Boğazda FIRTINA Operasyonu

Çanakkale Boğazı’ndan geçiş yapan ‘Eniz’ isimli kuru yük gemisine, gece yarısı Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı ekiplerince şiddetli fırtınaya rağmen operasyon düzenlendi. Gemide onlarca kaçak yakalandı. Kaçaklar, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait gemilerine tahliye edildi.

Boğazda FIRTINA Operasyonu
Yayınlama: 10.11.2016
904
A+
A-

Kaçmaya çalışırken karaya oturdu

Operasyon gece yarısı Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı ekiplerince, Çanakkale Boğazı’ndan geçiş yapmakta olan ‘Eniz’ isimli kuru yük gemisine yapıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, kaçak taşıdığı ihbarı üzerine gemiyi Eceabat İlçesi Akbaş Limanı yakınlarında durdurmak istedi. Gemi kaptanı, uyarıları dikkate almayıp yoluna devam etmek istedi. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince sıkıştırılan gemi, kaptanın manevrası nedeniyle kıyıya yönelerek karaya oturdu.

Balıkçı teknesine bindirildiler

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri gemiye çıkarak, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda kaçak göçmeni tahliye işlemine gerçekleştirdi. Kaçaklar, ‘Maydos Beyi’ isimli bir balıkçı teknesi ile Sahil Güvenlik Botlarıyla gemiden tahliye edilip açıkta bekleyen Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait TCSG 66 ve TCSG 84 gemilerine taşındı. Balıkçı teknesinin güvertesi kaçaklarla doldu. Kıç üstündeki ağların çevresinde oturan kaçaklar ilginç bir görüntü oluşturdu. 

370 kişi tahliye edildi

Kaçakların saat 03.00 sıralarında başlayan tahliye işlemi saat 09.30’da tamamlandı. Gemiden, ilk belirlemelere göre aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 370 kişi tahliye edildi. Sahil güvenlik gemilerine alınan kaçak göçmenlerin, Akbaş Limanı’nda karaya çıkartılıp, otobüs ve minibüslerle Ayvacık İlçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi’ne gönderileceği bildirildi.

Kaptan kelepçelendi

Kaçakları taşıyan kuru yük gemisinden son olarak ise gemi kaptanı olduğu sanılan, elleri kelepçeli bir kişi indirilip, tek başına bir Sahil Güvenlik botuna alındı. Gemiden kelepçeleri çıkartılarak indirilebilen şüpheli, daha sonra açıkta bekleyen sahil güvenlik gemisine götürüldü.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş