BU ANKET ÇOK KONUŞULUR… HAYALDİ GERÇEK Mİ OLUYOR..!

BU ANKET ÇOK KONUŞULUR… HAYALDİ GERÇEK Mİ OLUYOR..!
Yayınlama: 12.03.2024
Düzenleme: 12.03.2024
4.672
A+
A-

Yerel seçimlere sayılı günler kala, Türkiye’nin en güvenilir bağımsız anket şirketlerinden biri olan ORC Araştırma Şirketi, sonucu en çok merak edilen illerden biri olan Çanakkale’de yaptığı anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

İYİ Parti ve CHP Belediye Başkan adayları arasında farkın çok az olduğu biliniyordu fakat Muharrem Erkek’in lehine olan yarışta bu kadar büyük bir sürprizi hiç kimse beklemiyordu…

 

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçim sonuçlarını en doğru bilen bağımsız ORC Araştırma şirketinin hiç bir siyasi partinin talebi olmaksızın kendi inisiyatifiyle gerçekleştirdiği Çanakkale anketinden İYİ Partili genç aday Burak Kunt birinci sırada çıktı.

Seçim çalışmalarına erken başlayan, yoğun çalışma temposu ve enerjisi ile büyük sinerji yakalayan İYİ Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Burak Kunt’un, anketten birinci sırada çıkması Çanakkale gündemine bomba gibi düştü.

 

ARADA ÇOK AZ OY FARKI VAR…

 

Araştırma 6-9 Mart 2024 tarihleri arasında toplam 1360 katılımcı ile çatı anket yöntemi ile gerçekleştirildi.

ORC Araştırma Şirketi, Yerel Yönetimler Araştırmasında Çanakkale’de yaşayan seçmenlere; “Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?” sorusu yöneltildi.

Ankete göre A. Burak Kunt % 34.2 oy oranıyla anketten birinci çıkarken, onu % 33.1 oy oranı ile az bir farkla en büyük rakibi CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek takip etti.

AK Partinin gülen yüzü Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu’nun bu ankette de yüzü gülmezken oyu sadece %21.7’lerde kaldı.

Aynı ankette seçim sonucunu ve dolayısıyla başkan adaylarının kaderini belirleyecek olan kararsızların oranı % 8.0 olarak belirlenirken diğer adaylara oy verecek olanların orayı % 3.0 olarak açıklandı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş