ÇANAKKALE’Yİ “SINIR TİCARET MERKEZİ” YAPACAK..!

ÇANAKKALE’Yİ “SINIR TİCARET MERKEZİ” YAPACAK..!
Yayınlama: 09.10.2023
Düzenleme: 16.10.2023
4.042
A+
A-

Özellikle kadın ve gençlerden oluşan geniş bir ekip ile çalışarak alanında uzman kişilerle birlikte Çanakkale’ye vizyon katacak birbirinden değerli projeler üreten CHP Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı Av. Mehmet Öngen, ilimize ekonomik değer katacak “Sınır Ticaret Merkezi Projesi”nin taslağını kamuoyu ile paylaştı.

 

Çanakkale Belediyesi’nin öncülük yaparak merkezinde olacağı proje, merkezi hükümetin ilgili kurumları ile birlikte hayata geçirilecek. İş dünyasında şimdiden heyecan yaratan proje sayesinde komşu ülkelerle ticari ilişkiler geliştirilecek ve Çanakkale ekonomisi kalkınarak konfor alanı genişleyecek…

 

CHP’den Çanakkale Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladığı günden bu yana ciddi bir şekilde hazırlanan ve uzman ekibiyle birlikte Çanakkale için hazırladığı farklı projeleriyle kamuoyunun dikkatini çekmeyi başaran Turizmci işadamı Avukat Mehmet Öngen, Çanakkale’yi heyecanlandırmaya devam ediyor.

 

Bu muhteşem şehri ortak akıl ve sinerji ile hep birlikte yöneteceğiz diyen ve 5 yılın sonunda Çanakkale’yi kimsenin tanıyamayacağı bir estetik ve güzelliğe kavuşturma sözü veren Öngen, alanında uzman kişilerden oluşan ekibiyle birlikte ürettiği projelerine Çanakkale’de ekonomik devrim yaratacak “Sınır Ticaret Merkezi Projesi”ni de dahil etti.

 

TARİHLERİNİN EN BÜYÜK DIŞ TİCARET RAKAMLARINA ULAŞTILAR…

 

2009 yılında, Sınır Ticaretinin Düzenlenmesine ilişkin 2009/14451 sayılı bir Bakanlar Kurulu kararı yayınlandığını hatırlatan Mehmet Öngen; “Karar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Belgesindeki 13 tane sınır iline komşularla ticaretin önünü sonuna kadar açtı. Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Van, Hakkari, Şırnak, Mardin, Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep ve Hatay illeri komşu ticareti sayesinde tarihlerinin en büyük dış ticaret rakamlarına ulaştılar. Sınır illerine yüzlerce işyerini barındıran kompleksler kuruldu. Hatta o tarihte İstanbul’da Laleli ve Osmanbey bölgesinin esnaflarının da bulunduğu girişimciler bu merkezlere yöneldi” diyerek dikkat çeken bir örnek verdi.

 

 

ÇANAKKALE’YE YÜZ BİNLERCE TURİSTİ ÇEKMEK MÜMKÜN…

 

Çanakkale’ye kurulacak Sınır Ticaret Merkezi’nin ilimize büyük bir ekonomik katma değer kazandıracağı söyleyen CHP Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı Öngen; “Kuzey Ege’deki Yunan adalarından ve Yunanistan ana karasının çeşitli kentlerinden ilimize yüz binlerce turisti çekmek mümkün olacak. Biz onlardan vize ve giriş harç vs. talep etmeyeceğiz. Ama karşılığında da, Çanakkale’de minimum bir gece konaklamalarını şart koşacağız. Sunduğumuz cazip koşullar ve özellikle Euro’nun Türk Lirası karşısındaki değeri göz önünde bulundurulduğunda kentimize gelen yüz binlerce turistin en az bir gece konaklayarak otellerimize, pansiyonlarımıza, lokanta ve kafelerimize bırakacakları döviz miktarını tahmin edebilir misiniz? Bunun için GESTAŞ ile görüşülüp, belirlenen Yunanistan adalarına ve kentlerine özel seferler konulabilinir” dedi.

 

BELEDİYE OLARAK PROJEYE ÖNCÜLÜK EDECEĞİZ…

 

Çanakkale Belediyesi olarak bu projenin öncüsü olacaklarını ancak ilgili kurumlarla birlikte yürüteceklerini açıklayan Mehmet Öngen; “Bu proje tabii ki tek yanlı olarak Çanakkale Belediyesinin altından kalkabileceği bir çalışma olamaz. Merkezi Hükümetin ilgili Kurumları ile kurulacak koordinasyon sayesinde ilimize böylesine gelir getirecek bir projeyi hayata geçirebiliriz. Çanakkale Belediyesi, projenin öncüsü ve merkezinde olabilir” dedi.

 

AMACIMIZ YAŞAM KALİTESİNİ VE EKONOMİYİ GELİŞTİRMEK…

 

Başkan adayı Öngen, sözlerini şu cümlelerle noktaları; “Sonuç olarak biz belediyeciliği geniş kapsamda ele alıyor, hemşerilerimizin yaşamlarına kalite ve konfor getirmenin yanı sıra, burada sunduğumuz projeler ile de kentimizin esnafına, vatandaşına ve ticaret erbabına gelir kapılarını açacak projeleri geliştirmeyi öneriyor ve taahhüt ediyoruz.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş