BİZ HAK YEMEYİZ HAKKIMIZI DA YEDİRTMEYİZ..!

BİZ HAK YEMEYİZ HAKKIMIZI DA YEDİRTMEYİZ..!
Yayınlama: 12.05.2023
Düzenleme: 13.05.2023
1.312
A+
A-

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Erkek, seçim güvenliğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Seçim sandıklarından çıkacak iradenin önünde hiçbir gücün duramayacağını kaydeden Muharrem Erkek, “Türkiye’de her sandıkta sandık kurulu üyelerimiz, müşahitlerimiz görev yapacak. Bu endişeleri bilinçli olarak saraya bağlı İletişim Ofisi yayıyor. İnsanları sandıktan uzaklaştırmak istiyorlar” dedi…

 

Saray iktidarı bir hukuk devleti istemiyor diyen CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Erkek, sürekli ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı şekilde hareket ederek bu tehdit diliyle konuştuklarını çünkü bir korku kültürünü egemen kılmak istediklerini söyledi.

 

14 MAYIS’TA İLK TURDA KAZANIYORUZ…

 

İktidarlarını bu şekilde sürdürebileceklerini düşündüklerini ifade eden Erkek; “Tabii kaybettiklerini de görüyorlar, ilk turda kazanacağız. 14 Mayıs’ta ilk turda bitiyor ve kazanıyoruz, 86 milyon kazanıyor, Türkiye kazanıyor ve seçmen şunu da gördü ki bu seçim referandum niteliğinde bir seçim; yani bu sistem devam mı etsin yoksa bu sistem değişsin mi? Bu ucube sistemin son derece yanlış olduğunu, OHAL döneminde referandumda ‘Evet’ diyen seçmenlerin bile önemli bir bölümü gördü. Bir değişim talebi çok güçlü bir şekilde geliyor, bu iktidarı kaybetme korkusu sarayın duvarları arasında çok büyük ama korkacak bir şey yok, AK Parti’ye, MHP’ye oy veren seçmen de rahatlayacak, 86 milyon barış içinde huzur içinde kardeşçe yaşayacağız. Cumhur İttifakı’nın kullandığı dilden bıktı usandı millet. Erzurum’da atılan taşlar, kardeşliğe, birlik, beraberliğe, demokrasiye atıldı. O taşları atan gencecik çocukların arkasındakiler önemli bizim için, onları azmettirenler, planlayanlar. Erzurum’da kanun ayaklar altına alındı, hukuk devleti yoktu, kolluk kuvvetlerinin gözü önünde suçlar işlendi, talimat verilerek polisimizin elini kolunu bağladılar, polisimiz görevini yapamadı. İçişleri Bakanı, Yüksek Seçim Kurulu gibi seçim sonuçlarını dakika dakika takip için sistem kuruyor, açıkça yetki gaspı yapıyor. Hukuk güvenliğinin olmadığı yerde işte böyle hukuksuzluklar oluyor, ama bunu yapanlar hukuk önünde hesap verecek. Çok az bir zaman kaldı” dedi.

 

TEHDİTLERLE İNSANLARI SANDIKTAN UZAKLAŞTIRMAK İSTİYORLAR…

 

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin; “Vücutlarına mermi alırlar” sözünü değerlendiren Muharrem Erkek; “Milletimiz en güzel cevabı 14 Mayıs’ta verecek. Çünkü insanları sandıktan uzaklaştırmak ve korku kültürünü egemen kılmak istiyorlar. Ama aksine hiç kimse artık korkmuyor ve göreceksiniz tarihin belki de en yüksek oranda katılımını yaşayacağız. İnsanlar sandığa da kullandığı oya da demokrasiye de sahip çıkacaklar, bu tehdit ve hakaret dili kazanmayacak. Sevgi, saygı, hoşgörü kazanacak. Barış ve kardeşlik diyenler kazanacak” şeklinde konuştu.

 

HER BİR OYUMUZ GÜVEN ALTINDA…

 

CHP’nin bazı bölgelerde sandık müşahiti eksiği olduğu ve yurt dışı oylarında tam güvenli korunamadığı yönünde ki eleştirileri değerlendiren CHP’li Erkek; “Yurtdışı oylar korunuyor, oyların muhafaza edildiği salonlarda bizim 24 saat değişimli çalışan görevlilerimiz var. Hiçbir sandıkta müşahit eksiğimiz yok, seçmenler merak etmesin. Hatta fazladan müşahitlerimiz olmasına rağmen Türkiye gönüllüleri ile de çalışıyoruz. 190 bin küsur sandık var, bizim çok az sandıkta üyemiz yoktu, oralara da çok güçlü müşahitler koyduk. Bu eksikler her partide olur, hastalananlar vefat edenler oluyor, 2 Mayıs’ta yasal süreç bittiği için yeni kişiler konamıyor. Ama biz şu an minimum düzeydeyiz ve o eksiklerin yerlerine de gözlemciler koyduk. Sandıklarda biliyorsunuz hem sandık kurulu üyeleri oluyor hem de Cumhurbaşkanı adayının ayrı partilerin ayrı gözlemcileri oluyor. Seçim güvenliğinde bugün itibarıyla en iyi noktadayız. Sandık kurulu başkanı ve üyeleri torbaları seçim kuruluna götürür, seçim kurullarında seçim kurulu üyelerimiz var, o birleştirme tutanakları tutulurken de orada olacaklar. Türkiye’de her sandıkta sandık kurulu üyelerimiz, müşahitlerimiz görev yapacak. Bu endişeleri bilinçli olarak saraya bağlı iletişim ofisi yayıyor, maalesef bizim seçmenimizde haklı bir endişeyle bunu yayıyor. Endişe edilecek hiçbir şey yok, seçim sandıklarından çıkacak olan halkın iradesinin önünde hiçbir güç duramaz.

 

OY PUSULALARINDA BİR “NOKTA” VAR DENDİ, İPTAL EDİLDİ, HER ZARF TEK TEK İNCELENDİ…

 

Avustralya’nın Sydney kentinde 26 no.lu sandıkta kullanılmamış oy pusulalarında AKP’ye mühür basıldığı ortaya çıkmış ve CHP şikayet etmişti. Bunun Türkiye’de yaşanamayacağını savunan Muharrem Erkek; “Yapılamaz çünkü her sandık kurulunda görevlilerimiz var, yurtdışında da vardı. Orada da hemen tespit edilip iptal edildi oy pusulaları. YSK’ya bağlı Yurtdışı Seçim Kurulu başkanlığı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu, yapanlar da tespit edilip gerekli cezaları alacaklar. Biliyorsunuz şimdi bir de “nokta” var dediler seçim pusulalarında, o da yurtdışında bir sandıkta oldu ve hemen tespit edilip tutanak tutuldu, iptal edildi. Her zarf her oy pusulası incelendi, hiçbir sorun yok. Kimsenin endişesi olmasın. Bizim istirhamımız herkes, özellikle ilk kez oy kullanacak gençlerimiz sandığa gitsin oyunu kullansın, göreceksiniz 14 Mayıs akşamı baharı yaşayacağız” dedi.

 

MÜHÜRSÜZ OYLAR KONUSUNDA SANDIK KURULU ÜYELERİMİZİ CİDDİ EĞİTİMDEN GEÇİRDİK…

 

Oy kullanma sürecine de değinen Erkek; “Bir zarf ve iki oy pusulası verilecek. Biri cumhurbaşkanlığı seçimi için diğeri milletvekilliği seçimi için, zarf da oy pusulaları da mühürlü olacak. Zarfları mutlaka yapıştırmaya gerek yok, uygun şekilde kapatmak yeterli ama mühürler olacak. Biliyorsunuz daha önce mühürsüz oy skandalı yaşandı. Seçim yasasında bir değişiklik yaptılar, yine mühür olmak zorunda ama eğer sandık kurulunun ihmaliyle mühürlenmemişse seçmenin iradesi yok sayılmasın diye onlar da geçerli kabul edilebilir dendi. Ama esas kural mühürlü olmasıdır. Biz sandık kurulu üyelerimizi bu konuda ciddi bir eğitimden geçirdik hiçbir sorun olmayacak” şekline konuştu.

 

SOYLU NEDEN PARALEL TAKİP SİSTEMİ KURUYOR, NE PLANLIYOR…

 

YSK, İçişleri Bakanlığı’nın seçim sandıklarında görevli polis ve jandarmadan alınacak sonuçların GAMER sayfasına kaydedilmesi kararını yasaklamıştı. Bu konuya da açıklık getiren CHP’li Erkek; “İçişleri Bakanlığı kendi bünyesinde paralel bir yapı kurarak yetki gaspı yapıyor, sana yasalar böyle bir görev yüklemiyor. Maalesef İçişleri Bakanlığı’ndaki memurlarda bu kanunsuz emir ve talimatları uygulamak zorunda kalıyor, onları da suça ortak ediyorlar. Anbean takip etmek istiyor, neden? Kaybedeceğinizi gördüğünüz zaman için başka bir planınız mı var, darbe söylemleri de Soylu’nun ağzından çıktı, milli iradeye, demokrasiye darbe mi planlıyorsunuz? Yüksek Seçim Kurulu’nun yetkisinde olan bir şeyi siz nasıl üstleniyorsunuz? Sizin göreviniz asayiş ve güvenlik. Sandık sandık, ilçe ilçe seçim takip etmek sizin göreviniz değil. Biz son derece hazırlıklıyız, herkes gidip oyunu kullansın ve oyunu da takip etsin” dedi.

 

İSTANBUL BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİNE MÜDAHALE EDEMEDİLER, BUNA DA EDEMEZLER…

 

Gazetecilerin ‘Bizim kurduğumuz paralel seçim kurulunun saydıkları YSK’nınkinden farklı biz kabul etmiyoruz sonucu, biz kazandık’ derlerse YSK ne yapabilir? şeklinde ki sorusunu yanıtlayan Muharrem Erkek; “Öyle bir şey yapamazlar yaparlarsa biz de gerekli olanı açıklamayı yaparız. Önemli olan İçişleri Bakanlığı’nın değil siyasi partilerin ve YSK’nın açıklamalarıdır. Tüm ıslak imzalı tutanaklar ve birleştirme tutanakları YSK’da toplanacak, YSK da gerçek sonucu bilecek biz de bileceğiz. İstanbul Belediye Başkanlığı seçiminde yapabildiler mi? “Hallederiz” demişti Süleyman Soylu, halledemezler, çok da ağır bir demokrasi tokadı yediler İstanbul seçmeninden. Onun için yapamazlar, bizim çok ciddi bir alt yapımız var ve ilçe ilçe takip edeceğiz. YSK ile de sürekli irtibat halinde olacağız orada partilerin YSK temsilcileri var, biz sağlıklı bir şekilde kamuoyunu bilgilendireceğiz” diye ifade etti.

 

BİZ HAK YEMEYİZ HAKKIMIZI DA YEDİRTMEYİZ…

 

Anadolu Ajansı’nın oyların sayımı devam ederken ‘1. turda Erdoğan kazandı’ diye ilan edeceği ve hemen Erdoğan’ın balkon konuşması yapacağı iddialarını yanıtlayan Erkek; “Zaten bu kuralsızlığı, hukuksuzluğu, sistemsizliği gördüğü için millet ilk turda bitiriyor bu seçimi. Her şeye rağmen Türkiye’nin bir sandık ve seçim kültürü vardır, o sandıktan çıkan iradeyi hiç kimse değiştiremez ve karşı gelemez, meşruiyeti olmayan bir iktidar Türkiye’yi yönetebilir mi? Ancak birkaç gün daha iktidarınızı uzatabilirsiniz o kadar. Milli iradenin sonucunu göreceğiz ve onun aksine de kimsenin hareket etmesine müsaade etmeyeceğiz. Biz hak yemeyiz hakkımızı da yedirtmeyiz. Bu konuda herkes müsterih olsun. Türkiye derin bir yoksullukla karşı karşıya. TÜİK’in verilerini hepimiz inceledik, bugün insanların yüzde 65’i evlerindeki eskimiş mobilyaları değiştiremiyor, yüzde 40’ın üzerinde haneye etli yemek girmiyor, yüzde 20’si ısınma giderlerini karşılayamıyor, çok büyük bir oran şiddetli yoksullukla karşı karşıya. İnsanlar bu ucube sistemin kendilerini nasıl yoksullaştırdığını görüyor” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.