BİRANDA KANLAR İÇİNDE KALDI..!

Güreş sırasında sahibinin elinden kaçarak seyircilerin arasına dalan bir deve, üzerine düştüğü kişinin yaralanmasına neden oldu. Kanlar içinde kalan yaralı hastanede tedavi altına alındı…

BİRANDA KANLAR İÇİNDE KALDI..!
Yayınlama: 04.02.2018
8.570
A+
A-

Güreş sırasında sahibinin elinden kaçarak seyircilerin arasına dalan bir deve, üzerine düştüğü kişinin yaralanmasına neden oldu. Kanlar içinde kalan yaralı hastanede tedavi altına alındı…

 

Biga ilçesinde, belediye tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen deve güreşleri, izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. Çınarlık mevkisindeki güreş alanında Biga Belediyesi tarafından düzenlenen deve güreşlerine, Ege, Akdeniz ve Marmara bölgesinden 200 deve katıldı. Güreşleri Biga Belediye Başkanı CHP’li İsmail Işık, Karabiga Belediye Başkanı CHP’li Muzaffer Karataş ile çok sayıda vatandaş izledi. Vatandaşlar, develerin kıran kırana geçen müsabakalarını, mangallarda pişirdikleri deve sucuklarını yiyerek izledi.

 

 

BİRANDA KANLAR İÇİNDE KALDI…

 

Develerin birbiriyle kıyasıya güreştiği anlarda heyecanlı ve keyifli anlar yaşayan vatandaşlar, zaman zaman da tehlikeyle karşı karşıya kaldı. Arenanın çevresinde, tel örgülerin dışında kurulan sofralarda yemek yiyerek güreşi izleyenler, rakibinden kaçan develerin üzerlerine doğru gelmesi nedeniyle zaman zaman korkulu anlar yaşadı. Güreş sonrası sahibi tarafından alandan çıkarılan deve, kaçarak koşmaya başladı. Devenin koşarken düşmesi sonucu altında kalan Mümin Akışık başından yaraladı. Kanlar içinde yerde kalan Akışık’a ilk müdahale güreşleri izleyenler tarafından yapıldı. Ardından da ambulans ile Biga Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Doktorların müdahalesinin ardından sağlık durumunun iyi olduğu belirlenen Akışık akşam saatlerinde taburcu edildi.

 

 

BİGA, TÜRKİYE DEVE GÜREŞİ TAKVİMİNE GİRDİ…

 

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştirdikleri Biga deve güreşlerinin Türkiye deve güreşi takvimine girdiğini belirterek, şunları söyledi: “Bundan sonra artık Şubat ayının ilk haftası Biga deve güreşleri yapılacak. Bu sadece iki devenin birbiri ile güreşmesi kadar basit ifade edilebilecek bir olay değildir. Bin yıldan beri Türklerin Orta Asya’dan getirdiği çok önemli bir kültürün bugün de devamıdır. Buna gönül, destek ve katkı verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim.”

Güreşler sonunda dereceye giren develerin sahiplerine, protokol üyeleri tarafından kupaları verildi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.