mesajım…

 

Birileri şehrimizde kanunsuz işler yapıyor. Buna hepimizin karşı çıkması gerekir

Bir gün hukuk hepimize lâzım olabilir.

Bunları,delegeliğim iptal edildiği için, bir “hak arama “olarak görün.

Herkese kalbi selamlar.

 

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş