BİRLİKTE YÖNETECEK, BİRLİKTE KAZANACAĞIZ..!

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan adaylığı için kulislerde adı geçen Kaya Üzen, nihayet basın karşısına çıkarak beklenen açıklamayı yaptı.
Halen Çanakkale Ticaret Borsası Başkanlığı görevini yürüten Üzen, ÇTSO başkanlığına aday olduğunu resmen söylemedi ama sıraladığı projeleriyle komitesinden çıkarak meclise girmesi halinde göreve talip olacağının işaretini verdi…

BİRLİKTE YÖNETECEK, BİRLİKTE KAZANACAĞIZ..!
Yayınlama: 07.10.2022
1.777
A+
A-

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan adaylığı için kulislerde adı geçen Kaya Üzen, nihayet basın karşısına çıkarak beklenen açıklamayı yaptı.

Halen Çanakkale Ticaret Borsası Başkanlığı görevini yürüten Üzen, ÇTSO başkanlığına aday olduğunu resmen söylemedi ama sıraladığı projeleriyle komitesinden çıkarak meclise girmesi halinde göreve talip olacağının işaretini verdi…

 

16 Ekim 2022 tarihinde gerçekleşecek olan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası seçimi öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen Kaya Üzen, seçim süreci ve projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. “Birlikte yönetecek, birlikte kazanacağız” sloganıyla yola çıkan Üzen, şu başlıklar altında kendini ifade etti;

 

ÇTSO KADERİNE TERKEDİLMİŞTİR…

 

Geçmişinde istiklal mücadelesi veren, zaferler yazan bu şehrin, ekonomide istikbal mücadelesi veren ve her şeye rağmen ekonomik zaferler yazan iş insanları bugün hiç olmadığı kadar yalnız kalmıştır. Pandemi sürecinin verdiği hasarları onarmak bir yana, üyeler kaderine terkedilmiştir.

 

ÇTSO’DA KAYIP DÖNEM…

 

Liderlik yapması gereken ÇTSO, yönetimindeki bazı arkadaşlarımız sebebiyle, maalesef kısır çekişmelerin kurumsallaşmış haline dönüşmüştür. ÇTSO, bu arkadaşlarımız sebebiyle beklenen atılımları yapmayıp, üyelerine ve şehre değer katmayı çoktan unutmuştur. Bugün hangi üyeye sorarsanız sorun, size ÇTSO’da ortak aklın, şeffaflığın, dayanışmanın olmadığını, proje yapmadığını, destek vermediğini,kadın ve gençlerin uzağında olduğunu, birçok kurumla yeterli işbirliği yapamadığını belirtir. Özetle, geçen dönem kayıp bir dönemdir.

 

“ÇTSO YANIMDA” DENİLEN GÜÇLÜ BİR ODA İSTİYORUZ…

 

Ayrışan değil kucaklaşan, “ÇTSO YANIMDA” dedirten bir dönem başlatmak istiyoruz. Fark yaratan, ilham veren, bilgilendiren bir dönem başlatmak istiyoruz. İtibarsızlaştıran değil, onurlandıran ve motive eden, üyelerimizin sektörlerindeki değişime hızlı ve sağlıklı ayak uydurmasını sağlayan ve daha çok iş yapan bir ÇTSO istiyoruz.

 

DAHA FAZLA MARKA, DAHA FAZLA COĞRAFİ İŞARET…

 

Marka şehir Çanakkale yolunda daha fazla marka, daha fazla coğrafi işaret için çabalayacağız. Örneğin biz ÇTB’de Ezine Peynirinden Çanakkale Domatesine birçok ürünün markalaşmasını sağladık. Limanımızı canlandırarak Kruvaziyer Turizmi başta olmak üzere, gastronomi ve sağlık turizmine odaklanacağız. Çanakkale’nin batıklarından, rüzgarından vb. değerlerinden faydalanacağız. Çanakkale’de yabancıya mülk satışıyla ilgili serbestliğin sağlanarak başta inşaat sektörü olmak üzere, bağlı sektörlerin kazanımları için çalışacağız.

 

DAHA GÜÇLÜ ÜYE, DAHA GÜÇLÜ ÇTSO…

 

Bölgesel Girişim Sermayesi Fonuile kadın ve gençlerin finansman ve yatırımlarına destek olmak, ÇTSO Ticaret Merkezleri ve Lojistik Köyü projemizle, Çanakkale’yi dünyayla buluşturmak istiyoruz. Hatırlayacağınız üzere biz ÇTB Yönetimimizde de, şehrimize Akredite bir laboratuar, Lisanslı depoculuk ve ürün ihtisas borsacılığı kazandırmıştık. İhracat Destek ofisimizle, ÇTSO İstihdam Merkezi ve ÇTSO Akademi ile üyelerimize katkı vereceğiz. ÇTB Yönetimimiz esnasında Çanakkale’ye ÇTB İlkokulu ve Çanakkale TOBB Sosyal Bilimler Lisesini Kazandırdığımız gibi bunu kazandıracağız. Kara Gün Fonu ile destek olmak istiyoruz. Tanıtım Ofisimizi kurarak Çanakkale’nin önemli günlerini, üyelerimiz lehine fırsata çevireceğiz. ÇTSO Dijital Dönüşüm Ofisini, Çanakkale Fuarcılık Aş’yi derhal kuracağız. Üyelerimize kolaylık sağlayacak ÇTSO Kart uygulamasını başlatacağız.

 

ÇANAKKALE’NİN ÖNEMLİ PROJELERİNE DESTEK VERECEĞİZ…

 

Kale Grubunun Başlattığı Akıllı Şehir projesini, Ayvacık Tarıma Dayalı İhtisas OSB ve Çan’daki OSB Projesi gibi, Ezine ve Bayramiç İlçelerimizde Küçükbaş Hayvancılık OSB Projeleri gibi projeleri destekleyeceğiz. Ezine Gıda İhtisas OSB’deki yatırımcıların biran önce faaliyetlerine başlamasına katkı sunacağız. Çanakkale’mizde Kooperatiflerimizin uygun kredi ve hibe alabilmeleri için proje desteği sunulacak, danışmanlık ve aracılık yapılacak, yurtdışı fuarlara ve teknik gezilere katılımları sağlanacaktır.

 

BİRLİKTE YÖNETECEK, BİRLİKTE KAZANACAĞIZ…

 

Çanakkale için Çanakkale’yle işbirliği kurmanın tam vaktidir. Kurumlarla el sıkışmak, birlikte projeler yapmak istiyoruz. Görevi aidat toplamak olduğu zannedilen odamızı, Çanakkale’mizin sanayisi, ticareti ve hizmet sektörleri ile barıştıracağız. ÇTSO Danışma Kurulu kuracak, üyelerimizle birlikte beyin fırtınaları yapacağız. Bir kesimin değil, her kesimin temsilcisi olacağız.

 

ÜYELERİNİ, ÇANAKKALE VE KENDİLERİ İÇİN DESTEĞE DAVET EDİYORUZ…

 

Çanakkale Ruhunu herkese göstereceğiz. Ekonomik zaferleri birlikte yazacağız. Tüm saygıdeğer üyelerimizi, bizim için değil, kendileri ve Çanakkale için destek vermeye davet ediyoruz. Ekip arkadaşlarımla birlikte, tüm değerli üyelerimizin oylarına talibiz. Çanakkale’nin üretimi, zenginleşmesi ve ekonomik gelişimi için varız. “ODADA DEĞİŞİM, TİCARETTE GELİŞİM” diyoruz.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş