BİRİ BUNU AÇIKLASIN..!

Çanakkale Belediyesi tarafından yapılan bisiklet yolunun üzerine kim tarafından hangi amaçla yapıldığı bilinmeyen beton bariyer görenleri hayrete düşürüyor…

BİRİ BUNU AÇIKLASIN..!
Yayınlama: 12.06.2017
7.191
A+
A-

Yasak olmasına karşın bisiklet yollarına yapılan hatalı araç parkları yetmiyormuş gibi şimdi birde üzerlerine gelişi güzel beton bariyerler yapılmaya başlandı.

 

Şehiriçi ulaşımını rahatlatmak, park sorununu en aza indirmek ve sağlıklı yaşam için bisiklet kullanımını teşvik etmeyi amaçlayan Çanakkale Belediyesi, kenti bir ağ gibi ören güvenli bisiklet yolları projesini hayata geçirilmişti. Çevre dostu olması, fosil yakıtlara bağlı olmaması, sağlıkla ilgili kullanıcılara faydalı olması, ekonomik olması, park yeri ihtiyacı olmaması, bunun haricinde toplu taşıma araçları gibi zaman ve güzergâha bağlı kalmaksızın zamandan tasarruf edilmesi ve buna benzer faydaları nedeniyle Çanakkale’ye 2008 yılından buyana kilometrelerce bisiklet yolu yapıldı.

 

 

HANGİ İŞGÜZARIN ESERİ..?

 

Ancak bugüne kadar güvenli bisiklet yolları üzerinde ki hatalı araç parkları engellenemediği için bisikletliler yoğun araç trafiğinin yarattığı tehlikenin içine itiliyor ve her gün çok sayıda kaza yaşanıyor. Buda yetmiyormuş gibi bisiklet yollarını kullanmaya özen gösteren vatandaşlar akıllara durgunluk veren bir manzarayla karşılaştı. Fevzipaşa mahallesinde eski Kilise önünden geçen bisiklet yolu kim tarafından ne amaçla yapıldığı bilinmeyen beton bir bariyer ile kapatıldı. Her iki yönden gelen bisikletliler engelin etrafından dolaşıyor ve araç yoluna çıktıktan sonra eğer üzerinde başka bir araç park yapmadıysa tekrar bisiklet yolun girmek zorunda kalıyor.

 

Böyle bir uygulamayı araç girişini engellemek için belediye yapmış olsa bisikletlerin arasından geçebileceği çelik dubalar koyardı diyen vatandaşlar, biran önce sorumlunun bulunmasını ve beton engelin kaldırılmasını istiyor.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş