ÇANAKKALE’YE YAKIŞMADI..!

Çanakkale halkının yoğun olarak kullandığı Yeni Kordon’da anlam verilemeyen iki uygulama şehrin “Özgürlükler Kenti” imajına gölge düşürdü. Tuvaletlere kilit vurulurken kumsala konulan şiltelere de yasak geldi…

ÇANAKKALE’YE YAKIŞMADI..!
Yayınlama: 07.06.2017
18.072
A+
A-

Çanakkale halkının yoğun olarak kullandığı Yeni Kordon’da anlam verilemeyen iki uygulama şehrin “Özgürlükler Kenti” imajına gölge düşürdü. Tuvaletlere kilit vurulurken kumsala konulan şiltelere de yasak geldi…

 

Çanakkale’nin merkezinde bulunan kordona alternatif olarak düzenlenen ve kısa sürede halkın büyük beğeni ve ilgisini kazanan Barbaros Mahallesinde ki Yeni Kordon’da, akıllara durgunluk veren iki uygulama hem bölge esnafının hem de vatandaşların tepkisini çekiyor.

 

HEM ESNAF HEM VATANDAŞ MAĞDUR…

 

Kış aylarında bölgenin durgun olması nedeniyle yaz mevsimini iple çeken Yeni Kordon esnafı, bu yıl hiç beklemedikleri bir yasakla karşı karşıya kaldı. Sahil avantajını kullanarak her yıl bedelini ödemek suretiyle kumsala armut adı verilen şiltelerden koyan esnafa Çanakkale Belediyesi tarafından yasak getirildi. Bu yasak işleri büyük ölçüde sekteye uğrayan esnaf kadar vatandaşları da sıkıntıya soktu. Daha şimdiden iftar sonrası sahile akın eden vatandaşlar hizmet alamadıkları için nemli kumlara oturmak zorunda kalırken esnafta kendi alanları dışında olduğu için servis hizmeti veremiyor.

 

 

BURASI ÖZGÜRLÜK VE TURİZM KENTİ ÇANAKKALE..

 

Uygulamaya ilk tepki Yeni Kordon Restaurant’ın sahibi Murat Erten’den geldi. Sosyal medya hesabından sert bir eleştiri yapan Erten; “Burası ‘Özgürlük’ ve barışın, turizmin kenti Çanakkale’nin yeni kordon plajı. Yıllardır işletmelerin plaja koydukları ve milli emlak servisine ecri misil ödeyerek, hem para kazandıkları, hem halka hizmet ettikleri armut koltukların plaja konulmasının yasaklandığı ülkemizdeki tek plaj…” diyerek belediyeye tepki gösterdi.

 

MALZEMELERE EL KONULACAK, CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK…

 

Çanakkale Belediye’si ise Türkiye’nin her yerinde serbest olan uygulamaya getirilen yasak için kıyı kanununa aykırı gerekçesini gösterdi. Kordon esnafına yapılan Tebellüğ İlmuhaberinde şu gerekçe ile birlikte uymayanlara yönelik uygulanacak yaptırıma ilişkin şu bilgi verildi;

 

“Şehrimiz Barbaros Mahallesi İğdelik Sokak Yeni Kordonda faaliyette bulunan bazı işletmelerin 3621 sayılı Kıyı Kanununa aykırı hizmet faaliyetlerinde bulunarak kumsala puf, masa, tabure ve benzeri malzemeler koyduğu tespit edilmiştir. Konuya ilişkin Çanakkale Belediyesi Encümenimizce de değerlendirme çalışmaları yapılmış olup bu tür faaliyetlerin 3621 sayılı Kıyı Kanununa aykırı olacağı ve söz konusu kumsal alanlarının kamu yararına açık olması gerektiğine işaret edilmiştir.

Bu nedenle işletmenizin karşısında bulunan kumsala herhangi bir nedenle hizmet satmak amacıyla masa, sandalye, puf ve benzeri malzemeleri koymaması gerekmektedir.

Aksi taktirde bu tür faaliyetlerde bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacağı ve malzemelerinizin kurumumuza alınacağı, yapılan masrafları yüzde yirmi fazlası ile tarafınıza rücu ettirilerek tahsil edileceği hususu nemle tebliğ ve tevdi olunur.”

 

 

TUVALTLERE KİLİT VURULDU, HER YER UMUMA AÇIK OLDU…

 

Öte yandan bölgede ki tek sıkıntı kumsalda ki şiltelere yönelik yasakla da sınırlı kalmadı. Yoğun kalabalığın ihtiyacını karşılamak amacıyla yaklaşık 2 yıl önce belediye tarafından yapılan umuma açık tuvaletlerin kapısına da kilit vurularak bir şekilde halka yasaklandı. Daha önce çok kısa bir süre açık kalan bay, bayan ve engelli tuvaletleri bu sezonda yine sebebi anlaşılamayan bir nedenden ötürü kapıları demir kafes ve çift asma kilit ile kapalı tutuluyor.

 

Sahilde ki vatandaşların ihtiyaçlarını site bahçe ve duvarları ile sahilde gidermesi çevre sakinlerini, mekanları kullananlar ise esnafı mağdur ediyor. Müşteri harici tuvaletleri kullananlar nedeniyle giderlerinin katlandığını fakat artık bu duruma kendilerinin katlanamadığını belirten esnaf bu duruma bir son verilerek tuvaletlerin bir an önce hizmete açılmasını istiyor.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş